YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
‘’Mükemmel derecede İngilizce öğrenin’’
Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Serpil, uluslararası alanda Türk şirketlerinin öneminin artacağını söyleyerek, yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekti Akademik faaliyetlerini; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Hukuk, Mühendislik - Mimarlık, Eğitim, Fen – Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Ticari Bilimler, İletişim ve Güzel Sanatlar olmak üzere 12 fakültede 61 programla yürüten Yeditepe Üniversitesi, çağdaş, araştırmacı ve yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, girişimci, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, kendi öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor.
Yeditepe Üniversitesi öğrencilere; Indiana Purdue, Rochester Institute of Technology ve Loyola gibi dünyanın en önde gelen üniversitelerinde yüksek lisansta çift diploma, çift ana dal ve yan dal yapma olanağı sunuyor.
1996 yılında kurulduğundan beri sosyal, teknik ve sağlık bilimleri ile ilgili nerdeyse her alanda eğitim – öğretim yaptığını belirten Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Serpil, bütün branşlara aynı derecede önem verdiklerini bununla birlikte gündemde, dünyada trend olarak ortaya çıkan alanların öncelik kazandığını söylüyor. Bu alanların, sağlık hizmetlerine mühendislik biliminin katkılarını ortaya koyan Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyo-Mühendislik bölümleri olduğunu açıklayan Serpil, toplumun daha iyi bir hukuk devletinde yaşamasını sağlamak için hukuk alanındaki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini belirterek. tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi ile sağlık alanında en kaliteli eğitim, öğretim ve hizmeti üretmeye çalıştıklarını söylüyor. Serpil ayrıca, en çok tercih edilen bölümler arasında Türk Dili Edebiyatı ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenliği olduğuna dikkat çekiyor.
‘’Kazanacağınız niteliklere odaklanın’’
Adaylara, seçecekleri alandan ziyade, kazanacakları niteliklere ve alt yapıya odaklanmalarını tavsiye eden Prof.Dr. Ahmet Serpil, alt yapıyı da şöyle açıklıyor: ‘’ Son derece güçlü bir sosyal alt yapı ve nitelikli bir yabancı dil alt yapısı. Öğrencilerin, aldıkları eğitim sonucunda kendilerine olan güvenleri de pekişir. Ülkemizin özel konumu itibariyle geleceğin dünyasında Türkiye’nin oynadığı ve oynayacağı rol ile ilgili Türk gençlerinin hangi altyapıda yetiştirileceği konusunun ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bugün Türkiye mal ve hizmet üretiminin %30’unu yabancılar için yapıyor. Türkiye’nin kalkınmasında borç kaynaklı finansman çok daha zor olduğundan; dış ülkelerle ilişkilerin; mal ve hizmet üretiminin, ihracatın, turizmin ve uluslararası alanda çalışan Türk şirketlerinin faaliyet alanlarının daha da gelişeceğine ve bu oranın % 30’un üzerine çıkacağına inanıyorum. Dolayısıyla konuya gelecekte gençlerimizin sahip olması gereken nitelikler yönünden bakıyorum. Bu nitelikler; mükemmel derecede İngilizce bilmek, bağlantılı olarak çalışacakları diğer ülkelerin dillerini de öğrenmek, o ülkeler ile ilgili sosyal ve kültürel bilgileri en üst seviyede geliştirmek, dünya tarihini, dünya coğrafyasını, dünya edebiyatını çok daha iyi öğrenmektir. Hangi mesleği seçerlerse seçsinler bu nitelikler her zaman çok önem taşıyacaktır.’’
Alıntı