Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Yazılım Akademisinde Akla Gelen İsim
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 493
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Yazılım Akademisinde Akla Gelen İsim  (Okunma sayısı 493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    yasamgizem

  • Süper Üye
  • ***
  • Avatar Yok

  • İleti: 106
  • Nerden: gaziantep
  • Rep: +70/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Yazılım Akademisinde Akla Gelen İsim
« : 17 Aralık 2013, 19:58:30 »


 

Domain adı: btakademi.com

İçerik,Başlık: Yazılım Akademisi, BT Akademi

Site Kuruluş Tarihi:
Temmuz 2005

Tanıtım,Açıklama:

Bilişim çağı akıl almaz boyutlara ulaştıkça, yazılımcılık da gözde meslekler arasına girdi. Peki gözde yazılımcı olabilmek için ne yapmak gerek, hangi aşamalardan geçmek, kaç fırın ekmek yemek gerek? İşte bir fizikçinin yazılımla tanışma macerası...

Bilişim sektörünün hızla gelişen dinamik yapısı, sürekli bir kabuk değiştirme halinde olması ve kendi alanımda iş olanaklarının sınırlı olması, beni yazılım sektörüne karşı çok heyecanlandırıyordu. Yalnız sektör değiştirmek kolay değildi; istekle beraber aklımda bir sürü soru ve endişe de vardı.
26 yaşındaydım. Fizik mezunuydum ve 3 senelik de iş deneyimim vardı. Ama işimi sevmiyordum. Yazılım eğitimi alıp bu işten ekmek kazanabilir miyim? Yoksa iş işten geçti mi? Ne tür bir eğitim almalıyım? Herhangi kursa girip başlasam olur mu? Zaman ayırıp başarılı olacağımdan eminim ama iş bulmakta yada iyi maaş almakta sıkıntı yaşar mıyım? Kısacası değer mi? diye sorularla boğuşuyordum. Yazılımla ilgilenen karşıma kim çıksa onları da sorularıma boğuyordum?.

Sürekli öğrenmeye açıksan, ciddi azmin varsa ve analitik düşünebiliyorsan yazılımcı olmaya adaysın dediler; ben de tamam o zaman dedim ve kolları sıvadım. Temeli atmak için sıkı bir kurs arayışına girdim, bu arayış BT Akademi?yle tanışana kadar yaklaşık 1 yıl sürdü.
Tabi ben de boş durmadım; açık kaynak kodlu projeleri inceleyerek kendimi geliştirmeye çalıştım ya da ufak tefek bu projelerde yer alarak zamanımı değerlendirmeye çalıştım. Böylelikle başka yazılımcıların sorunlara nasıl yaklaştıklarını görebilme ve birçok konuda tartışma, fikir alış verişi yapma fırsatı yakaladım. Bu şekilde yazılıma ısınma evrem başladı.
Oturtmam gereken en önemli şey algoritmik düşünme mantığını sağlamlaştırmaktı çünkü bu düşünme yapısı kazanıldığında birçok yazılımsal ve iş problemleri hızlı ve doğru bir şekilde çözülebilir. İşte BT Akademi?de sanırım kazandığım en önemli artı bize verilen bu düşünce yapısıydı. Bu noktada gerçekten oradaki hocalarıma minnettarım. Çünkü algoritmik düşünme tüm hayatınızda problemlere çözüm bulma yaklaşımınızı değiştiriyor, kolaylaştırıyor. Yani bir proje fikri kolay çıkmıyorsa, önce algoritma tarafınızı güçlendirin.

Herkes için kurs şart değil ama faydalı; kesinlikle farklı zihinlerden beslenmeniz gerek. Yeterli değil elbette, kursa gitmekle kalmayıp çalışmak gerekir. Proje deneyimi görmeden teoriyi nerde kullanacağınızı bilemezsiniz. Bu noktada çok şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap?deki hocalarımızın hepsi sektörel deneyimlerini sonuna kadar bize aktarıyorlar ve bizim de bir şeyler üretmemize imkan sunuyorlardı. 'Önce kursa gideyim sonra çalışırım' düşüncesi kesinlikle yanlıştır. En pratiği bir yandan kursa gitmek bir yandan da çalışmaktır. Sorularınızı soracak bir hoca bulmuşken faydalanmak lazım. Kursların en pahalısı en iyisi demek değildir. Doğru kaynak, doğru eğitmen ve proje deneyimi üçlüsü mükemmel karışımın formülü aslında. Hangi dili öğrenebiliyorsanız ondan başlayın, önce zevk alın beraberinde zaten yaratıcı projeler gelecektir. Eğer doğru eğitmene de denk gelmişseniz zaten sizi verimli bir biçimde yönlendirecektir. Ben şanslı olanlardandım.
Sadece sertifika sahibi olma niyetiyle kurs aramayın. Eğitimler katılımcıları sertifika sahibi yapmaktan ziyade giriş bilgisi vermek, eksiklerini tamamlamak, alanlarında uzmanlaşmak ve sektörde tercih edilen profesyonel bilişim sektörü çalışanı yetiştirme üzere verilmektedir. Bu niyetle yaklaşıyorsanız BT Akademi?yi kesinlikle öneririm, orda kitaplardaki teoriler yerine gerçek projeler üzerinden deneyim aktarılıyor.
Benim gibi farklı bir tabandan geliyorsanız aradıklarınızı bulmak için ve bulduklarınızı anlamak için biraz uzmanlaşmanız gerekir. Bu da ancak zamanla olabilecek bir şey. Teori ve pratiği mutlaka harmanlamak, eş zamanlı götürmek gerek. Programlamanın belli bir mantığı vardır, onu bir kez kavrayan için gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ama temel mantığını kavramak kolay değildir. Benim programlama mantığını tam olarak yerleştirmem, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapde sürekli projelerimizi tartışmamız, yenilememiz ve birbirimize geri besleme vermelerimizle, uygulamamızla gerçekleşti. Şu an bulunduğum noktadan çok memnunum ve sektör değiştirip yazılımla uğraşmak isteyenlere, yeterli azmi kendilerinde buluyorlarsa kesinlikle cesaret edip denemelerini tavsiye ederim. Başlarken kimse mükemmel değildir, yaptıkça profesyonelleşirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
598 Gösterim
Son İleti 04 Eylül 2014, 13:32:12
Gönderen: ultiox
0 Yanıt
369 Gösterim
Son İleti 14 Ekim 2015, 21:28:41
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
445 Gösterim
Son İleti 18 Kasım 2015, 11:38:58
Gönderen: dean534
0 Yanıt
330 Gösterim
Son İleti 20 Mayıs 2016, 21:56:34
Gönderen: Amiral0629
0 Yanıt
284 Gösterim
Son İleti 08 Ocak 2017, 20:11:58
Gönderen: zubamba