Web Adresi: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapSahibi:Adem Fevt
Hosting Sağlayan Firma:Aziz Hosting
Web Master ve ya Teknik Sorumlu: Adem Fevt
Kullanılan sistem hakkında bilgiler:Joomla ,php
Site içeriği hakkında detaylı bilgiler:İnşaat Dekorasyon
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBeşoğlu İnşaat Kardinatörü,Yönetim Kurul üyesi Yaşar Seyhan dergimize verdiği söyleşi de inşaat yapı sektörünü değerlendirdi.Yaşar Seyhan
kentsel dönüşüm ve 2B yasalarını değerlendirdi. Seyhan ayrıca yeni projelerini anlattı.
Deprem ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap güçlendirme Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap konusunda lider bir firma olan Beşoğlu Yapı'nın sektörün nabzını nasıl tutuğunu ayrıca izah eden Seyhan son dönemde ekonomi de yaşanan durgun süreci, inşaat sektörünün yaşadığı daralmaya bağladı.
Milli gelir içindeki payı yüzde 5.8 gibi önemli bir oran olan inşaat sektörünün geçen yılın ilk üç ayında yüzde 15.3 büyümesine rağmen bu yılın aynı döneminde oranın yüzde 2.8’lere gerilediğini bunun da sıkıntıyı açıça gösterdiğini belirten Yaşar Seyhan, “Hükümetin, Avrupa’nın yaşadığı kriz ve ortadoğuda yaşanan gerilimli süreç dolayısıyla üretimde frene basması bu olumsuz gidişatın nedeni olmuştur. Sektör önce duraklamış sonra da daralmıştır. İnşaat sektörü ülke ekonomisinin motoru konumundadır. 120’ye yakın yan sektörü doğrudan beslerken 300 alt sektöre de yine kazanımlarda bulunuyor. Böylesi devasa bir etki alanı sözkonusu olunca da ülke ekonomisinin tümü zincirleme bir şekilde etkileniyor ve makro dengeler olumsuzlaşıyor” dedi.
“İNŞAAT SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
Hükümetin temkinli hareket etme politikasını uzun süreye yaymasının mevcut sıkıntıyı daha da artıracağı uyarısında bulunan Yaşar Seyhan, ekonomik durgunluğu aşmanın en başlıca yolunun inşaat sektörüne destekten geçtiğini vurguladı. Yine yılın ilk çeyreğinde tüketim harcamalarında da herhangi bir artışın yaşanmadığını, bunun da üretimi etkilediğini kaydeden Yaşar Seyhan,“Çok daha zor günlerde olmayışımızın nedeni ihracatımızın artışı olmuştur. İhracatın milli gelirdeki payı yılın ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 oranında artarak yüzde 13.2’ye yükseldi. İthalatın hızının kesilmesi, döviz harcamalarının azalmasıyla küçülen cari açığı da olumlu gelişme olarak öngörebiliriz. Çünkü bu ihracattan kaynaklanan sağlık bir büyümeyi getirecektir” diye konuştu.
“ORTA GELİR ORTA DEMOKRASİ DEMEKTİR”
Yaşar Seyhan, TÜSİAD ve MÜSİAD’ın hükümete yönelik ‘orta gelir tuzağı’ uyarısını da değerlendirdi. Kişi başında düşen milli gelirin 10 bin dolar olduğu 2007 yılından bu yana herhangi bir artış kaydedemediğini, 2014’e kadar da bunun sözkonusu olmadığını ifade eden Yaşar Seyhan, “Oysa Hükümet’in 2023 yılı hedefinde fert başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak, Türkiye’de “gayri safi yurt içi hasıla” da Dünya’da ilk 10 ülke arasına girecek. Eğer bu süreci daha işler hale getirmezsek Türkiye uzun yıllar “orta gelirli ülke kategorisi”nde kalacak ve maalesef 'yüksek gelirli ülke kategorisi'ne geçmesi zorlaşacak. Bu sadece ekonomimizi de etkilemeyecek. Çünkü 'orta gelirli ekonomi'nin varacağı nokta 'orta düzeyde demokrasi' olacak” dedi.