Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Yanlış SEO Çalışmaları Nedeniyle Ceza Almayın! Google Penalty Nedir?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 192
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Yanlış SEO Çalışmaları Nedeniyle Ceza Almayın! Google Penalty Nedir?  (Okunma sayısı 192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Google Penaltı nedir? Google penaltı cezası ile Google'ın sitelere ceza (penalty) uyguladığı belirli durumlar ve nedenleri hakkında bilgiler içerir.

Google, uzun dönemde daima kalıcı olacak bazı misyonlara sahip. Örneğin; kaliteli içerikler, kaliteli yazarlar. Hiçbir yerde bulamayacağınız net ve kesin, faydalı bilgilere erişim. Bunların hepsini toparladığımızda, Google'ın ana misyonuyla karşı karşıya geliyoruz. Yani, kullanıcı memnuniyeti!

İşte, sürekli olarak algoritma güncellemeleriyle karşılaşmamızın nedeni de bu. Kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak.

Google bazı kötü niyetli SEO çalışmalarına ceza vermektedir. İlgili cezaların nedenlerine geçmeden önce doğal SEO nedir? Konusunu kısaca özetleyelim;

"SEO kelimesi, Search Engine Optimization ifadesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe karşılığı, arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilmektedir. SEO çalışmasını inceleyecek olursak, isminden de anlaşılacağı üzere, internet projelerinin arama motorlarına, belli başlı kurallar ile uygun hale getirilmesi ve sitelerin aramalarda üst sıralara çıkmasını sağlayan bir çalışma olarak nitelendirebiliriz."

Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Yukarıda kısaca SEO konusuna değindik. Peki Google neden olumsuz SEO çalışmalarına ceza veriyor? Aslında, Google'ın bunu yapma nedeni de oldukça net. Google, kullanıcılar için içeriğin ve aramanın kalitesini düşüren çalışmaları engelliyor. Böyle yapması, hepimiz için en iyisi aslında!

Peki, adını sık sık duyduğumuz bu "penalty" nedir? Google bizi hangi durumlarda cezalandırıyor?

Google "Penalty" Nedir?
Google, 2000 senesi, Aralık ayından itibaren "arama algoritmalarını" sürekli olarak güncelliyor. Bunun ana sebebi, zayıf içerikleri sıralamalarda geri planda bırakmak. İyi içerikleri ise tam tersi, ön plana çıkarmak!

İşte Google'dan ceza alma (penalty) kavramı da bu noktada hayatımıza girdi. Penguin Güncellemesi dediğimizde, konuyu takip edenler ne demek istediğimizi hemen anlarlar. Bu güncelleme, içerik ağırlıklıydı ve neredeyse web dünyasındaki her 10 siteden en az birini etkiledi.

Bu sert darbenin ardından, site sahipleri, içerik konusunu daha ciddiye almak zorunda kaldılar. İçerik stratejisi geliştirmeye başladılar.

Google Penalty Konusunda Farkındalık
Eğer Google'dan ceza aldıysanız bu, otomatik de gerçekleşmiş olabilir manuel de (editörler yoluyla). Manuel cezalandırmalarda genel olarak ilk önce size bir uyarı gönderilir. Ancak, cezayı veren bir algoritmaysa, penalty'nin nereden geldiğini anlamanız kimi zaman çok zorlaşabilir!

Aşağıda, Google'ın algoritma yoluyla verdiği cezalarla ilgili bazı ipuçları bulacaksınız:
Web siteniz, Marka Adınız ile kıyaslandığında aramalarda hak ettiği yerde olmayabilir. Daha doğrusu, Marka Adınız, en güçlü anahtar kelimelerinizden birisi olmalı. Marka İsminiz güçlü değilse, sıralamalarda gerilere düşebilirsiniz.
Sitenizdeki en favori sayfanız zamanla, ikinci veya üçüncü sıraya düşebilir. Bunun nedenini çözemeyebilirsiniz. Bu tür durumlar normaldir. Yani, panik yapmanıza gerek yok.
Cezalar bazen öyle kuvvetlidir ki, sadece bir gecede Google'daki varlığınızı kaybedebilirsiniz.
Örneğin; Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap gibi bir arama yapıldığında, siteniz Google aramalarında dijital bir varlık sergilemelidir.
Kimi zaman, web sitenizdeki herhangi bir içerik, sitenizin bütününden daha başarılı olabilir. Tek başına!
Google'dan gelen cezalar (penalty) genel olarak yukarıdaki durumlara neden olur.

Şimdi de gelelim, ceza nedenlerine!

Google Web Sitemi Neden Cezalandırmış Olabilir? Neden Penalty Yaşadım?
Google, siteleri indeksleme yollarını da sürekli olarak yeniliyor, yani güncelliyor. Gerçekleştirdiği çoğu algoritma güncellemesi hakkında detaylı bilgi vermiyor! Yine de, Google'ın sitelere ceza uyguladığı belirli temel nedenler var.

Google'ın sitelere ceza (penalty) uyguladığı belirli durumlar ve nedenler:
Ücretli Link almak: SEO konusunda uzman olduğunu zanneden bazı kişilerden, link almanın herhangi bir zarar doğurmadığı söylentisini duyabilirsiniz. Bu söylenti yanlıştır! Link aldığınızda, Google bunu fark eder ve PageRank manipülasyonu yapmaya çalıştığınızı düşünür. Bu da, ceza demektir!
Karşılıklı Link Paylaşımı: Karşılıklı link paylaşımı şu demek: Siz müşterinizden bir link paylaşıyorsunuz. O da, aynı şekilde kendi sitesinde size link gösteriyor. Bu yöntem uzun bir süre için oldukça masum bir pazarlama taktiğiydi. Ancak, her zaman olduğu gibi bu taktikte de abartılara gidildi. Bu yüzden, bu ve benzeri taktikler uygularken abartıya kaçmayın. Yoksa, emekleriniz size ceza olarak yansıyabilir.
İçerik Çakışması: Web sitenizdeki içeriğin birebir aynısı, başka bir sitede yayınlanıyorsa yandınız demektir. Bir içerik girerken, içeriğin kopya olup olmadığını kontrol edebileceğiniz yardımcı araçlar var. Bu yardımcı araçları kullanın. Sitenizdeki tüm içerikler, tamamen özgün ve eşsiz olmalıdır.
H1 Etiketinde Abartıya Kaçmak: H1 yani başlık etiketi kullanmak, içeriklerinizi organize eder. Google da bu etiketi sever, çünkü sitenizi daha kolay bir şekilde yorumlar. Ancak, bu etiketi de abarttığınızda, Google bunu yanlış anlıyor. O'nu kandırmaya çalıştığınızı düşünüyor. Bu yüzden, abartıya kaçmamaya dikkat edin.
404 Hataları: Eğer, web sitenizde 404 hatası veren sayfalar varsa, siz de bunları uzun süredir ihmal ediyorsanız, başarınız zora girer. Çünkü, 404 hatası demek, kullanıcı memnuniyetsizliği demektir.
Farklı Dillerdeki Sitelerden Linkler: Bu size ilk başta haksızlık gibi görünebilir. Yani, örneğin yurt dışındaki bir müşterinizden link göstermiş olabilirsiniz. Masum bir yöntem gibi görünüyor değil mi? Google, bu duruma da sıcak bakmıyor! Çünkü, kullanıcılar genel olarak tek dil eğilimindeler.
Aşırı Anahtar Kelime Yoğunluğu: Anahtar kelime yoğunluğu, başlı başına ayrı bir konu. İçeriklerinizde, doğru anahtar kelime dağılımına özen göstermelisiniz. Bu konuyla ilgili inanın hiçbir net istatistik yok. Ama şunu bilmeniz yeterli. İçeriklerinizde herhangi bir kelimeyi çok fazla kullanmayın!
Footer Linkleri: Bazı site tasarımcıları, footer linklerinde manipülasyona gidebiliyorlar. Footer linklerinin görevi, kullanıcılara kolaylık sağlamaktır. Tek bir footer alanından, sitedeki herhangi bir sayfaya kolayca ulaşabilirler. Bu linkleri, sadece bu amaçla kullanın!
Sitemap Verisi Eksikliği: Google, sitenizin yapısını çözmek için XML sitemap kullanır. XML site haritanızın aktif olduğundan, hatta güncel de olduğundan emin olmanızda fayda var.
10. Saklı Linkler: Web sitenizdeki tüm linkler görünür olmalıdır. Her biri de, bir amaca hizmet etmelidir. Herhangi bir linkin saklı olması, Google tarafında kesinlikle şüphe yaratacaktır.
11.Kırık Link (Dış Linkler): Bu da, klasik 404 hatası ile ilgili aslında! Sitenizdeki bir dış link, açılmıyorsa, Google bunu sitenizle ilgilenmediğiniz şeklinde yorumlar! Doğal olarak, kullanıcı memnuniyeti açısından sitenize hoş bakmaz!
12. İçerik Kırıntısı: Bazen, iyi niyetle, sitenizdeki içerikleri zenginleştirmek isteyebilirsiniz. Farklı sitelerden, bir paragraf şeklinde bazı içerikleri kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Her ne kadar iyi niyetli olsanız da, Google bu olayı da negatif yorumluyor! Bir paragraf da olsa, içeriğinizi zenginleştirirken kendi cümlelerinizi kurun. Kopyala yapıştır yapmayın. .
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Ana Sayfa Tasarımı
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
7 Yanıt
2198 Gösterim
Son İleti 12 Kasım 2008, 18:51:16
Gönderen: sevdaligul
4 Yanıt
1720 Gösterim
Son İleti 28 Mart 2008, 20:38:22
Gönderen: Alpnur
0 Yanıt
1009 Gösterim
Son İleti 07 Şubat 2010, 14:30:26
Gönderen: leydi
0 Yanıt
1478 Gösterim
Son İleti 03 Mart 2010, 20:59:54
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
234 Gösterim
Son İleti 03 Nisan 2020, 17:05:52
Gönderen: alpacino0092