Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapE-ticaret söz konusu olduğunda, WordPress karşınıza çıkan ilk isim olmayabilir. Bu, esas olarak WordPress'in öncelikli olarak bir blog platformu olma ününden kaynaklanır. Yani, WordPress'in bir e-ticaret platformu olarak işlevselliği bazı tartışmaları da beraberinde getirmektedir.
Açıkçası WordPress'i e-ticaret için kullanmak, avantaj ve dezavantajları ile birlikte gelir. Bu yazıda WordPress konusunda kararınızı vermenize yardımcı olmak için WordPress ile e-ticaret yapmanın tüm noktalarına değineceğiz.
WordPress Nedir?
WordPress, karmaşık programlama dilleri kullanmadan web sitenizi sıfırdan oluşturmanıza olanak tanıyan popüler bir açık kaynaklı içerik yönetim sistemidir.
WordPress Ne İçin Kullanılır?
WordPress'in dünyadaki en popüler içerik yönetim sistemi olduğunu söylemiştik. Ancak, bu İçerik Yönetim Sistemini (CMS) daha önce duymadıysanız, kendinize şu soruyu sorabilirsiniz: "WordPress ne için kullanılır?"
Bu sorunun kısaca cevabı şudur: "WordPress özellikle; blog, şirket web sitesi, portföy, forum, üyelik sitesi ve tabii ki e-ticaret için kullanılan bir içerik yönetim sistemidir."
WordPress E-Ticaret Web Siteleri İçin Neden Popülerdir?
WordPress E-Ticaret Web Siteleri İçin Neden Popülerdir?
WordPress'in web'e nasıl hakim olduğuna dair istatistikleri bir kenara bırakırsak, e-ticaret yapanların neden WordPress'i seçtiklerini inceleyelim.
İşte en önemli sekiz neden:
1. Ücretsizdir
WordPress açık kaynaklı bir sistem olduğundan, istediğiniz zaman ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Yazılımlarını her kullandığınızda ödeme yapmanızı gereken diğer web sitesi oluşturucuların aksine WordPres ile e-ticaret sitenizi oluşturmak için sadece hosting ve domain'e ihtiyaç duyarsınız.
2. Esnektir
Web geliştirme konusunda hiç bir bilginiz olmasa da, e-ticaret web sitenizi WordPress aracılığıyla oluşturmak oldukça kolaydır. WordPress'te yüklü temaların çeşitliliği nedeniyle sitenizi tercihinize göre özelleştirebilir, ayrıca, e-ticaret sitenizi daha iyi hale getiren birçok eklentiyi sitenize entegre edebilirsiniz. E-posta kampanyaları, iletişim formları, kredi kartı ödemeleri vb. tüm özellikler sayesinde WordPress ile hiçbir şey imkansız değildir. WordPress, sitenizle yapmak istediğiniz her şey için size sınırsız yetki verdiği için oldukça esnektir.
3. Yerleşik analiz aracı sunar
WordPress e-ticaret sitenizi WooCommerce aracılığıyla oluşturduğunuzda, zaten yerleşik bir analiz aracına sahip olursunuz. Bu sayede üçüncü taraf analiz araçları veya yazılımları satın almanız gerekmez.
4. SEO dostudur
WordPress Google gibi arama motorlarının taramayı sevdiği bir içerik yönetim sistemidir. Google WordPress'i seviyorsa, bu, e-ticaret sitenizin SEO pazarlama stratejisinde çok önemli olduğu anlamına gelir.
5. Mobil uyumludur
WordPress hem masaüstüne hem de mobil cihazlara uyumlu birçok tema sunar.
6. Her türlü medyayı destekler
Bir e-ticaret sitesine sahip olmak, ilgi çekici reklamlar için farklı medya türlerine ihtiyaç duyacağınız anlamına gelir. Ürünleriniz için yüksek kaliteli görüntü, video, ses veya animasyon gibi satışların artmasına yardımcı olacak herhangi bir bilgilendirici içeriği WordPress sitenize kolayca yükleyebilirsiniz.
7. Üstün güvenlik sağlar
E-ticaret sitelerinin popülaritesi büyüdükçe, bilgisayar korsanları bu çevrimiçi işletmelere daha fazla ilgi duyuyor. Bir WordPress e-ticaret web sitesi ile, geliştiricilerin web sitelerini bilgisayar korsanlarından korumak için CMS çerçevesini, eklentileri ve güvenlikle ilgili her şeyi sürekli olarak güncellediğinden emin olabilirsiniz.
8. Geniş bir topluluğa sahiptir
Çevrimiçi olarak binlerce WordPress kullanıcısı olduğu için takıldığınız bir yer olduğunda asla belirsizlik içinde kalmazsınız. Örneğin, WordPress e-ticaret sitenizi kurarken zorluklarla karşılaşırsanız, size yardım edecek bloglar, forumlar ya da sosyal medya grupları bulabilirsiniz.
WordPress E-ticaret Tema Seçimi
Wordpress E-ticaret Tema Seçimi
İhtiyaçlarınız için ideal bir WordPress e-ticaret temasına karar vermek kolay bir iş değil. Hatta bir e-ticaret temasının nasıl seçileceğine karar verirken mağazanız için en alakalı özellikleri belirlemek kafa karıştırıcı olabilir. Bu nedenle, bir WordPress e-ticaret teması seçmeden önce aşağıdakileri göz önünde bulundurmalısınız:
1. Navigasyon kolaylığı
Navigasyon kolaylığı, iyi bir web sitesi deneyimine katkıda bulunur. Gerry McGovern tarafından yapılan bir araştırma, insanların %70'inin bir web sitesinde bir şey ararken arama yapmak yerine navigasyona güvendiğini ortaya çıkarmıştır.
Bir WordPress e-ticaret teması seçerken, ana sayfadan ödeme noktasına kadar olan rotanın net olduğundan emin olun ve 3 tıklama kuralını (ziyaretçilerin üç tıklamayla belirli ürünler için istenen bilgileri bulabilecekleri / alışveriş yapabilecekleri) takip etmeyi hedefleyin.
2. Hızlı yükleme süresi
Müşterilerin %57'si, bir sayfanın yüklenmesi için 3 saniyeden fazla beklemek zorunda kalırsa, web sitenizi terk eder. Bu yüzden sayfa yükleme hızı, iyi bir kullanıcı deneyimine katkısı olduğu için SEO söz konusu olduğunda oldukça önemli bir faktördür. Bu yüzden herhangi bir temaya karar vermeden önce, temanın demo web sitesini PageSpeed Insights aracılığıyla çalıştırın.
Hız sorunlarını teşhis etmek için kullanabileceğiniz diğer yararlı araçlar ise, Pingdom Tools ve GTmetrix'tir.
3. Web site güvenliği
Bir e-ticaret mağazasına sahip olduğunuzda, kişilerin kredi kartı bilgileri ve teslimat adresleri gibi hassas bilgilerini korumakla görevli olursunuz.
WordPress'in güvenlik işlevlerinin çoğu web hostinginize bağlı olsa da, bir SSL sertifikası satın almak ve çeşitli güvenlik eklentileri yüklemek site güvenliğinizi geliştirilebilir.
4. Mobil duyarlı tasarım
Web siteleri çeşitli cihazlarda, ekran çözünürlüklerinde ve tarayıcılarda görüntülenir, bu nedenle ideal tema ne olursa olsun iyi görünmeli ve çalışabilmelidir. Çoğu modern WordPress teması mobil uyumlu tasarıma sahip olsa da, göze çarpan sorunlar olup olmadığını görmek için temanın demo sayfasında kendi mobil denetiminizi yapabilirsiniz.
5. Temiz kod
SEO problemlerinden kaçınmak için seçtiğiniz temanın en son kodlama standartlarına göre geliştirilmesi önemlidir. Özellikle şişirilmiş kod, arama motorlarında site indekslemeyi yavaşlatırken, kullanıcı deneyimini de etkileyebilir. Olası işaretleme hataları için bir tema demosunu kontrol etmek için W3C Markup Validator'u kullanabilirsiniz.
E-Ticaret Yapmak İçin WordPress Hosting Kullanmalı Mıyım?
E-Ticaret Yapmak İçin WordPress Hosting Kullanmalı Mıyım?
Her web sitesinin ve e-ticaret mağazanın çevrimiçi olmak için bir web hosting hizmetine ihtiyacı vardır. Hosting, size bir sunucu sağlayarak, sitenizin internete bağlanmasına ve insanların siteyi ziyaret etmesine yardımcı olur.
Hosting, çeşitli farklı biçimlerde ve uzmanlıklarda gelir. Bazı hosting türleri, temel aldıkları donanımın adını alırken, bazıları ise benzersiz özelliklere sahip özel planlara sahiptir. E-ticaret hosting de tam olarak bu gruba girer.
Kaliteli bir e-ticaret hosting paketi, bu tür işletmeler için özel olarak tasarlanmış bir dizi özellik içerir. Bunlar arasında ücretsiz SSL şifreleme, ödeme ağ geçitlerinin kurulmasına yardımcı olma, ekstra güvenlik veya yoğun trafik dönemlerinde ölçeklendirme olabilir.
WordPress hosting de bir e-ticaret hosting alt türü olarak kabul edilir. WordPress hosting, WooCommerce eklentisini çalıştırmak için optimize edilmiş sunucu ortamları ile e-ticaret hostingin tüm özelliklerine ve daha fazlasına sahiptir.
hosting.com.tr WordPress e-ticaret hosting planı, işinizi kolaylaştıracak tüm bu özellikleri size sunarak zamandan kazanmanıza olanak tanır.
WordPress ile E-Ticaret Yapmak İçin Hangi Eklentileri Kullanmalıyım?
WordPress ile E-Ticaret Yapmak İçin Hangi Eklentileri Kullanmalıyım?
WordPress'in 50.000'den fazla eklentisi olduğunu biliyor muydunuz?
Bu sayı birçok WordPress kullanıcısı için heyecan verici olsa da, bu kadar çok seçenek arasından özel ihtiyaçlarınız için en iyi eklentileri nasıl seçebileceğiniz konusunda şüpheye düşebilirsiniz.
Şüpheye düştüğünüz durumlarda popülerlik kalitenin bir göstergesi olabilir. Çünkü popüler eklentiler, eklenti geliştiricilerinin çeşitli uyumluluk faktörlerini destekler.
Peki WordPress ile e-ticaret yaparken işinize yarayabilecek popüler eklentiler nelerdir?
E-ticaret için kullanabileceğiniz popüler WordPress eklentilerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz:
1. WooCommerce
Muhtemelen en popüler WordPress e-ticaret eklentisi olan WooCommerce, dijital vitrininizi WordPress'te sıfırdan oluşturmak için harika bir eklentidir.
2. Easy Digital Downloads (EDD)
Easy Digital Downloads, WordPress'te dijital ürünleri yönetmek ve satmak için basit ve sezgisel bir eklenti sunar. Evet, WooCommerce de bu desteğe sahiptir, ancak EDD'nin dijital satışa odaklanan daha fazla özelliği vardır ve arayüz daha temizdir.
3. Cart66 Cloud
E-ticaret alanında WooCommerce'yle rakip olmak zordur, ancak Cart66 Cloud sağlam bir nişe sahiptir. Cart66 Cloud, yerleşik özelliklerinin çoğuna sahip bir WordPress e-ticaret eklentisi sağlar ve yapılandırması kolaydır.
4. Ecwid Ecommerce Shopping Cart
Ecwid Ecommerce Shopping Cart, WooCommerce'ye benzeyen ancak aslında oldukça farklı bir kuruluma sahiptir. Temel farklılıklardan biri, Ecwid'in istediğiniz herhangi bir web sitesinde kullanılabilmesidir. Bir Drupal siteniz varsa, bir çevrimiçi mağaza açmak için Ecwid'i kullanabilirsiniz. Aynısı Tumblr, Facebook, WordPress ve daha fazlası için de geçerlidir. WooCommerce ise sadece tek bir içerik yönetim sistemiyle sınırlıdır.
WordPress ile Satışlarımı Nasıl Artırabilirim?
Wordpress ile Satışlarımı Nasıl Artırabilirim?
Bir işletme web sitesi potansiyel müşterileri çekmek ve satışları artırmak için optimize edildiğinde, kâr haneniz üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.
Peki bunu nasıl başarırım diyorsanız, işte size WordPress satışlarınızı artırabileceğiniz 4 strateji:
1. Web sitenize bir e-posta abonelik eklentisi ekleyerek ziyaretçilerinizi abonelerinize dönüştürün
Sosyal medyanın giderek popülerleşmesine rağmen e-posta, bir işletmeyi çevrimiçi pazarlamak için hala en etkili kanaldır. E-posta yanıt oranları, Facebook ve Twitter'daki yanıt oranlarından çok daha yüksektir.
Durum böyleyken siz de bu popülerlikten yararlanmak için ziyaretçilerinizi e-posta listenize kaydolmaya teşvik edebilirsiniz.
Nasıl mı?
E-posta abonelerinizin oluşturmak için ilk 2.000 abone için ücretsiz olan MailChimp eklentisi sizin için iyi bir seçenek olabilir. Bu eklenti web sitenizin herhangi bir yerine abonelik formları eklemenize olanak tanır. Eklenti ayrıca değerli liste ve abone verilerini WordPress panonuza çeker, böylece listenizin büyümesini takip edebilir ve hangi mesajların en iyi yanıtı aldığını görebilirsiniz.
2. Dönüşüm için optimize edilmiş açılış sayfaları oluşturun
Açılış sayfası, ziyaretçileri belirli bir eylemde bulunmaya teşvik etmek için tasarlanmış bir web sayfasıdır ve web sitenizin geri kalanından farklı görünür.
Bir reklam kampanyası (tıklama başına ödeme veya sosyal medya) veya bir e-posta kampanyası için hedef olarak bir açılış sayfası kullanabilirsiniz.
Elementor, WordPress için açık ara en iyi sayfa oluşturucudur. Açılış sayfaları, harekete geçirici mesajlar ve tüm WordPress sitenizi tasarlamak için kullanılabilir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap3. PPC remarketing (yeniden pazarlama) ile ürünlerinize önceden ilgi göstermiş kişilere ulaşın
Ziyaretçilerinizin çoğu ürünlerinizin ne kadar iyi olduğuna bakmadan, satın almadan veya etkileşimde bulunmadan web sitenizden çıkacaktır. Çünkü bir ziyaretçinin dikkatini çekmek o kadar kolay değildir.
Yeniden hedefleme ve yeniden pazarlamanın devreye girdiği yer işte tam olarak burasıdır. Yeniden pazarlama, ürünlerinize önceden ilgi göstermiş kişilere ulaşabilir. Bu gerçekleştiğinde, reklamların tıklanma şansı daha yüksektir ve bununla WooCommerce mağazanıza ziyaretler artacaktır.
4. Müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz için önemli olan konular hakkında blog yazmaya başlayın
Blog yazmak o kadar kolay bir işlem ki, bunu yaparken bir eklentiye ihtiyacınız olmayacak. Çünkü blog oluşturma, WordPress'in DNA'sının bir parçasıdır.
Web sitenizi, müşterinizin en acil sorunlarını çözmeye yardımcı olacak bir platform olarak kullanır, yaygın soruları yanıtlar, eğitimler yayınlar ve ilginç hikayeler anlatırsanız, insanlara yardımcı olabilirsiniz. Bu yüzden SEO'ya katkısı olması için insanların okumak isteyeceği kaliteli içerik oluşturmalısınız.
Müşterilerinizin daha fazla bilgi edinmek istediği konular hakkında yazmak, web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenin en önemli yoludur. Ve daha fazla ziyaretçi, daha fazla satış demektir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBu yazıyı okuyan ve daha önce WordPress ile e-ticaret yapan biriyseniz, WordPress ile e-ticaretin sağladığı faydaları yorum bölümünde bize yazın. İçeriğimizi geliştirmemiz için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.