Web Adresi: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapSahibi: ureticy
Hosting Sağlayan Firma: kendi sunucumuz
Web Master ve ya Teknik Sorumlu: ureticy
Kullanılan sistem hakkında bilgiler: özel yazılım
Site içeriği hakkında detaylı bilgiler
İnternet siteleri yapı itibari ile iki şekilde incelenebilir. Bunlar sunucu taraflı işlemler ve Client ( Son Kullanıcı, Kişisel Bilgisayar ) işlemler olarak ikiye ayrılmaktadır. Sunucu taraflı işlemler genellikle sunucuya yüklenen programlar aracılığı ile yazılan internet sitesinin işlemlerinin yorumlanması ve kullanıcılara doğru bilginin geri döndürülmesidir. Genellikle dinamik programlama dikleri ile kodlanan web sitelerinin doğru yorumlanmasını kişilerin kendi bilgisayarları sağlayamaz.
Bu kodların yorumlanması için daha profesyonel bilgisayarlara ihtiyaç duyulur ve bunlara da server adı verilir. Serverlar içerisinde bulunan eklentiler ve programlar sayesinde dinamik programlama dillerini yorumlar kullanıcıların bilgisayarlarına kişisel bilgisayarların anlayabileceği bir dille geri döndürülür. Bu dil genellikle web tarayıcılarının yorumlayabileceği HTML dili ile olur.
Dinamik programlama dillerine verilebilecek örneklerden bazıları PHP, ASP.NET, DELPİ gibi dillerdir. Bu diller özel bilgiler sayesinde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapcılar tarafından yazılan dillerdir ve dillerin okuna bilmesi için Linux, Windows işletim sistemleri ile çalışmakta olan sunucular geliştirilmiştir. Windows sunucular Microsoft tarafından geliştirilmekte olan C#, VB, ASP NET gibi dilleri içerisinde barındırdıkları Frameworkler sayesinde doğru yorumlarlar. Diğer sunucu işletim sistemi olan Linux PHP’nin ortaklarından bir tanesidir ve PHP programlama dili ile yazılmış web sitelerinin doğru yorumlanmasını sağlar. Zaman zaman bazı kodlar karşı serverlarda yorumlansa da bu yorumlamalar temel bazda oluyor.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kavramına ise genel olarak giren programlama dilleri Client taraflı programlama dilleridir. Bunlar kişilerin bilgisayarlarında yüklü olan Firefox, İnternet Explorer, Opera gibi tarayıcılar tarafından doğru okunur ve yorumlanır. Herhangi bir sunucuya gerek duyulmadan yorumlanan bu dillere en güzel örnek HTML, JAVASCRİPT, CSS Gibi diller örnek verilebilmektedir.
Web tasarımıbir sitenin daha çok kullanıcılara görünecek teması, resimleri gibi şeylerin sağlandığı kısmıdır yani ön yüzdür. Dinamik diller ile bu alanlar genellikle bir veritabanına bağlanır ve bilgilerin veritabanlarından alınması sağlanır. Bu şekilde Sunucu taraflı ve Client taraflı programlama dilleri birbiri ile ilişkilendirilir ve günümüzde görmüş olduğumuz web siteleri ortaya çıkar.
Bu dillerden hangisinin seçileceğine ise firma yada programı yazan kişi karar verir. İhtiyaca yönelik bir dille yazılan web siteleri her zaman daha iyi performans sağlar. Bütün programlama dillerinin karşıladığı ihtiyaçlar birbirinden farklıdır. Bazıları kısa kod bloklarından oluşurken aynı web siteyi diğer programlama dili ile 10’larca sayfa kod ile yazma durumunda kalınabilir. Bu da sunucunun aşırı derecede kasılmasına web sitelerinin geç yüklenmesine sebep olabilir.
Genellikle küçük projelerde PHP büyük projelerde ise ASP.NET dilleri kullanılmaktadır. Ancak bunun terside olabilir. Örneğin dünyan9n nen büyük sosyal paylaşım platformu Facebook PHP ile yazılmıştır. Buna karşılık ülkemizde Hürriyet, Milliyet gibi haber sayfaları ASP.NET dili ile programlanmıştır. Bununda en büyük sebebi PHP bilen kişilersin sayısının azlığıdır.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap olarak tüm Web tasarımı projelerimizde PHP kullanmaktayız.