Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Vps sunucu nedir, faydaları nelerdir?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 249
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Vps sunucu nedir, faydaları nelerdir?  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vps sunucu nedir, faydaları nelerdir?
« : 24 Mayıs 2019, 09:55:19 »


 

Virtual Private Server (Sanal özel sunucu) anlamına gelir. Bir sunucu birbirinden bağımsız birden fazla sanal sunucu olarak kullanmaya imkan tanır. Vps sunucular aynı sunucuda olduğu halde birbirinden bağımsız olarak çalışmasına olanak sağlar. Paylaşılan sunuculara erişim kısıtlanmıştır. Her sanal sunucu kendi işletim sistemi, kontrol paneli ve kendine ait kapasiteleri mevcuttur.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

      Vps sunucu faydaları nelerdir ?

      Performans: Klasik web hostinglerde, sunucudaki bir web sitesi büyük miktarda sunucu kaynaklarını tüketebilir. Bu yüzden siteniz yavaşlayabilir, ya da tamam kapanmasına neden olabilir. Vps sunucularında bu engellenmiştir. Çünkü her vps sunucusu ayrı bir sunucu gibi çalışır. Diğer sunuculardan etkilenmez.

      Özelleştirme: Her Vps gereksinimleri ne olursa olsun, teknik özelliklerin tamamını özelleştirebilirsiniz. Kontrol paneli kullanarak, ne kadar bellek ihtiyacınız var, ne kadar sabit disk boyutuna ihtiyacınız varsa ayarlayabilir ve istediğiniz uygulamaları yükleyebilirsiniz.

      Ölçeklenebilirlik: Sanal özel sunucular büyümeye uyumludur, klasik web hostingler de büyümek zordur.

      Kontrol: Klasik web hosting sunucuları son kullanıcılara sadece web hosting işlemlerleri yapabildiği bir kontrol seviyesi sunmaktadır. Bir vps sunucu ile her şeyi sorumluluğu, sunucu sahiplerine verilmiştir:

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

* Root erişim.

* Yazılım yüklemek veya kaldırmak

* Konfigürasyon dosyaları üzerinde tam kontrol.

      Bağımsızlık: Paylaşılan web hosting hesaplarıyla IP adresi veya dosya erişimi eklemek için servis sağlayıcı üzerine gitmek gerekir. Vps ile bunları yapmanıza gerek yoktur. Her VPS sunucu ile sanal bir bölümü, gerçek bir sunucu gibi sistem yöneticisi tarafından kontrol edilebilir anlamına gelir ve gerektiğinde IP adresleri eklemek veya sunucu yeniden başlatabilirsiniz.

      Maliyet: Maliyet söz konusu olduğunda, Vps sunucular, büyük paylaşım yapan hosting hesaplarıyla aynı ücrettir ve dedicated sunucudan biraz daha pahalıdır.

      Güvenlik: Vps bütün kontrol sizdedir, artık sunucu üzerinde başka bir kullanıcı, ya da müşterinin ne yapacağından endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü sunucu size ait ve dosya erişimini sadece siz yapabilirsiniz.

      Vps sunucular, paylaşılan web hosting ve dedicated sunucular arasında mükemmel bir geçiştir. Kendiniz gerçek bir sunucu yönetme fikrine hazır iseniz, birçok web hosting firması tam olarak yönetilen Vps sunucu hizmeti sunmaktadır.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
498 Gösterim
Son İleti 21 Ekim 2016, 14:50:43
Gönderen: sanalulke
0 Yanıt
399 Gösterim
Son İleti 10 Nisan 2017, 19:43:45
Gönderen: fyzyc
0 Yanıt
761 Gösterim
Son İleti 13 Nisan 2018, 11:03:20
Gönderen: sevdalıdrn
0 Yanıt
762 Gösterim
Son İleti 21 Nisan 2018, 11:54:17
Gönderen: sevdalıdrn
0 Yanıt
797 Gösterim
Son İleti 24 Nisan 2018, 11:04:04
Gönderen: sevdalıdrn