Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Vidalı Kompresör
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 511
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Vidalı Kompresör  (Okunma sayısı 511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    dj_ibo_g_h

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 1043
  • Nerden: adana
  • Rep: +1638/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Vidalı Kompresör
« : 10 Nisan 2013, 23:39:53 »


 

    Web Adresi: kocsankompresor.com.tr
    Sahibi: Adil KOÇ
    Hosting Sağlayan Firma: Antalya Kompresör Servisi
    Web Master ve ya Teknik Sorumlu: aydın trafo antalya
    Kullanılan sistem hakkında bilgiler: kompresör fiyatları ve ikinci el kompresörler
    Site içeriği hakkında detaylı bilgiler: Koçsan Aydin Trafo, Tamsan, Komsan, Lupamat, Dalgakiran, BlackDecker Özen gibi sektörün en güçlü üreticilerine ait hava kompresörleri, hava kurutucuları ve ekipmanların satış, servis ve bakımını yapar.
     
     Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
     
    Genel olarak havayı veya diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınçlara sıkıştırmak için kullanılan makina. Belirli bir oranda kompresörler kısmi vakum elde etmede veya atmosfer basıncının altına inmek için de kullanılır. Bu durumda pompa havalı yerdeki hava veya gazı dışarı atarkompresör
     
    Tarihçesi: Tarihçesi oldukça eskidir. Ancak 1650 Otto von Guericke’nin komresör ve vakum pompalarında önemli gelişmeler yaptığı bilinmektedir. 1829’da William Mann basınçlı hava kompresör makinasının patentini aldı. Bu gelişmelerle, ekonomik alanda daha hafif makinalar elde edildi. 1872’den sonra sıkıştırma ile beraber soğutma da yapıldı. Bu yöntemde, silindirin içinde su jeti fışkırtılmaktaydı. Bu sistemde çalışan kompresörler bazı problemleri de yanında getirdi. Bu tür işlem terk edilerek etrafında su elbisesi bulunan kompresörler kullanılmaya başlandı. Bu tür ıslak kompresörler günümüzde hala kullanılmaktadır.
     
    Kompresör Türleri
     
    Sektörde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ve Pistonlu Kompresör Çeşitleri çok gelişmiş ve kendi aralarında kategorilendirilmişlerdir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap sektörün en büyük firmalarından biridir ve Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap olarak Koçsan kompresör bün akdenize Kompresör servisi sağlamaktadır.
     
    İleri-geri kompresörleri: Bu türde, pistonun ileri-geri hareketi ile hava sıkıştırılır. Pistona bağlı havanın içeri girmesi ve çıkması için kapakçıklar bulunur. Genel olarak, kompresörde dönme hareketini gel-git doğrusal harekete çeviren, biyel mekanizması bulunur. Sıkıştırılacak akışkan, pistona giriş kapakçığı ile emilerek alınır. Piston hacmi en büyük olduğu zaman giriş kapakçığı kapanır ve piston ileri doğru hareket eder. Akışkana basınç tatbik edilir ve basınç arttığı zaman çıkış kapakçığı açılır ve akışkan dışarı atılır. Kompresör tek yönlü çalışan türden ise, gaz veya hava olan akışkan tek bir taraftan emilerek basılır. İki yönlü çalışan kompresörlerde pistonun bir tarafından akışkan emilirken, diğer taraftan dışarı basılır. Daha sonra bu işlem yön değiştirerek devam eder. Eski kompresörler buhar makinasındaki büyük silindir hacmine, düşük hıza, iki yönlü çalışmaya ve yatay eksene sahiptiler. Ancak otomobillerdeki içten yanmalı motorun gelişmesiyle, küçük hacimli kısa hareket mesafeli, çok silindirli, yüksek hızlı ve düşey eksenli kompresörler yaygınlaşmıştır.
     
    Eğer hava yüksek basınçlara çıkarılırsa, sıcaklığı artar ve silindir ve pistonun yağlama sisteminde problemler doğurur. Bu sebepten ve güçten tasarruf sağlamak amacıyla birden fazla silindirli pompalar kullanılır. Birinci silindir, geçen basıncı biraz yükseltilmiş havanın soğuk su kullanılarak sıcaklığı
     
    düşürülür. Daha sonra bu hava yüksek basınç silindirine basıncının daha yükseltilmesi için gönderilir. Genel olarak bu türler az miktardaki havayı yüksek basınca çıkarmak için en uygun türlerdir. Sabit hızla çalıştığı zaman, belirli miktardaki havayı yüksek basınçta ve en yüksek verimde verir. Ancak sıcaklıkla, silindirdeki yağın buharlaşıp sıkıştırılan gaza karışması bazen arzu edilmeyebilir. Mesela, besin hazırlanması hususu böyle bir duruma örnek sayılabilir.
     
   


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
507 Gösterim
Son İleti 14 Ocak 2013, 16:20:10
Gönderen: dj_ibo_g_h
0 Yanıt
346 Gösterim
Son İleti 08 Ekim 2018, 16:05:52
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
471 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2019, 21:08:26
Gönderen: enesk001
0 Yanıt
351 Gösterim
Son İleti 02 Ocak 2020, 00:34:16
Gönderen: enesk001