Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Tüp Bebek Merkezi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 581
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Tüp Bebek Merkezi  (Okunma sayısı 581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    smartmelo

  • Güzel Üye
  • ****
  • Avatar Yok

  • İleti: 272
  • Nerden: istanbul
  • Rep: +544/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Tüp Bebek Merkezi
« : 02 Ağustos 2012, 15:23:12 »


 

Kısırlık- tüp bebek tedavisinde laparoskopi’nin yeri  nedir?
Kadında kısırlık (infertilite ) nedenleri arasında fallop tüplerine ait bozukluklar, yumurtalık kistleri, rahimdeki Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ve polipler önemli yer tutmaktadır.  Fallop tüplerinin kapalı olması ya da aşırı genişleyip hidrosalpenks adı verilen hale gelmesi durumunda tüp bebek tedavilerinin başarısı olumsuz etkilenmektedir.  Tüp bebek tedavisi amacıyla, bir tüp bebek merkezine başvuran hastalar  tüplerin durumu, yumurtalık kistleri, rahimdeki myom ve polipler açısından iyi bir şekilde değerlendirilmelidir.  Bu tür problemlerin tedavisinde, hastanın hem hızla ayağa kalkması, hem de iyileşme süresinin daha kısa olarak, bir an önce tüpbebek tedavisinin başlaması için laparoskopik operasyonlar tercih edilmektedir.  Memorial tüp bebek merkezi olarak, bize tüp bebek tedavisi için başvuran çiftlerin detaylı ultrason muayenelerini yapıyoruz.  Bu muayeneler sonucunda gerekli olan hastalara tüp bebek tedavisi öncesi laparoskopi - histeroskopi gibi operasyonları,  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Ekibi olarak gerçekleştiriyoruz.  Memorial tüp bebek ünitesinde, hastanın ivedilikle normal hayatına dönmesi, bebek sahibi olmasına engel olacak bir problem oluşmaması için, 14-15 cm büyüklüklere ulaşan myomları bile laparoskopik olarak çıkarmayı tercih ediyoruz.  Böylece açık operasyonda oluşabilecek, hastanın hamile kalmasını engelleyebilecek riskleri en aza indirmiş oluyoruz.  Açık operasyon olmak istemeyen pek çok hastayı da bu şekilde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap olarak tedavi edebilme olanağına sahibiz.  Bu tür operasyonlar çok dikkat ister ekibin teknik imkanları ve deneyimi önemlidir.   Evre 3-4 endometriozis gibi çok zor operasyonlarda başarılı sonuçları hastaların yüzünü güldürmektedir.  Yine uterus tüplerinin kapatılması gereken bazı durumlarda; rahim içinden histeroskopik olarak uygulanan bir yöntemle çok kısa sürede, lokal anestezi altında essure sistemi uygulanabilmekte ve operasyondan 2 ay sonra, hasta güvenle Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap tedavisine alınabilmektedir.
Normal yollardan geçekleşen hamilelik ile tüp bebekle gerçekleşen hamileliklerin izlemi arasında fark var mıdır?
Günümüzde polikistik yumurtalık sendromu(PCO), ileri evre endometriozis-endometrioma , açıklanamayan infertilite, erkek faktörüne bağlı infertilite nedeniyle tüp bebek tedavilerini sık olarak kullanmaktayız. Aynı zamanda normal yollardan hamile kaldığı halde tekrarlayan düşük yapan kişilerde de tüp bebek tedavisi yaygın olarak kullanılmaktadır.
Halk arasında, genellikle tüp bebekle elde edilen hamileliklerin daha dikkatle takip edilmesi  gerektiği yönünde bir inanç vardır . Fakat biliyoruz ki tüp bebek uygulanan kadınların sadece hamile kalmalarında zorluk olabilir. Tüp bebek merkezine başvurup, tekrarlayan düşükler ya da genetik bozukluklar sebebiyle hamile kalmakta zorluk bulunan kişiler haricinde, normal hamilelik izlemi dışında bir yol izlenmesi gerekmemektedir. Yapılan araştırmalar tüp bebekle elde edilen hamileliklerden doğan çocukların, normal yollardan doğan çocuklardan, hem zihinsel hem de fiziksel olarak, anormallik açısından istatistiksel anlamlı bir fark olmadığını göstermiştir.  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap çok iyi yapılmalıdır.  Tüp bebek tedavisi görmüş olmak, bebekte anormallik gelişme ihtimalini ya da düşük yapma ihtimalini arttırmaz. Bu nedenle tüp bebek tedavisi ile hamile kalanlar, normal yollardan hamile kalanlarla aynı risklere sahiptir ve normal bir gebelik gibi takip edilir.
Bunun yanında, daha önce genetik bozukluk nedeniyle anormal doğum yapmış kişilerde, doğuştan bazı tip kan hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, doğuştan gelen bazı bağışıklık sistemi hastalıkları ve bazı deri hastalıklarının sonraki nesillere geçmemesi için, tüp bebek tedavisi sırasında , embriyo oluşumu sağlandıktan sonra, embriyolara genetik tanı uygulanarak, anormal embriyolar ayıklanabilir. Böylece genetik olarak anormal embriyoların transferi engellenmiş olabilir. Memorial tüp bebek merkezinde, genetik hastalıklardan şüphelenilen durumlarda, PGT adı verilen genetik tanı uygulanmakta ve normal embriyo seçimi sağlanabilmektedir. Genetik taramayı yapmak için memeorial tüp bebek ünitesinde Array cCG yöntemi  de başarı ile uygulanmaktadır.

Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?
Bebek sahibi olmak isteyen bir çift, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapne başvurduğunda öncelikle detaylı bir değerlendirmeden geçirilir. Bunun sonunda tüp bebek yapılması kararı verilmişse genellikle adetin 2. Veya 3. Günü ultrason yapılarak, kullanılacak ilaçların dozu ve protokolü belirlenir. Böylece tüp bebek tedavisi başlanmış olur. Belli aralıklarla ultrason yapılarak folliküllerin gelişimi takip edilir. Belli büyüklüğe ulaşan foliküller son kontrolden 36 saat sonra toplanır. Yumurta toplama işlemi, hafif ağrılı bir işlem olduğu için ya lokal ya da genel anestezi altında yapılır. Genel anestezi uygulanacak hastaların tüp bebek merkezine, aç olarak gelmeleri istenir. Memorial tüp bebek merkezinde hastaların tercihine göre, genel anestezi veya lokal anestezi uygulanabilmektedir. Yumurta toplama işlemi günü, erkekten sperm alınır; yumurtalar (oositler) ve spermler seçilerek, mikroenjeksiyon ya da klasik tüp bebek tedavisinde kullanılır. Ertesi günü döllenmeler kontrol edilerek, Memorial tüp bebek merkezi embriyologları tarafından hastalar aranarak, hastalara döllenme bilgisi ve tahmini transfer zamanı bildirilir. Memorial tüp bebek merkezinde sperm seçiminde gerekli görülen hastalarda IMSI kullanılabilmektedir. Embriyo seçimini sağlamak için, gerekli görülen vakalarda embriyoskop adı verilen cihazlardan yararlanılarak tüp bebek başarısı arttırılmaya çalışılmaktadır. Tüp bebek merkezi embriyologları ve doktorları, her hastanın günlük gelişimini, klinik içi toplantılarda tartışarak, o çift için en uygun tedavi şekli ve transfer zamanını belirlemektedir. Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için herhangi bir anestezi uygulamaksızın yapılmaktadır. Embriyo transferi sonrası hasta normal hayatına dönmektedir. Yapılan çalışmalar, yatak istirahatinin gebelik şansını, embriyonun tutunma şansını arttırmadığını gösterdiği için, Memorial tüp bebek merkezinde hastalara normal yaşam aktivitelerine devam etmesi  önerilmektedir. Memorial tüp bebek merkezinde IMSI, IVM, assisted hatching, embriyo dondurma ,Co –culture, PGT,Array cGH,  gibi işlemler güvenle uygulanmaktadır. Merkezimizde yine embriyoların anlık takibi embriyoskop adı verilen cihaz ile takip edilebilmektedir. Memorial tüp bebek merkezinde  günümüz koşullarındaki en son teknolojik gelişmeler uygulanmakta, güncel tıbbi literatür takip edilerek tüp bebek tedavilerinde özenle kullanılmaktadır.
Azospermi adı verilen meniye hiç sperm çıkmaması durumunda veya sperm yetmezliği olan hastalara mikro-TESE operasyonu uygulanarak cerrahi olarak tüp bebek tedavisinde kullanılmak üzere sperm elde edilmeye çalışılmaktadır. Bu hastalarda %60-65 e varan oranlarda sperm elde edilebilmekte; elde edilen sperm taze ve dondurulmuş olarak tüp bebek tedavisinde mikroenjeksiyon işlemlerinde kullanılabilmektedir. Böylece normal yoldan bebek sahibi olması imkansız bir erkeğin, tüp bebek tedavisi ile baba olması sağlanabilmektedir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
517 Gösterim
Son İleti 07 Eylül 2012, 15:43:49
Gönderen: alex57
0 Yanıt
701 Gösterim
Son İleti 11 Ekim 2012, 02:48:48
Gönderen: dj_ibo_g_h
0 Yanıt
444 Gösterim
Son İleti 13 Aralık 2012, 10:46:43
Gönderen: alex57
0 Yanıt
374 Gösterim
Son İleti 27 Ağustos 2013, 02:42:02
Gönderen: alfaleo92
0 Yanıt
449 Gösterim
Son İleti 13 Temmuz 2019, 21:25:09
Gönderen: enesk001