Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Tüp bebek en fazla kaç kez denenebilir?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 355
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Tüp bebek en fazla kaç kez denenebilir?  (Okunma sayısı 355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    dean534

  • Güzel Üye
  • ****
  • Avatar Yok

  • İleti: 315
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Tüp bebek en fazla kaç kez denenebilir?
« : 07 Kasım 2019, 19:08:59 »


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Doğal yollarla çocuk sahibi başarısız olan çiftlerde tüp bebek tedavisi yardımcı olabilir. Ancak tüp bebek tedavisine başlamadan önce çiftlerin en az 1 yıl boyunca herhangi bir gebelik önleyici yöntem kullanmadan çocuk sahibi olmayı denemeleri gerekir. Ancak bir senenin sonunda gebe kalmada başarısızlık yaşanırsa tüp bebek tedavisi uygulanır. Tüp bebek tedavisinde kadın ve erkekten alınan üreme hücreleri laboratuvar ortamında döllendirilir. Vücut dışında gerçekleştirilen bu döllenmeden sonra yumurtalar anne adayının rahmine aktarılır. Tüp bebek tedavilerinde gebe kalma şansı %95’e kadar çıkar. Ancak bazı durumlarda tüp bebek tedavisi ilk seferinde başarıya ulaşmayabilir. Bu durum çiftler için moral bozucu olabilir.  TÜP BEBEK KAÇ DEFA DENENEBİLİR? Tüp bebek tedavilerinde elde edilen verilere göre ilk üç denemede gebe kalma şansı %95 civarındadır. Ancak üçüncü denemeden sonraki denemelerde kesin bir durum mevcut değildir. Yapılan araştırmalara göre, dördüncü ya da beşinci denemelerde gebe kalma şansı ilk üç denemeye göre düşüş göstermektedir. Ancak bu başarı şansı denemelere bağlı değildir. Başarı şansını en çok etkileyen faktörlerin başında anne adayının yaşı gelir. 35 yaşının üzerindeki kadınlarda doğurganlık düşüş gösterir.

Ayrıca embriyo kalitesinde de düşüş meydana gelir. Bu faktörlerin yanı sıra rahimde meydana gelen hastalıklar ya da bu bölgede daha önceden gerçekleştirilmiş ameliyatlar da tüp bebek tedavisinin başarısını etkileyen faktörler arasında bulunur. TÜP BEBEK DENEMELERİNDE BAŞARISIZLIĞIN NEDENLERİ NELERDİR? Tüp bebek tedavisinde üst üste yaşanılan başarısızlıkların altında farklı bir neden bulunabilir. Farklı bir durumun sonucu tedavinin başarısız olduğu durumlarda başarısızlığa neden olan faktörler ortadan kaldırıldığında tüp bebek tedavisi ile gebe kalmak mümkün olabilir. Bunun yanı sıra genetik tanı, suni ana rahmi ya da farklı sperm seçme yöntemleri de tercih edilebilir. Normal bir tüp bebek tedavisinde embriyo üçüncü gün annenin rahmine yerleştirilir. Ancak başarısız tedavilerden sonra blastikokist transferi de seçeneklerden bir tanesidir. Blastokist transferinde embriyolar anne rahmine üçüncü günde yerleştirilmez. Döllenmeden sonraki beşinci güne kadar embriyo gelişimi yakından takip edilir. Bu sürecin sonunda en kaliteli embriyolar transfer edilmektedir. Blastokist transferi ile gebe kalma şansı daha da yükselmektedir. 


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
520 Gösterim
Son İleti 15 Mart 2015, 02:57:53
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
547 Gösterim
Son İleti 15 Mart 2015, 02:58:56
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
538 Gösterim
Son İleti 29 Haziran 2015, 01:23:35
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
541 Gösterim
Son İleti 30 Haziran 2015, 17:55:30
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
518 Gösterim
Son İleti 30 Haziran 2015, 18:01:10
Gönderen: Tanitimreklam