Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Tıbbi Sülük Tedavisi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 195
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Tıbbi Sülük Tedavisi  (Okunma sayısı 195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    Laplace

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 1647
  • Nerden: Heryer
  • Rep: +88/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Tıbbi Sülük Tedavisi
« : 26 Eylül 2018, 18:02:32 »


 

Tıbbi Sülük Tedavisi

15 binden daha fazla türü bulunan sülükler Annelida filumundan canlılardır. Sülüklerin büyük bölümü kan emerek beslenir. Kan emen sülük türleri ektoparazit olarak yaşamlarını sürdürür. Uygulanan tıbbi sülük tedavisi kapsamında kan emen sülükler kullanılır. 650'den daha fazla türü bulunan sülükler, deniz, tatlı su ve kara sülüklerinin de yer aldığı Hirudinea sınıfında yer alıyor. Elbette sülük türlerinin tamamı kan emerek beslenmiyor. Salyangozlar, böcek larvaları, omurgasızlar gibi besin kaynaklarından beslenen sülük türleri de mevcut. Aslında omurgalı grubunda yer alanlar konakçıdır.

Hangi Sülükler Tedavide Kullanılır?

Hastalıklar nedeniyle tıbbi sülük tedavisi uygulandığında birkaç tür sülük kullanılır. Bunlar Hirudo Medicinalis ve Hirudo Verbana türü sülüklerdir. Tıbbi amaçlı kullanıldıkları için bu sülük türlerine "tıbbi sülük" denir. Bunlar Türkiye'de yaşayan sülüklerdir ve hastalıkların tedavisinde ülkemiz dışında yaşayan farklı sülük çeşitleri de kullanılabilir.

Sülük Tedavisinin Yan Etkileri Var mı?

Elbette bu tedavi şeklinin herhangi bir yan etkisi yok. Ancak tıbbi sülük tedavisi yaptırmak isteyenlerin bilmesi gereken bazı hususlar var. Bunlar ender de olsa ortaya çıkabilecek durumlardır. Tedavi öncesinde hastaya her türlü bilgi kliniğimizde verilmekte olduğundan, sülük tedavisi ile ilk kez tanışıyor olsanız dahi endişe yaratacak herhangi bir durumla karşılaşmanız pek mümkün olmaz.
Tedavinin başlangıcında hafif bir acı hissedilebilir. Bu acı genellikle ilk 5 dakikadan sonra kesilir.

Hafif bir kanama ortaya çıkabilir. Bu kanama sızıntı şeklinde 10 saate kadar sürebilir. Bir akıntı olması ise bu tedavi şeklinde faydalı olarak kabul edilir.
Sülüğün ısırdığı yerde hafif kaşıntı, kabuklanma ve kızarıklık meydana gelebilir.
Çok ender durumda geçici olmak kaydıyla lenf bezlerinde şişme olabilir.
Çok ender durumda deri infeksiyonu oluşabilir.
Ender durumda özellikle kollar ve bacaklarda tedavi uygulanması halinde hafif şişlikler meydana gelebilir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uygulamasının yapıldığı güvenilir merkezlerin başında Dr. Özgür Koldaş Tunalı Polikliniği gelmektedir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uygulaması konusunda merak ettiklerinizle ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz ve gönül rahatlığıyla uygulamayı yaptırabileceğiniz güvenilir bir polikliniktir.
Detaylı bilgi için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
518 Gösterim
Son İleti 01 Temmuz 2013, 22:03:24
Gönderen: b.a.f.
0 Yanıt
285 Gösterim
Son İleti 24 Mart 2016, 08:28:01
Gönderen: zubamba
0 Yanıt
318 Gösterim
Son İleti 23 Temmuz 2017, 20:38:17
Gönderen: zubamba
0 Yanıt
110 Gösterim
Son İleti 12 Eylül 2022, 15:21:58
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
100 Gösterim
Son İleti 01 Ekim 2023, 21:04:57
Gönderen: alpacino0092