Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapSteroidler, sadece vücut geliştiriciler ya da sporcular tarafından kullanılmamaktadır. Aynı zamanda da iltihaba neden olan hastalıkların tedavi edilmesi konusunda da ideal bir seçenek olarak görülmektedir. Steroidler, kortizol hormonların sentetik olarak üretilmiş hali olarak tanımlanmaktadır. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap gibi girişimleri olacak olan kişilerin kısa süre içerisinde bu hormonları temin edebilmeleri de son derecede kolay olacaktır. Romatoid artrit ve bağırsak enfeksiyonu gibi rahatsızlıkların yanı sıra astım, alerjik rinit ve diğer rahatsızlıkların tedavisinde kullanımı mümkün olmaktadır. Ancak uzun süreli kullanımla beraber yan etkileri de ortaya çıkabilecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca az, düşük dozlarda ve doktor kontrolünde kullanımı da gerektiği ifade edilmektedir.
Steroid Ne İşe Yarar?Steroidler; enfeksiyon, iltihap ya da bakterilere karşı savunma konusunda vücut tarafından üretilmekte olup, vücudun iyileşmesini hızlandıran bir etken olarak görülebilmektedir. Çoğu hastalığın tedavi edilmesi konusunda da doktorlar tarafından da reçete edilmektedir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kapsamında da rahatlıkla temin edilebilir.
Steroidler, sadece tedavi amacıyla kullanılmamaktadır. Vücudun gelişimine önem verenler için de bir alternatif olarak değerlendirilebilecektir. Kas gelişimini gerçekleştiren ya da vücudun performansını arttırmak isteyen herkesin yönelebileceği sentetik hormonlardır. Son derecede kolay bir biçimde erişilebilecek olan bu sentetik hormonların etkisi de kısa bir zaman diliminde görülebilecek olan bir durum olarak da tabir edilebilecek yönde bulunabilecektir.
Steroidler Hangi Tedavilerde Kullanılır?Steroidleri kullanacak olan kişilerin sadece fiziksel gelişimleri için değil aynı zamanda da rahatsızlıklarına çözüm bulmaları adına da kullanmaları söz konusudur. Bu hususta da Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kapsamında pek çok kişinin harekete geçebileceği de bilinen bir husus olarak değerlendirilebilecektir.
- Astım
- Bronşit
- Alerjik rinit
- Ürtiker ya da egzama gibi döküntülü cilt hastalıkları
- KOAH
- Romatoid artrit
- Lupus
- Sedef hastalığı
- Enfeksiyonal bağırsak hastalıkları
- Dev hücreli artrit
- Polimiyalji romatika
- Multipl skleroz
- Lenfoma, lösemi
- Addison hastalığı
- Organ nakil işlemleri
- Otoimmün hemolitik anemi
- İdiyopatik trombositopenik purpura
Tüm bu sağlık sorunlarının tedavi esnasında steroidlerin kullanımı durumu ortaya çıkabilecektir. Böylelikle doktorlar tarafından da reçete edilmektedir.