Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Normal bir hamileliğin 9 ay 10 gün yani tıp literatüründe geçen zaman dilimi olarak 40 hafta kadar olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Anne karnındaki bebeğin henüz 37. haftasına gelmeden hamilelik durumunun sona ermesi neticesinde meydana gelen doğum olayına erken doğum adı verilmektedir. Zamanından önce dünyaya gözlerini açan bebeklere ise prematüre bebek(olgunlaşmamış) denir.
Prematüre doğan bebekler düşük kilolu olarak dünyaya gelir. Akciğerler başta olmak üzere bütün vücut fonksiyonları gelişimini tamamlamadığından dolayı bebeklerin hayatını kaybetme olasılığı vardır. Erken doğumlarda prematüre bebekler yoğun bakım ünitesine alınarak yaşam destek ünitesi ile hayata tutunmaya çalışırlar.
Erken doğuma etki eden temel faktörleri hormonal yetersizlik, yetersiz ve dengesiz beslenme, psikolojik travmalar, anne adayının üreme bölgesindeki rahatsızlıklar ki özellikle rahim (bebeğin anne karnında işgal ettiği yer) bölgesine ait rahatsızlıkları akut hastalıklar ( hipertansiyon, dolaşım sistemi bozuklukları vb.), çoğul gebelikler, cerrahi operasyonlar, virüslerin neden olduğu hastalıklar gibi değişik etkenler olarak sıralayabiliriz.
Halk tarafından iklim koşullarının da erken doğuma neden olduğu anlatılsa da henüz bunu destekleyecek herhangi bir bilimsel veri yoktur. Sıcak ya da soğuk havanın insan üzerinde bariz etkileri olabilir ancak salt olarak anne adayına etki ederek erken doğuma neden olması imkânsızdır. Biyolojik olarak anne risk faktörü taşıyorsa belki bu risk faktörünü minimum düzeyde tetikleyecek bir etkiye sahip olabileceği değerlendirilebilir.
Sıcak ya da soğuk hava nedeniyle erken doğum meydana gelebileceği tezini basit bir mantıkla çürütebiliriz. Örneğin ekvator bölgesi tüm dünyada en sıcak bölge olarak bilinir. Bu durumda bu bölgede çok fazla miktarda düşük vakası meydana gelmelidir. Ya da bilindiği üzere kuzey kutbu civarında bulunan ülkeler dondurucu soğuk havaya sahiptir.
Bu durumda da buradaki anne adayların normal doğum yapmaları beklenemez. Tüm bu şartları düşündüğümüzde ciddi miktarlarda erken doğum vakalarına rastlanılması gerekir. Fakat erken doğumlar hamilelerin yalnızca yüzde 5’i ile yüzde 10’u arasında bir değerdedir. Erken tanı ve tedavinin sorunun çözümünde etkin rol oynadığı gerçeği bir kenara atılmamalıdır.
Web Sitemiz: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap