Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Servo Motor Kontrol Sistemleri
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 278
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Servo Motor Kontrol Sistemleri  (Okunma sayısı 278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Servo Motor Kontrol Sistemleri
« : 10 Ağustos 2017, 16:03:50 »


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap çalışma esnasında milin dönme hareketinin denetimini sağlayan motor çeşididir. Servo motorlar 1dk’lık hız bölgelerinin altındaki değerlerde dahi yüksek kararlılık ile çalışabilmektedir. Bu yüzden pozisyon ve hız kontrolünün dikkatli bir şekilde yürütülmesi gereken projelerde servo motor kullanılması uygundur. Servo motorlar, pozisyon ve hız bilgisini karar verici üniteye gönderimini sağlayarak sistem davranışlarının yürütülmesini ayarlamaktadır.

Servo motoru diğer motorlardan ayıran en önemli özelliği geniş hız komutlarını yerine getirebilecek düzeyde tasarlanmış olmalarıdır. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap kullanıcıdan gelen pozisyon ve hız bileşimi komutlarını yerine getirerek çalışmalarını tamamlar. Standartlara uygun bir servo motorun sahip olması gereken belli başlı özellikler mevcuttur. Bunlar; bir servo motor hız oranlarının değişiminde kararlılığını bozmamalı küçük kuvvet değerlerinden büyük momentler elde etmelidir. Çalışma esnasında devir sayılarının değişimini hızlı bir şekilde yapmalıdır. Standart değerlere uygun bir servo motordan çalışmalarımız esnasında yüksek verimler elde etmeniz mümkündür. 

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Servo motorların iç yapısına baktığımız zaman geri bildirim ünitesi ve motordan meydana gelmektedir. AC ve DC olarak ikiye ayrılan servo motorlarda DC servo motorların kullanımı oldukça yaygındır ancak transistörlerin yüksek akımları kontrol edebilme yetisinin artması ile DC motorlar yerini AC motorlara olan talebin arttığını söyleyebiliriz. Geri besleme ile motor arasında hız ve konum bilgilerinin yürütülebilmesi için geri besleme ünitesinin motor miline harici bir bağlantı ile bağlanması ve motorun gönderdiği sinyallerin işlenmesi gereklidir.

Servo motor kontrol sistemlerinde geri besleme ünitesi ile motor bütün bir halde bulunmaktadır. Bütün bir yapıda oluşundan dolayı hız ve konum için gerekli donanımlara sahip motorlar denilebilir. Servo motorlar çalışma esnasında geniş hız aralığında dahi aşırı ısınma yapmadan çalışabilmekte ve yük ile konumunun dengede kalabilmesi için gerekli tork değerlerini sağlamaktadır.

Servo motorlar tam yük ile çalışırken motor milinden çektiği güç 75kw değerini görmektedir. Besleme işlemleri elektronik sistemler üzerinde yürütülen servo motorlar fırçalı ve fırçasız olarak iki farklı tipte bulunmaktadır. Bobinlerin sabit kalması manyetik bölgenin dönmesi fırçasız servo motorlar iken manyetik alanın dönmesi ile bobinin sabit kalması ise fırçalı servo motorlardır.

Çalışmalarınızda kullanacağınız ServoMaster servo motorlarını Şahin Rulman sitesi üzerinden indirimli fiyatları ile temin edebilirsiniz.

Kaynak : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Şahin Rulman Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap | Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
391 Gösterim
Son İleti 02 Haziran 2017, 11:10:06
Gönderen: sahinrulman
0 Yanıt
351 Gösterim
Son İleti 20 Temmuz 2017, 11:52:28
Gönderen: sahinrulman
0 Yanıt
330 Gösterim
Son İleti 24 Ağustos 2017, 10:32:12
Gönderen: sahinrulman
0 Yanıt
302 Gösterim
Son İleti 07 Eylül 2017, 11:55:36
Gönderen: sahinrulman
0 Yanıt
344 Gösterim
Son İleti 22 Ocak 2018, 10:42:23
Gönderen: sahinrulman