Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapÜniversite Türü
Devlet
Kuruluş Tarihi
1975
Rektör
Prof. Dr. Süleyman OKUDAN
Telefon
332-241 0041
Faks
332-352 0998
Internet
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapE-mail
webmaster@selcuk.edu.tr
Adres
Selcuk Üniversitesi , Konya - Türkiye
Öğrenim Dili
Türkçe
Birimlerin Dağılımı
16 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 3 Sağlık Yüksekokulu, 25 Meslek Yüksekokulu, 4 Enstitü, 13 Araştırma ve Uygulama Merkezi
Öğrenci Sayısı
64123
Akademik Personel
2844
Bu Yıl Alınacak Öğrenci Sayısı
22775
Barınma :6 bin öğrenciyi barındıracak yurtlar bulunuyor
Burs :Belirli sayıda öğrenciye başarı bursu veriliyor. Ayrıca öğrencilerin part -time çalışma ve ücret alma şansları var.
Rektörün Adaylara Mesajı
"Ülkemizdeki diğer üniversiteler arasında, mevcut yapısı ve eğitim-öğretim kalitesi ile farklı bir yere sahip ve süratle gelişen kurumumuz seçeceğiniz mesleğiniz ile ilgili donanıma sahip olmakla, daha da önemlisi son yıllarda modern ve kaliteli bir alt yapı ile eğitim veriyor"
Genel Bilgi
Selçuk Üniversitesi 16 fakülte, bir devlet konservatuvarı , bir yabancı diller yüksekokulu, iki beden eğitimi ve spor yüksekokulu, üç sağlık yüksekokulu, 25 meslek yüksekokulu, dört enstitü, 13 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim öğretime devam ediyor.
Üniversitenin rektörlük binası Konya merkezde bulunuyor. Alaeddin Kampusu İstanbul yolu üzerinde, merkeze uzaklığı 22 km. Meram Tıp Kampüsü ve Meram Kampusunun ise merkeze uzaklığı 6 km.
Alaeddin Keykubat Kampusu'nda bulunan İleri Teknoloji ve AR-GE Merkezi, 53 labaratuvar , 20 derslik, 3 adet bilgisayar laboratuarı, 6 adet atölye bir büyük çalışma atölyesinden oluşuyor.
Üniversitenin mediko -sosyal merkezleri öğrencilerin zihinsel, duygusal ve sosyal yönden en üst düzeyde gelişmesine yardımcı olmaya çalışıyor.
Tedavi hizmetleri kampüs içerisinde bulunan kampüs sağlık merkezi, Meram kampusünde bulunan Meram sağlık merkezi ve üniversite tıp fakültesinde yapılıyor. Üniversite sosyal güvencesi olmayan öğrencilere sağlık karnesi vererek daha iyi tedavi imkanı sağlıyor.