Su deposu nasıl dezenfekte edilir sorusuna açıklı getireceğiz.
Hayatımızın her alanında kullandığımız, temel besin öğelerinden birisi olan suyun, sağlığımızı olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde steril yani hijyenik olması gerekmektedir.
Gelişen sanayi ve kullanılan çok çeşitli kimyasallar su kaynaklarının kirlenmesine yol açmakta, suyun arındırılması ve kullanılabilirliğinin korunması daha da zorlaşmaktadır.
Şehir şebeke sularıyla gelen çeşitli çevresel kaynaklı partiküller, organik ve metal kaynaklı ajanlar, su depolarına taşınmaktadır.
Su kesintisi durumunda yada sisteme sürekli su sağlayan su depolarının, düzenli olarak dezenfeksiyon ve temizliğinin yaptırılmaması, güneş gibi ısı kaynaklarına maruz kalması, su depolarının zamanla yıpranıp korozyona uğraması ve depodaki suyun içerisinde bulunan organik diyebileceğimiz partiküller, çeşitli patojen bakteri ve mikroorganizmaların oluşmasına ve hızla çoğalmasına neden olmaktadır.
Kontamine olmuş bu depo suyunun kullanılmasıyla, özellikle çocuk ve yaşlı insanlarımızı daha hızlı bulaşacak olan sıtma, kolera, çocuk felci, ağır akciğer ve bağırsak hastalıkları, solunum yolu enfeksiyonları, gibi ciddi hastalıklar oluşmakta, sağlığımızı ve dolayısıyla günlük iş ve sosyal hayatımızı olumsuz yönde etkilemektedir.
Peki bu olumsuz durumlardan kendimizi ve çevremizi nasıl koruyabiliriz dersek, birer sorumlu birey olarak yapabileceğimiz ilk adımın su tesisat sistemiyle birlikte su depolarının temizlik ve dezenfeksiyonu olmalıdır.
Burada dikkat etmemiz gereken su dezenfeksiyonu yapan özel kuruluşların sahip olması gereken yetki ve donanımlarıdır.
Su deposu dezenfeksiyon kuruluşları öncelikle Sağlık bakanlığından yetkili izinli birer kuruluş olmalıdır.
Bunun dışında teknik personelin mesleki yeterlilik eğitim sertifikaları, iş sağlığı ve güvenliği kapalı ortam ve yüksekte çalışma eğitim sertifikaları, herhangi bir bulaşıcı hastalık yada enfeksiyon olmadığını gösteren sağlık portör muayene ve tüm kan tetkiklerinin yapıldığını gösteren sağlık raporları, kuruluşun çalışma disiplin ve organizasyon planlamasını gösteren kalite yönetim sistemleri siz değerli tüketicilerimiz tarafından, doğru ve güvenilir bir hizmet almanız açısından sorgulanması gereken yetki ve kalite belgeleridir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap