Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Sabırsız üçüzler
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 657
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Sabırsız üçüzler  (Okunma sayısı 657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    orkide

  • Özel Üye
  • *

  • İleti: 5263
  • Nerden: Almanya
  • Rep: +1521/-1
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Sabırsız üçüzler
« : 04 Ocak 2010, 21:32:20 »


 


Daha 24 haftalıkken doğmak isteyen üçüzlere doktorlar öyle bir müdahale yaptı ki..Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Daha 24 haftalıkken annenin doğum sancıları başladı. İçeride sıkılmış olan üçüzlerden biri ayağını dışarı bile çıkarmıştı. Bunu gören doktorlar bebeğin ayağını içeri sokup rahim ağzına dikiş attı ve bebeklerin 5 hafta daha anne karnında beklemesini sağlayarak onları sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmeyi başardılar..

Üçüz bebek bekleyen Arzu Çakmak, henüz hamileliğinin 24üncü haftasında sancılanmaya başladı. Ambulansla Acıbadem Kocaeli Hastanesine kaldırılan Çakmakı muayene eden doktorlar, bebeklerden birinin ayağını 7 santim açılan anne rahminden dışarı çıkarmaya çalıştığını fark etti. Akşam'ın haberine göre; Anne adayı hemen İstanbulaki Acıbadem Maslak Hastanesine gönderildi. Burada Riskli Gebelikler Uzmanı Doç. Dr. Arda Lembet müdahale etti. Çok az bir ihtimal de olsa, bebekleri içeride tutma ihtimali vardı. Doç. Dr. Lembet, Arzu Çakmaka sordu: Rahim ağzına özel bir dikiş atmak gerekiyor. Var mısın, yok musun? Çakmak hızlı ve net bir yanıt verdi: Üçünü de istiyorum!



NEFES ALMAYA KORKUYORDUM
Bebeklerini doğacağı günü sabırsızlıkla bekleyen Arzu Çakmak, 5 hafta boyunca yattım. Nefes alırken bile korkuyordum, bebeklerime bir şey olacak diye derken, Doç. Dr. Arda Lembet, kritik 5 haftayı şöyle anlattı:

- Anne adayının suyu gelmiş, zarları vajinaya inmiş, rahim ağzı 7 santimetre açılmıştı.

- 24 haftalık olan üçüzler 500er gramdı. Doğsalardı, yaşama şansları hemen hemen yoktu.

- Doğumu durdurduk. Rahimdeki açılmayı özel bir teknikle diktik. Hekimlik hayatımda bir rahim ağzına attığım en zor dikişti, 1.5-2 saat sürdü. Gerçek
bir mucizeydi.

- Hastaya uzun dönem antibiyotik tedavisi uyguladık. Rahmin kasılmasını önleyen ilaçlar verdik.

- Bebeklerin de akciğerlerinin gelişimini sağlamak için kortizon verdik.

- 29uncu haftaya kadar hastamız yattı. Enfeksiyon olup olmadığını, bebeklerin nefes alıp verişlerini izledik. 29uncu haftanın sonunda ağrılar başladı. Ağrıları durduramadığımız için normal doğum yerine, sezaryanı tercih ettik.

Doğumu gerçekleştiren Doç. Dr. Arda Lembet, Dr. Nil Uğurlu ve Dr. Gülnihal Şarman: Hem anne hem de bebekler çok büyük bir mücadele verdi.
Bebeğe doktorun adı verildi

AnneArzu Çakmak, üçüzlerini 7 haftalık bir yoğun bakım sürecinin ardından da kucağına almayı başardı. Taburcu olan bebeklerden birine hayatlarını kurtaran doktorun adı olan Arda, diğerine Anıl ve kız olana da Sudenaz ismini verdi. Çakmak, Ailecek şaşkınız. Normal yolla üçüzümüzün olması şaşkınlık verici. Üstüne de böyle heyecanlı bir süreç yaşadık. Artık huzurluyuz. Bütün badireleri atlattık, sağlıkla evimize gidebileceğiz diye konuştu.

LİTERATÜRE GİRİYOR
Doç. Dr. Arda Lembet, ender görülen bu doğumun yakında tıp dergilerinde yer alacağını söyledi. Lembet, rahim ağzının dikilmesi ve bebeklerin 5 hafta boyunca içeride tutulmasının anlatan bir bilimsel makale üzerinde çalışıyor.

5 haftada 500er gram aldılar

Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman doğum sonrasının şöyle anlattı: Bebekler anne karnında 500 gram ağırlığındaydı. 1000 gram ağırlığında doğdular. Yoğun bakımda kalmaları şarttı. Bebeklerin beyninde, gözlerinde ve iç organlarında hiçbir sorun yok. 36ncı haftada taburcu ettik. Şimdi Arda 1700 gram, Sudenaz 1650 gram, Anıl ise 2 kilo.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

            AÇIK KALPLE KONUŞAN DÜŞMAN, İÇİNDEN PAZARLIKLI DOSTTAN DAHA iyidir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter