GüLe SeVDaLi BiR GeNçLiK
TV KEYFİ VE GÜNCEL OLAYLAR => Haber ve Yaşam Merkezi => Güncel Haberler ve Olaylar => Konuyu başlatan: hayat güzel - 27 Haziran 2008, 10:09:40
-
KPSS yarın yapılacak
Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yarın gerçekleştirilecek.
KPSS, ÖSYM tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Sınav, yarın sabah ve öğleden sonra, 29 Haziran Pazar günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek.
Sınavın yarın sabahki oturumuna 551 bin, öğleden sonra oturumuna ise 253 bin, pazar sabah oturumuna 118 bin, pazar öğleden sonra oturumuna da 70 bin aday katılacak.
Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da yapılacak.
Adayların sınava gelirken yanlarında, ÖSS'deki gibi sınava giriş ve kimlik belgeleri, nüfus cüzdanları, bir fotoğrafları ile yumuşak uçlu kalem ve silgi bulundurmaları gerekiyor. Cep telefonu yanında olan adaylar sınav binalarına kesinlikle alınmayacak.
Sınavın cumartesi günü sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve yabancı dil, öğleden sonraki oturumunda Eğitim Bilimleri, pazar günü sabah oturumunda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe; öğleden sonraki oturumunda Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler testleri uygulanacak.
Cumartesi sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanıtlanacağı birinci bölüm 2 saat, yabancı dil testinin yanıtlanacağı ikinci bölümün süresi 1 saat, öğleden sonra oturum ise 2.5 saat sürecek. Pazar günü sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 3.5 saat olacak.
Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı yarınki sabah oturumuna tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılacaklar.
Öğretmen adaylarının, sınavın cumartesi günü yapılacak sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.
-
Aylardır beklediğimiz o müthiş sınav geldi .atıı, hatta geçti bile. Ama ne sınavdı, hayatımda böyle bir sınavla karşılaşmamıştım, hayatımın geri kalanında da karşılaşacağımı hiç mi hiç sanmıyorum. ÖSYM resmen cıvıtmış, kafayı yemiş soruları hazırlayan adamlar galiba. Sabahki oturumda, yani Genel Yetenek - Genel Kültür oturumunda sorular gayet normal ve dengeliydi; bilen yaptı, bilmeyen yapamadı. Ama öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumunda herkes öylece oturup kaldı yani. İnanın, sorulan 120 sorunun yaklaşık 100 tanesini hiçbir kaynakta bulamazsınız, hiçkimsenin dersanedeki hocası bahsetmemiş, anlatmamış. Hatta o hocaları bile soksanız bu sınava, onlar bile kalem oynatamazlardı. O derecede zordu yani, varın gerisini siz düşünün.
Sınavdan çıktıktan sonra etraftan öğrencilerin, daha doğrusu sınavzedelerin sınavhakkındaki yorumlarına kulak misafiri oldum da bir tane bile azıcık ümitli olan ya da sınavın kolay olduğunu söyleyen kişiye rastlamadım. Herkes aynı figanı haykırıyordu: "Hayatımda böyle sınav gömedim, çok aşırı derecede zordu, hiçbir şey yapamadım, o kadar çalışmam boşa gitti, vs. vs..."
Yine de her şeyin hayırlısı diyelim; ama ÖSYM'ye herkes ateş püskürüyor. Öğrenciler isyan noktasına geldi adeta. Haklılar da. Çünkü 7 yaşında öğrenciliğe başlıyor bir Türk vatandaşı, ilk ve orta öğretimi 12 yıl sürüyor; ahiret soruları zorluğundaki sorulardan oluşan ÖSS'yi kazanabilirse 4 yıl da üniversite okuyor, etti mi sana 16 yıl. Üniversiteden mezun oluyor, bu yetmiyor, KPSS'ye giriyor belki bir şeyler olur ümidiyle; ama geceli gündüzlü çalışıp konuları, kitapları yuttuğun halde adam seni terse köşe yapıyor, hiç çalışmayan kişiyle 1 yıldır gece gündüz demeden kesintisiz çalışan aynı başarıyı ya da başarısızlığı gösteriyor.
Ayrıca her şey ne için?.. Türkiye genelinde alınacak bir kaç yüz kişi arasına girip de atanabilmek ve meslek hayatına başlayabilmek için... Zor demek yetmiyor artık arkadaşlar, gerçekten yetmiyor. Benim kendi bölümüm (İngilizce Öğretmenliği) açısından işler kolay belki, puanlarımız düşük, çok sayıda kadro veriliyor falan; ama bir Tarih Öğretmenliği, bir Coğrafya Öğretmenliği, bir Fizik Öğretmenliği, bir Biyoloji Öğretmenliği vs. gibi bölümlerden mezun olan insanlar ne yapsın? Türkiye genelinde 30-40 kişi alınıyor bu alanlardan, mezun olan öğrenci sayısı ise 10 binlerle ifade ediliyor.
Konu çok uzun ve uçsuz bucaksız... Kafanızı daha fazla şişirmeyeyim ben en iyisi. Allah hepimizin yardımcısı olsun, her zaman için bizlere kolaylıklar ve hakkımızda her şeyin en hayırlısını nasip etsin.
-
kpss ye girecek arkadaşlara
ozellıkle sana hofeez bararılar dilerim
-
Ben girdim, çıktım bile abi. Bitti benim sınav çok şükür. Yukarıda onu anlattım zaten uzun uzun. :D Nihayet ben de özgürüm. Siteye daha çok katılma imkânım olacak artık...
-
özgur sun demek sitres bitti
hayırlı olsun işallah iyi bir yerde kazanın
-
Gecmis olsun HoFeeZ. Demek o kadar zordu.. Kazanan az olsun diye mi öyle yapiyorlar? Okumayi zorlastirmak, göreve atanmayi zorlastirmak, daha sonra, görev yapmayi zorlastirmaya kadar gidiyor. Allah herkesin yardimcisi olsun. Umarim, senin hakkinda hayirlisi olur.
-
Teşekkürler orkide. Evet, çok zordu. Bence kazanan olsun diye değil de, çok yükselerek 100 tam puana yaklaşan puanları aşağı çekmek için böyle zor sorular sormş olabilirler. Çünkü her halûkârda alım yapmak zorunda. Şöyle ki; sınavda belli bir baraj olmadığı için puan sıralamasında yukarıdan aşağıya doğru alım yapılıyor. Yani en yüksek puanın illâ da 100 veya 100'e yakın bir puan olması şart değil; en yüksek puan 50 gibi düşük bir puan bile olsa, 50'den aşağıya doğru alım yapılır. Hayırlısı artık, bakalım ne çıkar bahtımıza.
Sana da teşekkürler sevdaligul, inşallah hayırlı bir sonuç çıkar dediğin gibi.
-
bende kime sorduysam öglden sonraki konuları görmemişler hakkında hayırlısı olsun hofeez
-
Teşekkürler hayat güzel. Gerçekten de öyleydi ama ya, hiçbir kaynakta bulamayacağımız türden bir sürü soru vardı.