Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: PHP Seo
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 543
Google Özel Arama

Gönderen Konu: PHP Seo  (Okunma sayısı 543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    alex57

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 780
  • Nerden: kocaeli
  • Rep: +1504/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
PHP Seo
« : 16 Ocak 2012, 15:58:04 »


 

Webmasterlar, yeni bir web sayfa kurarken, genelde bir çok yanlış hep yaparlar. Aslında bu yanlış, hali hazırdaki siteler için de geçerlidir. Öncelikle, bir web sayfası kurarlar, ondan sonra seo uygulamaları yaparlar. Bu büyük ticari öneme sahip web siteler kurduran firmalar için de geçerli olmaktadır. Önce bir web tasarımcı ile anlaşılır ve firmanın sanal ortamda var olması sağlanır, internette bir şube açması sağlanır. Bunu yaptıktan sonra, web sitelerinin aslında çok fazla ziyaret edilmediğini ve beklentilerini karşılamadığını fark ederler. Tam bu noktada, seo çalışması yaptırılması gerektiğinin de farkına varılır. Bir seo uzmanı, bu aşamadan sonra, birçok alanın yeniden oluşturulması ve yazılması çalışmalarını (site içi seo) ve site dışında, yapılması gereken Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapnı (site dışı seo) yapar. Bu size ekstra bir maliyet sağlayacaktır istediğiniz rekabet edebilme kapasitesini yakalamanız için zaman kaybetmeniz manasına da gelir. Her zaman, bir web tasarım şirketi ve seo uzmanı ile aynı zamanda anlaşmanız, iletişim halinde olmalarını sağlamanız sizin yararınıza olacaktır.

Şimdi asıl konumuza gelelim. PHP, ASP, Pearl, Python ve Cold Fusion gibi programlama dilleri (betikleme dili) yanlış kullanılmadıkları müddetçe, seo açısından bir dezavantaj teşkil etmemektedir.

PHP sunucu taraflı çalışan, hızlı ve küçük modifikasyonların rahatlıkla yapılabildiği bir programlama dilidir ve seo uygulamaları için oldukça uygundur. Aslında statik HTML sayfalara göre seo uyumu bakımından kıyaslandıklarında, PHP sayfaları daha kötü oldukları şeklinde bir üne sahiptirler. Siz kodu düzgün yazdığınız müddetçe, PHP ya da HTML, arama motorları örümcekleri sitenize gelecek ve aslında PHP kodunun kendisini değil de, PHP kodunun çıktısını göreceklerdir.

Günümüzde, PHP web site oluşturulurken çok yaygın bir şekilde kullanılır. Apache sunucu üzerinde çalışan PHP ile kodlanmış, MySQL veritabanı kullanan sistemler çok yaygındır. Bu yüzden, bu yazımda sizlere, web sitenizi kurarken, seo uygulamasını en başta, kodlama aşamasında, yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Seo uygulamaları

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uygulamaları yaparken, dinamik sayfalarınızın statik sayfalar gibi görünmelerini sağlamanız gerekmektedir. Bahsedeceğimiz şekilde, GET ile oluşturulan dinamik PHP sayfalarının, bir nevi sahte statik linkler oluşturarak, daha seo dostu görünmelerini sağlamalısınız.

Genel bir kural olmasına rağmen, dinamik olarak üretilen sayfalarda, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap için <head> tagı içeriğinde üç adet öncelikle düzenleme yapılması gereken alanlar vardır. PHP seo yapımı için gerekli olan bu üç madde, title (sayfa başlığı), description (tanımlama) meta tagı ve keyword (anahtar kelime) meta tagıdır. Bu tagları dinamik sayfalarda düzenleme, bunlar üzerinde kontrolü, hakimiyeti kaybetmeme PHP seo yapımı için önemli bir değerdir. Bunlar, bütün sayfalarda, içeriğe göre ayarlanmış, dikkatlice hazırlanmış ve doğal olmalıdırlar. PHP gibi dinamik sayfalarda, sayfa sayısı arttıkça, bu taglar üzerindeki kontrol zayıflamakta ve PHP seo yapımı için verilen emek boşa gidebilmektedir.

Temiz, basit kod. Bütün estetik elemanları, stil değerlerini örneğin ayrı bir .css dosyasına toplayabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar, PHP seo yapımı için kod yazarken fazla tag kullanmaktan kaçınmalısınız; yazı tipi, büyüklüğü ve renk tagları gibi. Kodu mümkün olduğu kadar sade ve basit tutmaya özen gösteriniz. Buna ilave olarak, çok uzun PHP scriptleri, gereksiz basamaklar içeriyor ise kullanmaktan kaçınmalısınız. Yine javascripti mümkün olduğu kadar az kullanmalısınız. Bundan maksat, arama motorları, botlar sitenize geldiğinde, sayfalarınızı ziyaret etmelerini, kodu ve linkleri takip etmelerini kolaylaştırmaktır. PHP seo çalışmanız, arama motorları için bu işlemi zorlaştırdığınız müddetçe, seo çalışmanıza zarar verebilir.

PHP seo çalışması yaptığınız, PHP seo yapımı metotlarını uyguladığınız sayfaların düzenlenebilir olduklarından emin olmanız gerekir. Seo uzmanı bu sayfaları, ilerde arama motoru algoritmaları değiştiğinde, yeni belirlenen stratejilere göre uyarlayabilmelidir. PHP seo yapımı ve sürekli başarı sağlanabilmesi, dalgalanma olmaması bakımından bu çok önemlidir.
Bunlara ilave olarak, PHP sayfa içi yapınızı doğru planlamanız, doğru kurgulamanız gerekmektedir. Bu şu demektir: PHP sayfaları, bir veya daha fazla include içeren sayfalardır. Bu yüzden, sayfalarınızı doğru ve düzgün planlamalısınız. Stratejik olarak, grafik ve diğer gezinti linklerinin düzgün ve düzenli olduğundan emin olunuz.

PHP Seo Link

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap, statik url yapısı oluşturma, web site yapımında PHP kullanıldığında çok önemli bir hususdur. PHP seo link, çokça bahsedilen ve gerçekten de seo uygulamalarınızın başarılı olması açısını sağlayan önemli kriterlerdendir. Web sitenizin linklerinden dinamik parametreleri çıkararak, arama motorlarının sayfanızı indexlemesi söz konusu olduğunda, bu ortaya çıkabilecek sorunlara da engel olabilirsiniz. PHP seo link oluşturma, sitenizin ana klasöründe, .htaccess dosyasında mod rewrite komutunu kullanarak gerçekleştirilebilinir. PHP seo link örnek verecek olursak:
Dinamik link: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap üzerinde ?p=rakam gibi bir bağlantı şeklindedir.
Statik Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap şeklindedir.
Sitenizi PHP ile tasarlarken, ya da bir programcı ile anlaşırken, bu yapıyı anlamasını, bu gereksinimi kabul etmesini sağlayın. Bu şekilde seo uzmanının işini de kolaylaştırmış olursunuz.

Kısaca, HTML sayfalar için geçerli olan birçok seo uygulaması, kriteri, PHP sayfalar için de geçerlidir. Bunları şu şekilde özetleyecek olursak:
?    Alakalı, değerli içeriği çekici bir tasarımla yayınlayın.
?    Standartlara uygun, hatasız kodlama yapın.
?    Konunuz ile alakalı anahtar kelimeler kullanın. Arama motoru sıralamanıza zarar verecek kurnazlıklardan kaçının.
?    Sitenizi güncel tutarak, ziyaretçilerin sizi tekrar ziyaret etmelerini, sizi takip etmelerini sağlayın. İnteraktif özellikler geliştirin, yorum yapmalarını teşvik edin. Mümkünse promosyonlar dağıtın.
?    Sitenize link verilerek içerik alınmasını, sizden bahsedilmesini teşvik edin. Eğer değerli içerik yayınlıyorsanız, bu zaten kendiliğinden olacaktır.
?    Sitemap gibi araçlardan yararlanın.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter