Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapMum yapımında temel güvenlik önlemlerinin uygulanması hayati önem taşır. Bu önlemleri uygulamazsanız, sağlığınıza ve evinize ciddi zararlar gelebilir Bu nedenle:
1. Erimekte olan malzemelerin basından kesinlikle ayrılmayın. Erime suresi uzun gibi görünse de, eridikten sonra karışımın sıcaklığı hızla yükselir.
2. Parafinin sıcaklığını kontrol etme işlemini alışkanlık haline getirin. Bunun için bir termometre kullanın ve ısıyı kısa aralıklarla kontrol edin.
3. Parafini kesinlikle gereğinden fazla ısıtmayın. Fazla ısınan parafinin yaydığı buhar sağlığa ciddi bicimde zarar verebilir. Kullandığınız mumun parlama noktasını öğrenin (parafin için
bu sıcaklık genellikle 190 C° civarındadır). Parlama noktasına ulaştığında parafin kendiliğinden alev alır.
4. Parafini daima benmari yöntemiyle eritin (Yani sıcak su dolu genişçe bir kabin içine parafininizi eriteceğiniz kabı
yerleştirin). Böylece isi, eritme kabınızın her yerine eşit miktarda dağılacaktır. Mumu daima acık alevden uzakta bulundurun. Mümkünse elektrikli işitici kullanın.
5. Alev alan mumun üzerine KESİNLİKLE su dökmeyin! Petrol kaynaklı olan parafin yanarken yağla ayni tepkiyi verir.
6. Mumu işitirken elinizin altında daima bir tencere, kavanoz vs. kapağı, karbonat ve kimyasal yangın söndürme malzemesi bulundurun. Tencere (yada kavanoz, vs.) kapağını eritme kabinin içinde oluşan alevleri havasız bırakarak söndürmek için kullanın. Karbonat küçük yangınları söndürür. Daha büyük yangınlarda yangın söndürücüyü kullanmanız gerekir. Bu malzemeleri alevlerin oluşabileceği bölgeden uzakta, fakat hızla erişebileceğiniz bir yerde bulundurmalısınız.
7. Sıcak kapları tutarken daima tencere tutacağı yada pense kullanın.
8. Cildinize sıcak mum dökülürse hemen soğuk suya tutun ve daha sonra mumu çıkarın.
9. Mumu asla kanalizasyona dökmeyin.