Minareler namaz vaktinin geldiğini bildirmek için kullanılan yüksek ve ince yapılardır. İslam dininin bir kültürü olarak gelişen minare alemi farklı mimari yapısı ile de dikkat çekmektedir. Camilerin yan tarafında bulunduğu gibi mescitlere de minare eklenir.
Tarihte çok farklı mimari özelliklere ve görünüme sahip minareler yapılmış olsa da tartışmasız en güzel örnekleri Türk mimarlar tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.
Minarelerin standart bir boyu veya ölçüsü yoktur. Yanında bulunduğu caminin yüksekliğine ve biçimine göre her minare özel olarak tasarlanmalıdır. Her minarede ayrıca gövde, gövdenin üzerinde şerefe ve onun da üzerinde petek denilen bir kısım vardır. Ezanın okunduğu kısım şerefe kısmıdır.
Minarelerin süsleri de oldukça farklı olabilmektedir. Bazı minarelerin sathı düzken bazılarında baştan aşağı uzun asabalar vardır. Burmalı, yivli, oluklu görünümler de peteklerde sıkça kullanılmaktadır.
Minarelerin en yüksek yerine verilen isim ise alem olarak geçer. Aslında bunun anlamı bayraktır. Sembolü ise İslam dünyasının dini sembolü olan hilalden gelir. Bazı alemlerin kıskaçlarında hilale ek olarak yıldız da bulunabilir.
Ürettiğimiz minarelerde görünümünün zarafet içinde olmasına özen göstermekteyiz. Bunun yanı sıra minarenin en üstüne monte edilen paratonerler ile de yıldırım tehlikelerini önlemeyi amaçlamaktayız.
Minarelerin boyanmasında ise uzun seneler boyunca kalıcılığı kanıtlanmış olan altın varak kaplamayı kullanmaktayız. 4 kuşaktır devam eden minare üretimimize modernizmi de katarak her zaman daha iyi hizmet verme anlayışı içerisinde çalışmaktayız.
Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap, Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap