Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Mermer ocağından inşaat sektörüne mermer makineleri
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 355
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Mermer ocağından inşaat sektörüne mermer makineleri  (Okunma sayısı 355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    photoman

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 559
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı


 

 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Mermer, doğadan doğal taş olarak elde edilen bir madendir. Uzun yıllar önce keşfedilmiş ve uzun yıllardır da kullanılan bu maden, eski tarihlerden beri mermer ocakları sayesinde taş olarak çıkartılır ve ebatlama / boyutlandırma işlemlerinden geçtikten sonra değişik birden fazla işlemlere tabi tutularak özellikle inşaat sektöründe kullanılabilir hale getirilir.
Mermer madeni blok vaziyette taş olarak çıkartılır. Blok mermer kesme makinesi sayesinde büyük mermer kayacığı (blok mermer) parçalanarak plakalar haline getirilir. Daha sonra ise devreye, kullanılacak ebatlarda mermer boyutlandırmak için plaka Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap devreye girer.
Plaka vaziyetteki mermerlerin kullanılabilir haliyle boyutlandırılmış olmasını takiben, mermer taşı elde edilmiş olur. Bu mermer taşı doğadan çıktığı haliyle mat görünümde ve farklı renklerdedir. Mermer taşı inşaat sektöründe mat görünümde de kullanılabilmektedir. Fakat en çok kullanılan mermer türü parlak mermerdir (cilalanmış mermer). Mermer parlatma işlemleri ise Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap ile gerçekleştirilir. Ebatlanmış mermer taşı cilalanarak parlak hale getirilir.
Bir diğer önemli işleme fonksiyonu ise, şüphesiz ki sağlam ve keskin kenarlara sahip olan mermer taşının kenarlarının keskin olmayan vaziyete getirilmesidir. Bu işlemler için ise Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap kullanılır. İnşaat sektöründe en çok kullanılan yerlerden biri olan mermer taşını merdiven basamakları ve pencere alt tabakaları olarak görürüz. Yani insanın sürekli temas halinde olabileceği ve insanların her daim kullanımında olan yerlerde kullanılan mermer taşının kenarlarının keskin olarak kullanılabilmesi, olumsuz neticelere yol açacağı aşinadır. Bu nedenle mermer taşı cilalama işlemi yanı sıra kenar kırma (pah kırma) işlemine tabi tutulur ve keskin yüzeyleri keskin olmayan (oval veya çok köşeli) vaziyete getirilir. Böylelikle kullanılabilir mermer taşı inşaat sektöründe yerini almış olur.
Mermer pah kırma işlemi uygulanırken mermer taşının kenarlarında kırılan kısımların mat kalmaması için bu mermer pah kırma makinelerinin aynı anda pah yüzeyine de cila çeken makineler tercih nedeni olmaktadır. Böylelikle mermer pah kırma işlemi yanı sıra kırılan yüzeye cila işlemi de eş zamanlı olarak yapılır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
612 Gösterim
Son İleti 12 Nisan 2012, 21:02:50
Gönderen: nullsix
0 Yanıt
477 Gösterim
Son İleti 11 Haziran 2013, 13:06:16
Gönderen: ozgraksy
0 Yanıt
401 Gösterim
Son İleti 16 Haziran 2014, 19:36:44
Gönderen: b.a.f.
0 Yanıt
344 Gösterim
Son İleti 05 Ağustos 2015, 10:53:42
Gönderen: photoman
0 Yanıt
321 Gösterim
Son İleti 23 Şubat 2018, 11:29:55
Gönderen: bunge