Mermer, kalsit kristallerinden oluşmuş bir maddedir. Normal de renkleri gri ve beyaz olan mermer. Farklı elementler katıldığında sarı, siyahi pembe, kırmızı gibi renklere de dönüşe bilmektedir. Mermerler kesildiğinde farklı şekillere sokulabilir ve farklı alanlarda çok fonksiyonlu kullanılmaktadır. Parlatıldığında şekil verildiğin güzel bir dekorasyon malzemesi ya da gerekli ev aletlerine çevrilebilir. Kesildiğinde ve parlatıldığında önemli bir fonksiyona çevrildiğinde o taş mermer olarak kabul edilmektedir. Bu işlemler de Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kullanılmaktadır.
Taş olarak adlandırılması lakin cila ve kesilme işlemi uygulanması sonucu mermer olarak işlev görmesine sebebiyet doğurur. Granitler ve serpantin ve diyabaz gibi magmalar mermer taşı olarak tüketilen önemli kayaçlar mermer taşının üretimini oluşturur. Mermer makineleri sayesinde bu taşların kesiminde, cilalanmasında ve şekil verilmesinde önemli yeri vardır. Bu sayede istenilen düzeyde şekil verilir ve rahat bir şekilde kullanılması sağlanmaktadır. Mermer taşları uzun ömürlü olması ve sabit alanda büyük dayanıklılık taşıması kullanım açısından da avantaj sağlamaktadır.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap sayesinde cilalama, fırçalama, kenar kırma, damar, eskitme, dolgu, cross ve honlama yapılmaktadır. Cilalama yapıldığında ışığı yansımasını sağlayacak kadar yüzeyini meydana getirir. Fırçalama ile doku kazınana kadar aşındırılması sağlanır. Köşesini kırmak için içinde kenar kırma makinaları kullanılır ve kolayca şekilde verilir. Mermerin çizgileri ise damar sayesinde meydana getirilir. Honlama sayesinde ise parlaklık ve matlık aynı anda sağlanır ne fazla mat nede fazla parlak olur. Bu tarz Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap sayesinde şekil verebilir ve güzelliğini ortaya çıkartabilirsiniz. Bu güzel ve elverişli taşlar Türkiye’nin bazı bölgelerinde kaynağın hammaddesi olarak kendini göstermektedir.