Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: MaiLimizi HackLenmekten NasıL Koruruz ?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 1 cevap var
OkumaGösterim: 1086
Google Özel Arama

Gönderen Konu: MaiLimizi HackLenmekten NasıL Koruruz ?  (Okunma sayısı 1086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    MAT_ROCK23

  • Sevdalı Üye
  • *****

  • İleti: 1966
  • Nerden: ELAZIĞ_23
  • Rep: +79/-5
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
MaiLimizi HackLenmekten NasıL Koruruz ?
« : 24 Temmuz 2008, 21:25:19 »


 

neler yapıp yapmayacağınızı tespit edebilirsiniz sonra hacklenen bir mail için neler yapabileceğimizi yazacağım.

Başlarken şunu bilmelisiniz tüm hack yöntemleri insan zekasının ürünüdür yani yapılan çok üstün birşey yok hele hele mail hacklemede.

1-Fake Mail mantığı : Fake mail adı üstünde sahte maildir.Biri size basit kodlarla yazılmış genelde hangi maile sahipseniz o mailin giriş sayfasını kapsayan bir sayfa hazırlar ve yollar.Mailde genelde sizin ilginizi çekecek bir konu vardır ama açtığınızda size mailinizin şifresini soran bir sayfa çıkar siz şifreyi yazarsanız bu şifre direk mailinizi almak isteyen kişiye gider.Bu yöntemler geliştirilebilir burda bilmeniz gereken hiçbir mail servisi sizden mail şifrenizi istemez bu yüzden hiçbir zaman bir mailin içindeki sayfaya şifrenizi yazmayın.

2-Gizli Soru Tahmini : Genelde mail kaydederken sizden bir soru ve cevap girmenizi isterler.Bu daha sonra siz mailinizi unutursanız buradan girip şifrenizi geri almak için önemlidir.Ama siz soruya hangi takımlısın ? cevabada fenerbahçe yazarsanız mailiniz herhangi biri tarafından alınması çok zor değildir.Çünkü hangi takımlısın sorusuna tek tek deneyerek 2 dk içinde ulaşılabilinir.Burda önemli olan ya gizli sorunuz ve cevabınızı sistematik olarak belirlemeniz yani soruya hangi takımlısınız cevaba ise bundan alakasız bir şey bulup bunu unutmamalısınız veya hiç kimsenin tahmin edemiyeceği bir soru ve cevap seçmelisiniz.

3-Trojanlar : Trojanın ne olduğunu bilmeyenler için trojanı bir virüs gibi kabul edebiliriz ama işlevi siz bilgisayarınızda çalıştırdığınız anda kendini bilgisayarınıza konumlar bir arka kapı oluşturur ve uyku haline geçer işte bundan sonra işiniz Allah a kalmıştır.Karşı taraf ip adresinizi öğrendikten sonra bilgisayarınıza girip her türlü şifreyi çalabilir veya yeni çıkan trojanlarla buna bile gerek kalmadan siz trojanı çalıştırdığınız an tüm şifreleriniz karşı tarafın mailine yollanır.Burda önemli olan özellikle bilmediğiniz .exe .scr gibi uzantılı dosyaları asla açmamanız.

4-İnternet Cafe ve Bilgisayar Lab.larındaki tehlikeler : Genelde cafe ve laburatuvar gibi halka açık yerlerdeki bilgisayarlara insanlar keylogger kurabilir.Keylogger kısaca bilgisayarda yaptığınız tüm işlemleri kaydeden ve karşı tarafa gönderen programcıklardır.Bu yüzden güvenmediğiniz cafe benzeri yerlere fazla uğramayın.Aynı şekilde açık unutulmasındada şifreleriniz tehlikeye düşebilir.
5-İnsan zekasının gidebileceği her yöntem keşfedilmiş veya keşfedilmeyi bekliyor sadece açık gözlü olmaya bakın ve herşeyden şüphe edin kim olursa olsun.

Güvenli parola, başkalarının tahmin yoluyla veya otomatik programlar kullanarak belirlemesi çok zor olan paroladır.

Sizin açınızdan hatırlanması kolay ancak başkalarının belirlemesi güç, güvenli bir parola oluşturmak için şu tekniklerden birini deneyin:

İki veya daha çok sözcüğü bir araya getirip, sözcükleri sayılar ve simgeler ile birleştirin. Örneğin: Benim[Köpeğimi]Gezdir, Pa#34tates, Şampiyonlar=1995.
Hatırlayacağınız bir tümcenin baş harflerini kullanın. Sayıları ve simgeleri veya sözcüklerin yerine kullanabileceğiniz sayıları ve simgeleri içerebilir. Örneğin: Her Cumartesi 5 km bisiklet sürerim tümcesiyle şu parola oluşturulabilir: HC5kbs.
Noktalama işaretlerini ve sayıları kullanarak, en sevdiğiniz atletler, arkadaşlar, filmler, kitaplar veya tarihi şahsiyetler gibi bilindik bir gruba ait kişilerin veya nesnelerin baş harflerini birleştirin. Örneğin: Gandhi, Abraham Lincoln ve Jeanne D’arc ile şu parola oluşturulabilir: 1G,2AL,JA.
Sevilen bir deyişteki tüm sesli harfleri çıkarın ve sonra sayılar ve simgeler ekleyin. Örneğin: Ne Mutlu Türküm Diyene! ile şu parola oluşturulabilir 1N2Mtl3Trkm4Dyn.
Bir parolanın güvenli olması için şu özelliklere sahip olması gerekir:

En az yedi, en çok 16 karakter içermelidir.
Farklı türden dört karakterin üçünü birleştirin:
Büyük harfler (örneğin: A, B, C).
Küçük harfler (örneğin: a, b, c).
Rakamlar (örneğin: 1, 2, 3).
Simgeler (` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ + - = { } | [ ] \ : " ; ’ < > ? , . /).
Yaygın bir sözcük veya ad ya da yakın bir varyasyon olmamalıdır.
Bazı servis sağlayıcıları güvenli bir parolanın ayrıca şu özelliklerde olmasını gerektirir:

Önceki dört sevilen parolanızdan biriyle aynı olamaz.
Eski parolanızın biraz değiştirilmişi olamaz. Örneğin, eski parolanız Şampiyonlar=1995 ise, yeni parolanızın Şampiyonlar=1996 olması kabul edilemez.
Önemli

Yukarıda verilen örneklerden birini parolanız olarak kullanmayın.
Parolanızı bir yere yazmayın.
Parolanızı asla bir anlık ileti görüşmesinde başkalarına vermeyin veya kimseyle paylaşmayın. Microsoft Passport Network hiçbir zaman bir e-posta içinde sizden parola isteminde bulunmayacaktır.
Birden fazla e-posta hesabınız varsa (örneğin, biri iş biri kişisel kullanım için), her bir hesap için farklı bir parola kullanmalısınız!

alıntıdır

    Alpnur

  • Güzel Üye
  • ****

  • İleti: 427
  • Nerden: İstanbul
  • Rep: +21/-9
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle Su Bilgi
  • Çevrimdışı
MaiLimizi HackLenmekten NasıL Koruruz ?
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2008, 17:12:35 »
 teşekkürler bu bilgiler için. ben google'nin gmail'ini tavsiye ederim. hacklenmesi çok zor. ayrıca google'nin bir sürü ve artarak devam eden hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. ayrıca gmail neredeyse sınırsız bilgi saklama olanağı veriyor.
''Ferhat'ın yenilgisini seyretmekten vazgeçin ve suya yol açın...''

 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
6 Yanıt
30441 Gösterim
Son İleti 31 Ağustos 2010, 10:14:48
Gönderen: ftm
5 Yanıt
2360 Gösterim
Son İleti 31 Ekim 2007, 21:18:29
Gönderen: cevoş
9 Yanıt
4086 Gösterim
Son İleti 15 Aralık 2018, 16:35:47
Gönderen: sevdalıdrn
0 Yanıt
1241 Gösterim
Son İleti 26 Kasım 2007, 22:05:15
Gönderen: sevdaligul
1 Yanıt
1584 Gösterim
Son İleti 23 Mayıs 2013, 18:11:37
Gönderen: sevdaligul