Linux hosting, Linux işletim sisteminin alt yapısı ile kurulmuş bir web sitesi barındırma aracı olarak tanımlanır. Hosting hizmeti veren şirketler tarafından kullanıcılarına web sitesi barındırmaları için sunulan hem pratik hem de daha düşük maliyetli bir hizmettir. Bunun dışında Linux hosting pek çok açıdan farklı avantajlara sahiptir.
Linux Hosting'in Öne Çıkan Temel Özellikleri Nelerdir?
Linux Hosting'in en temel özelliği açık kaynak kodlu bir sisteme sahip olmasıdır. Linux hosting, PHP desteği sunar bu nedenle; Joomla, Drupal ve özellikle WordPress gibi içerik yönetim sistemlerini yüksek performans ile çalıştırır. Ayrıca; MySQL, Javascript, Java, Flash, Oracle, PostgreSQL, Informix, Solid, FilePro ile de güçlü biçimde iletişim kurulumunu sağlar. Söz konusu açık kaynak kod sistemi pek çok developer yani geliştiricinin Linux hosting tercih etmesine neden olur. Öte yandan; dışarıdan gelen saldırılara karşı Linux sistemi güçlü bir savunma alt yapısına sahiptir. Söz konusu tüm temel özelliklerinin yanında; uptime oranı da oldukça yüksektir.
Windows Hosting'in Öne Çıkan Temel Özellikleri Nelerdir?
Windows temelli sunucularda barınan ASP.NET, ASP programlama diliyle çalışan web hosting türü Windows Hosting olarak tanımlanır. Plesk Panel ile kullanılan Windows Hosting, ASP tabanlı web sitelerini mükemmel biçimde çalıştırır. Öte yandan, javascript, ColdFusion ve HTML, MS Access, MsSQL, MySQL ile de çalışma özelliğine sahiptir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinux Hosting Mi Windows Hosting Mi Seçmeliyim?
Linux Hosting ya da Windows Hosting arasında karar vermek kimi zaman zor olabilir? Ancak bu noktada kararınızı şu temel konulara göz atarak vermelisiniz;
Hangi İşletim Sistemi?
Kullanım Amacınız Nedir?
İhtiyacınız Olan Araçlar ve Kontrol Panelleri Neler?
Hangi İşletim Sistemi?
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinux ya da Windows arasında karar verirken, kullanmak istediğiniz işletim sistemi ve programlama dilinin projenize uygun olup olmadığına göre karar vermelisiniz.
Kullanım Amacınız Nedir?
Sunucu konusunda karar verirken, oluşturacağınız projeyi hangi amaçlarla kullanacağınızı göz önünde bulundurun. Kişisel bir web sitesi, e-ticaret sitesi ya da blog gibi bir proje için Linux Hosting güvenlikli ve basit ara yüzüyle iyi bir tercih olabilir. Windows hosting ise büyük şirketer tarafından Sharepoint ya da Exchange sunucusu olarak da kullanılabilir. Microsoft yazılım tabanlı seçenekler kullanacaksanız tercihiniz Windows Hosting olabilir.
İhtiyacınız Olan Araçlar ve Kontrol Panelleri Neler?
Kullanmak istediğiniz araçları oluşturmayı hedeflediğiniz projeye uygun biçimde seçmelisiniz. Linux Hosting tarafından sunulan C Panel oldukça basit ve pratik bir yönetim sunar. Özellikle; WordPress, Joomla, phpBB gibi uygulamalarda çok daha hızlı ve etkin bir kullanım sağlarsınız. Windows Hosting ise Plesk panel ile hizmet verir. C Panel gibi pek çok farklı aracı size sunan Plesk, özellikle; LAMP olarak tanımlanan Linux, Apache, MySQL, PHP gibi uygulamaları kullanmanızda oldukça pratiktir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinux Hosting Neden Daha Popüler
Linux Hosting'in daha popüler hale gelmesinin pek çok farklı nedeni bulunuyor ancak temelde; maliyetlerinin daha düşük olması ve webmasterlar için pek çok farklı ve basit kullanıma sahip araçlar sunması olduğu söylenebilir.
Mail yönetim sisteminin kolaylığı ve uygulamaların profesyonel bir destek almadan da yönetilebilir olması da önemli bir sebeptir. Linux Hosting üzerinde oldukça güçlü biçimde çalışan WordPress gibi araçların kullanım kolaylığı ve profesyonel olmayanların dahi kendi web sistemlerini kurabiliyor olması da önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle Windows Hosting kullanımı gerektiren bir web projeniz yoksa Linux Hosting üzerinden daha az maliyetle daha fazla farklı işlem gerçekleştirebilirsiniz.