Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Kuluçka Makinası Yapımı
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 316
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Kuluçka Makinası Yapımı  (Okunma sayısı 316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kuluçka Makinası Yapımı
« : 21 Eylül 2016, 11:50:27 »


 


   Kuluçka makinası yapımında öncelikle hiç bir şekilde ahşap, kâğıt, karton ya da türevlerini kullanmamalısınız. Bu maddeler ihtiyacımız olan içeride ki nemi emerek bize lazım olan ihtiyacımıza yarayacak olan ortamı bozar. Kuluçka makinası yapmak istiyorsanız büyüklüğünü kendi isteğiniz üzerine belirlediğiniz bir saklama kabı kullanabilirsiniz.
 
 30-40-50 Litrelik Saklama Kabı İçin Gerekli Malzemeler
 
    Öncelikle 2 adet 20 watt'lık lamba, plastik yumurta viyölü, 1 adet 8cm boyutunda bilgisayar fanı, 1 adet 0,1 derece hassasiyetli termostat, fanlar gerekli olacak olan 12 volt DC adaptör, bağlantılar için bir miktar kablo ve lambalar için ihtiyaç olan 2 adet duy, dondurma kâsesi benzeri nem tavası olarak kullanılacak plastik bir kutu, kullanacağımız saklama kabının etrafını saracak kadar işimize yarayacak boyutta strafor ve son olarak eğer bütçeniz uygunsa 1 adet nemölçer.
 
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

 Çevirme
 
    Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap evde kendi imkânlarımızla yapmış olduğumuz için ve de kullandığımız kabın küçüklüğünden dolayı otomatik çevirme işlemi sıkıntı yaratacaktır bu yüzden eliniz ile çevirme işlemini yapmanızı öneririz. Bunu içinde yumurtaların bir tarafına X diğer tarafına da 0 yazmanızı tavsiye ederiz. Günde en az 3-4 kez aynı saatler de çevirme yapmalısınız. 50-70 mm çapında plastik bir borunun üzerinde duran yumurta viyolünün, 2 ucuna bağlanmış iple, iplerin uçlarına kabın dışına alarak çevirme yapmak mümkün olabilir. Bu işlemi yapacak olmamız bizim elbette ki yararı büyük olacaktır çünkü eğer bu anlattığımız işlem uygulanır ise yumurtaları çevirmek için kullandığımız saklama kabının kapağını açmamızı gerek olmayacak ve bu sayede de kabın içinde olan nem ve ısıyı kaybetmemiş olacağız.
 
 Yumurta Yerleşimi Ve Gerekli Nem Oranı
 
    Kullandığımız yumurta viyolü plastik olmalı ve aynı zamanda üzerinde bol miktarda delik olmalı ki içeride ki sıcak ve nemli hava akımı yumurtalarımızın her tarafına temas edebilsin. Makinamıza yumurtalarımızı sivri uçları aşağıya gelecek şekilde yerleştiriyoruz ve yumurtalarımız 18 gün boyunca günde en az 3-4 kez aynı saatler de çevrilecek. Son üç gün kullandığımız yumurta viyolünü çıkarıp, yumurtaları yere yan yatırıp bırakacağız. Su son 3 günde kesinlikle çevirme yapılmayacak.
 
    Bu son 3 günde nem oranının yaklaşık olarak % 70-75 gibi olması gerekiyor. Elbette ki bu nem ölçümünü sağlıklı bir şekilde yapabilmemiz için nemölçere ihtiyacımız olacaktır. Çeşitli tiplerde nemölçerler bulabilirsiniz ve kendi bütçenize göre bir tane satın almalısınız.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1156 Gösterim
Son İleti 10 Kasım 2007, 21:26:40
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
755 Gösterim
Son İleti 06 Mayıs 2012, 10:01:56
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
311 Gösterim
Son İleti 28 Şubat 2016, 04:24:42
Gönderen: marjinaltasarim
0 Yanıt
362 Gösterim
Son İleti 17 Mart 2016, 00:24:17
Gönderen: marjinaltasarim
0 Yanıt
259 Gösterim
Son İleti 01 Eylül 2016, 15:20:09
Gönderen: GremorySanji