Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: KTÜ Karadeniz teknik üniversitesi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 1068
Google Özel Arama

Gönderen Konu: KTÜ Karadeniz teknik üniversitesi  (Okunma sayısı 1068 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    sevdaligul

  • Administrator
  • *

  • İleti: 13121
  • Nerden: Konya
  • Rep: +6511/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • GüLe SeVDaLı Bir GeNç
    • MSN Messenger - sevdaligul@gmail.com
    • Profili Görüntüle GüLe SeVDaLı BiR GeNçLiK
  • Çevrimdışı
KTÜ Karadeniz teknik üniversitesi
« : 01 Haziran 2013, 11:03:02 »


 

Eğitim Süresi ve Akademik Yıl
Eğitim-öğretim önlisans programlarında dört yarıyıl(2 yıl), lisans bölümlerinde sekiz yarıyıl (4 yıl), Diş Hekimliği, Eczacılık ve Eğitim Fakültesinin bazı bölümlerinde on yarıyıl (5 yıl), Tıp Fakültesinde 6 yıldır. Yabancı Dil Hazırlık sınıfı olan fakülte ve bölümlerde bu sürelere 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı ilave edilmelidir.
Teorik derslere devam zorunluluğu %70, uygulama ve laboratuarlara devam zorunluluğu ise %80'dir. Ayrıca bir çok bölümün programında zorunlu staj yer alır.
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir eğitim-öğretim yılı, yarıyıl sonu sınavları hariç 15'şer haftalık iki yarıyıldan oluşur. Birinci yarıyıla "Güz Yarıyılı" adı verilir ve Eylül-Ocak aylarını kapsar. İkinci yarıyıla "Bahar Yarıyılı" denilir ve Şubat-Haziran aylarını kapsar. Her iki yarıyılın 8. haftasında ara sınav yapıldığından ders yapılmaz.

Kayıt, Kayıt Yenileme ve Derslere Yazılımlar
Üniversiteye kabul edilen ve istenen şartları-belgeleri sağlayan öğrencilerin ilk kayıtları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılır. İlk kayıtların yapılmasından sonra öğrenciler her yarıyıl başında kayıt yenileme ve derslere yazılım, ders ekleme ve ders bırakma işlemlerini interaktif olarak yapabilirler.

Sınavlar
Öğrenciler, bir dersten başarılı olmak için o dersin ara sınavına, yarıyıl içi çalışmasına ve yarıyıl sonu sınavına girmek ve geçerli notu almak zorundadır. Notlar 100 puan üzerinden verilir. Ara sınavın başarı notuna katkısı %30'dur. Yarıyıl içi çalışmaları, proje, seminer, arazi çalışmaları, kısa sınav, ödev, laboratuar ve benzeri veya ikinci bir ara sınavdan şeklinde olur ve başarı notuna katkısı %20'dir. Yarıyıl sonu sınavı, 15 haftalık eğitim-öğretim süresi tamamlandıktan sonra yapılır. Bu sınava, devam şartını yerine getiren öğrenciler girer. Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı % 50'dir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 alma zorunluluğu vardır. Yarıyıl sonu sınavının mazereti yoktur. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok üç dersten bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavına girebilmek için; sınavların yapılacağı eğitim-öğretim yılında ilgili derslere yazılım yapmak ve bu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur.

İngilizce Hazırlık
Örgün eğitimde lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren 21 bölümde zorunlu, 4 bölümde seçmeli bir yıl İngilizce Hazırlık eğitimi uygulanmaktadır. "İngilizce Seviye Tespit "sınavında başarılı olan öğrenciler birinci sınıftan itibaren eğitim-öğretimlerine başlarlar.

Danışmanlık
Karadeniz Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenmek ve onlara çözüm bulmaya çalışmak adına danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Her öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdığı andan üniversiteden ilişiği kesilene kadar, kayıt olduğu ilgili bölüm başkanlığınca görevlendirilen bir öğretim üyesi (Akademik Danışman) ile irtibata geçerek sorunlarını aktarabilmekte ve çözüm yolları arayabilmektedir. Ayrıca, öğrencilerin gerek ortamsal değişiklikten ve gerekse farklı nedenlerden kaynaklanabilen sağlık problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak üzere isteyen öğrenciye ücretsiz olarak Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (MEDİKO) bünyesinde psikolojik rehberlik hizmeti de sunulmaktadır.

Yaz Okulu Eğitimi
Yaz okulu, üniversitenin eğitim-öğretim imkanlarını yaz aylarında da değerlendirilmesini amaçlar. Yaz okulunda açılan dersleri tezsiz lisansüstü öğrencileri ile çift anadal ve yandal öğrencileri alabilirler.

Bölümlerarası Geçiş
Bölümlerarası geçiş; her hangi bir bölüme yerleştirilmiş öğrencilerden, ilk yıl sonunda akademik ortalaması 4 üzerinden en az 2.70 olanların, kaydoldukları bölümün ait olduğu fakülte içinde bulunan ve kendi bölümüyle aynı puan türünde öğrenci alan bir diğer bölüme geçiş yapmasına olanak tanımaktadır. Her akademik yıl sonunda bölümler tarafından ilan edilen kontenjana bağlı olarak, başvuran öğrenciler yıl sonu akademik ortalamalarına göre sıralanmakta ve buna göre seçim yapılmaktadır.

Çift Anadal ve Yandal Uygulaması
Herhangi bir lisans eğitim-öğretimine kayıtlı olan başarılı öğrencilerin, istedikleri taktirde; ikinci bir lisans diploması almalarını, ilgi duydukları başka bir bölümden yan dal sertifikası almalarını sağlayan uygulamalardır. Çift anadal lisans eğitim-öğretimi en az 40, yan dal eğitim-öğretimi en az 20 krediden oluşur.
Öğrenciler çift anadal lisans eğitim-öğretimine kendi lisans eğitim-öğretiminin en erken üçüncü ve en geç beşinci, yan dal eğitim-öğretimine ise en erken üçüncü en geç altıncı yarıyılın başında başvurabilirler.
Öğrencilerin, çift anadal lisans eğitim-öğretimlerinden veya yan dal eğitim-öğretimlerinden birine başvurabilmesi için, başvurduğu döneme kadar, kendi lisans eğitim-öğretiminin tüm derslerini başarıyla tamamlamış olması gereklidir. Ayrıca başvuru sırasında genel not ortalamasının çift anadal lisans eğitim-öğretimi için en az 3.20, yan dal eğitim-öğretimi için en az 2.70 olması ve başvurusunun da ilgili bölüm tarafından uygun görülmesi gerekir.

Yurtiçi Değişim (Farabi) Programı
Bu program, ülkemizde üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında bir veya iki yarıyıl süresince öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlar.
Bu programdan yararlanabilmek için, ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.00, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2.50 olması gerekir ve gidilecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili yabancı dil ise öğrenci not ortalamasının %50'si + yabancı dil puanının (İngilizce Seviye Tespit Sınavı veya eşdeğeri bir sınav) %50'si baz alınır. Değişimin başlaması için, iki üniversite arasında protokol imzalanması ve değişime katılmak isteyen öğrenci ve öğretim üyelerinin Farabi Kurum Koordinasyon ofislerine başvuruları yapmaları yeterlidir.

Yurtdışı Eğitim İmkanı
Üniversitemiz ülkemizin Avrupa Birliği (AB) eğitim-araştırma programlarına katılmaya hak kazandığı 2004 yılından beri Erasmus programını uygulamaktadır. Bu program kapsamında şu ana kadar 600'ü aşkın öğrencimiz Avrupa'nın değişik üniversitelerinde eğitim alma imkanına kavuşmuştur. Bugüne kadar 20 Avrupa ülkesinden 80 değişik üniversiteyle ikili anlaşmamız ve 300'ün üzerinde kontenjanımız mevcuttur.
2007 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Yaşam Boyu Öğrenme programının bir parçası haline getirilen Leonardo Da Vinci programında, özellikle mühendislik ve uygulamalı branşlardaki öğrencilerimizin staj amaçlı olarak AB ülkelerine gönderilmeleri için olanaklar sağlanmıştır. Ayrıca, Comenius, Grundwig ve Youth gibi AB fonları da öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmesi adına yoğun olarak kullanılmaktadır.
Aklımdaki sensin
Fikrimdeki Sen
Sen tekderdimsin
Gülüm Benim


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
4 Yanıt
2229 Gösterim
Son İleti 12 Ekim 2008, 12:40:51
Gönderen: adada hayat
0 Yanıt
993 Gösterim
Son İleti 19 Haziran 2013, 15:56:46
Gönderen: masasandalye
0 Yanıt
528 Gösterim
Son İleti 14 Temmuz 2015, 16:50:54
Gönderen: karadenizturlari
0 Yanıt
298 Gösterim
Son İleti 24 Aralık 2017, 17:42:21
Gönderen: alpacino0092
0 Yanıt
349 Gösterim
Son İleti 26 Kasım 2018, 23:53:56
Gönderen: Laplace