Köpeklerde sağlıklı yaşamın ilk adımı doğru aşılamadır. Bunun için uzman bir Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap hekim tarafından aşı takvimi oluşturulması gerekir. Her köpeğin bağışıklık ve sağlık durumu farklı olacağından, muayene sonrasında bu takvime karar verilir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap oluşumunun en temeli olan aşı uygulamasında, köpek sahibi hekimin belirlediği takvime uymalıdır.
Aşı Uygulamasında Dikkat EdileceklerAşı uygulamasına başlanmadan evvel mutlaka iç parazit uygulamalarının yapılmış olması gerekir. Parazit uygulaması yapılmamış olan köpeklere doğrudan aşı uygulanması ciddi sağlık sorunlarına neden olur.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap muayene sonrasında, en uygun aşı takvimini köpek sahibine verecektir. Bazı durumlarda, bağışıklığın güçlenmesi için bu yönde iğneler gerekli olabilmektedir.
Çünkü aşılar virüs içerir. Bu virüslerin vücuda verilmesi ile vücutta hastalığa karşı bağışıklık oluşması sağlanır. Bağışıklığı çok düşük olan köpeklerde aşılama sonrası hastalanma gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bunun için hekim denetimi ve takibi çok önemlidir. Aşılama sonrasında beklenmeyen bir durum, ateş veya kusma gibi bir tablo oluştuğunda
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap hekime ulaşılmalıdır.
Hangi Aşılar Zorunludur?Aşı takviminde yer alan tüm aşılar, köpeğin sağlığı için kesin olarak gereklidir. Bu nedenle gereksiz olarak tanımlanacak bir aşı yoktur. Ancak yasal zorunluluk olan tek aşı kuduz aşısıdır. Bu aşının düzenli yapılmaması halinde, yasal yaptırımlarla karşılaşmak kaçınılmaz olacaktır. Kuduz aşısı haricindeki aşılar ise evcil hayvanını seven herkes için manevi anlamda zorunludur. Bu aşıların düzenli ve eksiksiz yapılması, evcil hayvanı bulaşıcı ve öldürücü hastalıklardan koruyacaktır. Klinik bölümünde aşı uygulaması yaptıktan sonra
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap ziyaret edilerek aşılanmış olan ufaklığa küçük bir hediye alınabilir.