Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Koca pişirme rehberi
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 1 cevap var
OkumaGösterim: 1079
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Koca pişirme rehberi  (Okunma sayısı 1079 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    PATRON

  • Sevdalı Üye
  • *****

  • İleti: 883
  • Rep: +93/-5
    • MSN Messenger - anatolia-joy@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Koca pişirme rehberi
« : 02 Ağustos 2007, 16:29:24 »


 


Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem" gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar. Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca şeçiminde ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir. Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.

Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.

Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.

Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.

Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.

Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!

(bu yazı 1800 yıllarında basılmış bir yemek kitabının ön sözünden alınmıştır.)

(Ç) alıntı..
GÜNEŞTE DEMLERİM
                     SENİN ÇAYINI...

    PERİ

  • Bayan Administrator
  • *

  • İleti: 4321
  • Rep: +323/-1
  • Cinsiyet: Bayan
  • evli ve çocuklu
    • Profili Görüntüle www.sevdaligul.com
  • Çevrimdışı
Koca pişirme rehberi
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2007, 21:10:02 »
ananem derki(kulakları çınlasın) ;"kocaya niye "gonca" değil de "koca" denmiş bilir misin kızım? çünkü kocalar kadınları kocattıkları için"

bu benim ananemin tüm kocalar üzerine ettiği bir laftır. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

yorumu sizlere bırakıyorum.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
4 Yanıt
1154 Gösterim
Son İleti 12 Mayıs 2008, 22:53:20
Gönderen: orkide
0 Yanıt
1327 Gösterim
Son İleti 20 Ekim 2009, 22:11:17
Gönderen: Alpnur
0 Yanıt
1040 Gösterim
Son İleti 30 Nisan 2010, 09:52:43
Gönderen: Kobilerim
0 Yanıt
738 Gösterim
Son İleti 29 Kasım 2010, 21:57:59
Gönderen: nullsix
0 Yanıt
820 Gösterim
Son İleti 04 Aralık 2010, 22:45:06
Gönderen: nullsix