Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: KASIK FITIĞI
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 929
Google Özel Arama

Gönderen Konu: KASIK FITIĞI  (Okunma sayısı 929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    ђ๏Ŧєєz

  • Özel Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 6692
  • Nerden: eksi25 - Erzurum
  • Rep: +586/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - hofeez@sevdaligul.com
    • Profili Görüntüle E-Posta
  • Çevrimdışı
KASIK FITIĞI
« : 18 Haziran 2007, 00:20:24 »


 

Kasık fıtığı kendiliğinden iyileşmez

Karın zarı uzantısının açık kalması sonucu oluşan keseye batın organlarının girmesi ile oluşan kasık fıtığının, zaman içinde kendiliğinden iyileşmesi mümkün olmadığından tedavisi kesinlikle cerrahi müdahale gerektirir.

SAMSUN - Kasık fıtığının erkek çocuklarda, kız çocuklara oranla daha sık görüldüğünü belirten Samsun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Orhan Fesçekoğlu, zamanında tanı konulmasının oluşabilecek bir sakatlığı veya ölümü önleyeceğini vurguladı.

-ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞI... -KASIK FITIĞININ ERKEK ÇOCUKLARDA KIZ ÇOCUKLARA ORANLA DAHA SIK GÖRÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Orhan Fesçekoğlu, doğumsal bir hastalık olan kasık fıtığının karın zarı uzantısının açık kalması sonucu oluşan keseye batın organlarının girmesi ile oluştuğunu anlattı. Zamanında tanı konulmasının oluşabilecek bir sakatlığı veya ölümü önleyeceğini vurgulayan Fesçekoğlu, kasık fıtığı tedavisinin kesinlikle cerrahi müdahale gerektirdiğini kaydetti.

Fesçekoğlu, kasık fıtığının zaman içinde kendiliğinden iyileşmesinin ise mümkün olmadığının altını çizdi.

“EN SIK ERKEK ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR”
Kasık fıtığının en sık erkek çocuklarda görüldüğünü belirten Fesçekoğlu, genel olarak her yüz çocuktan en fazla 4’ünde görülen kasık fıtığının erkek çocuklarda kız çocuklara göre görülme sıklığının ise 4-20 kat daha fazla olduğunu bildirdi.

Kasık fıtığında genetiğin önemli rolü bulunduğunu ifade eden Fesçekoğlu, kasık fıtıklı çocukların yaklaşık yüzde 20’sinin ailesinde de kasık fıtığı hikayesinin mevcut olduğuna işaret etti.

Kasık fıtığı olan çocukların ağlama, gülme, kusma gibi karında iç basıncın arttığı hallerde kasık bölgesinde şişlik görüldüğünü kaydeden Fesçekoğlu, büyük çocuklarda ise özellikle egzersiz sırasında kasıkta ağrı olabileceğine işaret etti.

Kasık fıtığının ilerleyen zamanlarda ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda aileleri uyaran Fesçekoğlu, ailelere çocuklarının vücudundaki değişimleri iyi gözlemlemelerini tavsiye etti.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter