Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: İzdent.com | İzmir Diş Kliniği
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 340
Google Özel Arama

Gönderen Konu: İzdent.com | İzmir Diş Kliniği  (Okunma sayısı 340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İzdent.com | İzmir Diş Kliniği
« : 09 Mayıs 2015, 23:49:23 »


 

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Dişlerinizle ilgili tüm şikayetleriniz için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresini ziyaret edin

DİŞ BEYAZLATMA,ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ,KANAL TEDAVİSİ,CERRAHİ,İMPLANT,ÇOCUK DİŞLERİ,ORTODONTİ


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Ağız ve diş sağlığı için kritik öneme sahip olan diş fırçalama yanlış biçimde yapıldığında, sağlık sorunları ve estetik problemler oluşturan diş eti çekilmesine neden olabiliyor.

Doğru olmayan bir biçimde, sert ya da günde 3’ten fazla olmak üzere çok sık diş fırçalamanın, diş eti hastalıkları ve hatalı dolgu ya da kaplamalarda olabilen diş eti çekilmelerine benzer sonuçlara yol açabiliyor. Diş eti sınırının mine seviyesinden kök yüzeyinin açılmasına sebep verecek şekilde yer değiştirmesi  ile ortaya çıkan diş eti çekilmesi, ağız ve diş sağlığı açısından umulmadık sorunlara yol açıyor. Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, diş fırçalama sayısının günde 3 kereden fazla olması, sert diş fırçalama, dişlerdeki yer değişikliği gibi nedenlerle diş eti çekilmesi görülebiliyor.

Dişlerin yumuşak bir fırça ile dairesel hareketlerle ve sert olmayan bir biçimde fırçalanması gerekiyor.Ayrıca diş eti çekilmesi fırçalamanın bozulmasına bağlı olarak diş üzerinde plak birikmesi kök çürüklerine, diş hassasiyetine ve estetik problemlere yol açar. Diş eti sınırının belli bir seviyenin altına düştüğü ve dişleri çevreleyen sert dokunun ortadan kalktığı durumlarda ise diş kayıpları yaşanabiliyor.

DİŞ ÇÜRÜĞÜ NEDİR?
izdent GENEL ağız ve diş sağlığı, diş, diş çürüğü, diş çürüğü nedir, diş fırçalama, diş sağlığı, funda erciyas, izdent 0 Comments

Asitler , dişlerin diş minesi adı verilen yüzey tabakasında çözünmeye yol açtığında , çürüme meydana gelir.Bu asitlere diş plağı adı verilen yapışkan bir tabaka neden olur.Diş plağında şekerli gıdalardan beslenen bakteriler bulunur.Bu şekerlerin sindirilmesi sürecinde diş yüzeyinde asit saldırıları oluşur.

Zamanla diş çürükleri diş yüzeyinde madde kayıplarına neden olabilir. Bunlara kavite adı verilir. Kaviteler tedavi edilmezse ilerleyebilir. Dolgu kavitenin büyümesini önleyebilir.

Asitler sürekli olarak diş yüzeylerine saldırır. Ancak dişte çürüme birdenbire gerçekleşmez. Bunun nedeni dişinizdeki diğer öğelerin dişlerinizi güçlendirmeye ve dişte çürüme sürecini durdurmaya çalışmasıdır.Bu öğelerden biri tükürüktür.Tükürük diş minelerinin güçlenmesine yardımcı mineraller içerir. Genellikle sulara eklenen ve diş macunlarında bulunan, doğal bir mineral olan florür de dişlerin güçlenmesine yardımcıdır.

dis

DİŞ ÇÜRÜĞÜ NASIL ÖNLENEBİLİR?

Sabah kahvaltısından sonra ve akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması ve her gün diş ipliğinin düzenli kullanılması en etkili yoldur. Yiyecek artıkları en çok dişlerin çiğneme yüzeylerindeki girintilerde ve dişlerin birbirine değdiği ara yüzeylerde biriktiği için, diş fırçaları küçük başlı seçilmelidir. Dişlerin iç yüzeyleri, dış yüzeyleri, çiğneyici yüzeyleri ve dilin üstü fırçalanmalı ve ara yüzlerde diş ipliği kullanılmalıdır. Fırçalar, orta derecede sert ya da yumuşak kıllı olmalı ve belirli aralıklarda değiştirilmelidirler. Fırça kıllarının aşınmamış olması ve bakteri taşımayacak bir şekilde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Asla başkasının diş fırçası kullanılmamalıdır. Diş fırçalama sırasında florürlü bir diş macunu kullanılarak, florürün diş çürüğünü önlemedeki rolünden yararlanılmalıdır. Florürlü macunlara yardımcı olarak aynı zamanda ağız kokusunu gidererek ferahlık ve temizlik hissi veren florürlü gargaralar da kullanılabilir. Şekerli yiyecekleri ana öğünlerde tüketmeye çalışmak ve yemek aralarında birşey yememeye gayret etmek de diğer bir önlemdir. Diş hekimine muntazam aralıklarla başvurmak bir çürüğü önlemek ya da erken yakalamada en iyi yoldur. Ayrıca sıcak ve soğuğa duyarlı dişler ya da ağrılı dişlerde veya tebeşirimsi renkte olan başlangıç çürükleri, kahverengi renklemeler ve oyuklar gibi durumlarda vakit geçirilmeden hekime başvurulması tedavinin şeklini değiştirecek ve zorluğunu azaltacaktır.


TEMPOROMANDİBULAR EKLEM RAHATSIZLIKLARI (Çene Eklemi Rahatsızlıkları)
izdent GENEL çene çıkması, çene eklemi hastalıkları, çene eklemi rahatsızlıkları, çene eklemi tedavisi, çene kayması, temporomandibular 0 Comments

Halk dilinde çene çıkması, çene kütlemesi, çene kilitlenmesi, çene ağrısı, ağız açmada zorluk, esnerken kilitlenme, çene kayması, tam kapanmama gibi sözlerle açıklanan hastalıklardır.


ÇENE EKLEMİ TEDAVİSİ

Çene eklemi tedavisinin esas amacı; çene eklemi içindeki basıncın düzeltilip, düşürülmesi ve normal çene fonksiyonlarının sağlanmasıdır. Doğru tanı konulduğu taktirde, bu rahatsızlıkları konu alan bir tedavi olan (ortopedik aparey) (splint), özel imal pelaklar ile kontrol altına alınabildiği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Seo ve Backlink Hizmetleri


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
466 Gösterim
Son İleti 15 Ekim 2012, 15:47:22
Gönderen: LegendLord
0 Yanıt
441 Gösterim
Son İleti 09 Mayıs 2015, 09:25:34
Gönderen: photoman
0 Yanıt
309 Gösterim
Son İleti 16 Kasım 2015, 17:10:38
Gönderen: vegadent
0 Yanıt
300 Gösterim
Son İleti 20 Mart 2016, 21:32:21
Gönderen: zubamba
0 Yanıt
553 Gösterim
Son İleti 21 Temmuz 2016, 08:29:20
Gönderen: lisayazilim