Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapİstanbul'un ve gündelik hayatın rutinliği sizleri yordu mu ? Ya da uzun süredir kendinize veya yakınlarınıza kaliteli zaman ayıramadınız mı ?
Sizlere Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap sayesinde hayata güzel bir ara vermenizi tavsiye ederim, Kültürel etkinlikler ile hayatınıza renk katın.
İstanbulsehirtiyatrolari.com ile Hangi gün hangi oyun oynanacak öğrenin.Oynana oyunlar hakkında detaylı bilgi edinin..
Sizleri Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapna Bekliyoruz....
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap9. İzmir Uluslararası Kukla GünleriDiğer yıllar gibi bu yılda düzenlenen festival programı doğrultusunda 23 farklı memleketten 40 kukla tiyatrosu topluluğu 42 gösteriyi 38 gösteri evinde 153 kez sahneleyecek. Biri Norveç’ten gelen 4 farklı sergi çeşidi sanatseverlere eşsiz bir sanat resitali sunacak. Biri profesyonel sahne sanatçıları, üçü çocuklar için dört atölye çalışması festival programını zenginleştirecek.
Bu yıl festival programında 23 ülkeden 40 kukla tiyatrosu topluluğu 42 gösteriyi 38 gösteri mekânında 153 kez sahneleyecek. Biri Norveç’ten gelen 4 sergi sanatseverleri ağırlayacak. Biri profesyonel sahne sanatçıları, üçü çocuklar için dört atölye çalışması festival programını zenginleştirecek. İlköğretim okulları arası kukla oyunu yarışmasında heyecanlı saatler yaşanacak. Dünyanın en büyük kukla festivallerinden biri bir kez daha İzmir’de başlıyor…
9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri
9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri
Uzaklara Bakarken
Her yıl farklı bir üslupla, çoğu zaman da alışılmışın dışında bir biçimde kaleme alınan bu köşe, festivali vareden ekibin yapmaya çalıştıklarının bir anlatısı aslında. Kimi zaman bugüne dair beklentilerimizi, kimi zaman da yıllar alacak umutlarımızı anlatıyorum burada. Bu yıl da yine anlatmaya bu yaklaşımla başladım, epeyce de ilginç olduğunu düşündüğüm bir sürü şeyler çiziktirdim. Yazdıklarımın üzerinden geçiyordum ki bir sabah, ara verdiğim bir an festivalin facebook sayfasına gelen bir gönderiyi fark ettim. Okudum, sonra bir daha okudum, durdum bir an ve bu kısacık yazının bu festivalin yapmaya çabaladığı şeyleri benden daha iyi anlattığını fark ettim. Radikal bir karar verdim ve yazdıklarımı, belki sonra kullanırım diye, bilgisayarımda bir yerlere kaydedip facebook’ta okuduğum yazıyı kopyaladım, üzerine bunları yazmaya başladım. Facebook grubumuzda tamamını okuyabileceğiniz yazı şöyle diyordu: “Kızım Defne ilk festivale katıldığında bir yaşındaydı ve Pepe’ye kahkahalarla gülmüştü. İki yaşındayken parmak kuklaları parmağına geçirip koltuğun arkasına saklanıyor ve yarım yamalak konuşmasıyla onları kendince canlandırıyordu. Üç yaşındayken ilk kuklasını yaptı festival kapsamındaki bir etkinlikte. Dört yaşına geldiğinde artık festivali takip ediyor ve heyecanla ne zaman başlayacağını soruyordu. Bu yıl Defne 5 yaşında ve merakla bu yılın kahramanlarını bekliyor. Umarım bir gün torunlarım da bu festivalle büyüyecek ve aynı heyecanı duyacaklar.” Yaptıklarımız, ettiklerimizle bir çocuğun yaşamına dokunmuştuk ve bu başından beri en büyük beklentimizdi; bu kentin yaşamına, bu kentin insanlarına dokunmak.
Aslında sadece bizim festivale özgü bir beklenti değil bu, bir sanat festivalinin ulaşması gereken hedeflerden en önemlisi; o kentin yaşamında küçücük de olsa bir fark yaratmak. Belki yalnızca izleyicilerin yaşamına küçük sevinçler getirmek ya da o kentin sanatçılarına, açılabilecek yeni kapılar göstermek. Geçtiğimiz bir yıl içinde İzmir’de iki grup genç sanatçı birer kukla oyunu sahnelediler ve bu yılın festival programı içerisinde oyunlarını izleyiciyle buluşturacaklar. On yıllar boyunca, mesleğine sahip çıkabilmek için, çoğu kez hiç istemeden, doğdukları ve yaşamak istedikleri bu kentin çok uzaklarında yaşamak zorunda kalan genç sahne sanatçıları için kukla bir umut ışığı bugün. Kukla, küçük bir çocuğun yaşamına dokunduğu gibi onların da yaşamlarına dokundu ve şimdi onların oyunları yoluyla belki başkalarının da yaşamlarına dokunacak. Kukla bu kentin yaşamında fark yarattıkça bizim beklentilerimiz de gerçekleşmiş olacak.
Selçuk Dinçer (Festival Direktörü)
KİMLER KATILIYOR
Amerika (Paul Zaloom), Almanya (Ensemble Material Theatre), Arjantin (Objetable Theatre), Avustralya (Perth Theatre Company), Avusturya (Gundberg Figurentheater & Musik), Bulgaristan (Burgas State Puppet Theatre, Mila Theatre, Pro Rodopi Art Center, Theatre Trio, Varna State Puppet Theatre, Vidin State Puppet Theatre), Estonya (Nuku Theatre), Fransa (Centre De Creations Pour L’Enfance), Güney Kore (Hyundai Puppet Theatre), Gürcistan (Fingers Theatre), Hindistan (Katkatha Puppet Arts Trust), İngiltere (Storybox Theatre), İran (Marble Puppet Theatre), İspanya (Trukitrek Puppet Company), İsrail (The Galilee Multicultural Theatre, Train Theatre), İtalya (Teatro Necessario, Teatro Telaio Brescia), Norveç (Hordaland Teater), Polonya (Teatr Nemno), Romanya (Lightwave Theatre Company, Teatrul Tandarica, Teatrul De Marionete Gepetto), Rusya (Tomsk Regional Puppet and Actor Theatre, Demmeni Marionette Theatre), Sırbistan (Children’s Theatre of Republic of Srpska), Slovenya (Lutkovno Gledalisce Ljubljana), Türkiye (Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Hayalperest Kukla Tiyatrosu, İlker Kılıçer Kukla Tiyatrosu, Kuklita Kukla, Küçük Salon Oyuncuları, Hayali Suat Veral, Tiyatro Oyun Kutusu, Uçaneller Kukla Evi), Yunanistan (Nevma Theatre).
İstanbul şehir tiyatroları , istanbuldaki tiyatrolar , tiyatro oyuncuları , Güncel Tiyatro Oyunları - İstanbul şehir tiyatroları