Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?Birçok birey evinin bahçesinde ya da herhangi bir bölümünde havuzunun olmasını ister. Eski dönemlerde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap lüks bir eylemdi. Fakat yeni dönem ve teknolojinin imkanları ile birlikte birçok iş kolaylaştı ve basitleşti. Havuz yapmak isteyen bireyler birkaç işlem ve süsleme ile evlerinde oldukça temiz güzel ve dekoratif havuzlara sahip olabiliyorlar. Bu işlemler ise sırası ile şöyledir;
- Öncelikle havuz için belirli bir alan oluşturulmalı
Havuz yapımı için uygun bir alan belirlenmelidir, bu alanda belirli ölçülerde kazı çalışması yapılarak havuzun yapılacağı yer ölçülü bir şekilde elde edilmelidir.
- Havuz Döşemesi
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapnın tamamlanması yerinin elde edilmesinden sonra havuz içerisi ve dışarısı uygun şekillerde döşenmelidir. Genellik havuz yapımlarında önce kazıdan sonra elde edilen bölgeye beton dökülür, ardından kalebodur denilen malzeme ile döşeme işlemi yapılır. Döşeme işleminin yapımı sırasında ise havuzun su alıp boşaltma işlemini yapabilmesi için uygun ekipmanlar elde edilir ve yerleştirilir.
- Havuz Yapım işleminin Tamamlanması
Havuz yapımı işlemi tamamlandıktan sonra kalite kontrolü yapılmalı, havuz kullanımı sırasında oluşabilecek olumlu ya da olumsuz faktörler gözden geçirilmelidir. Olumsuz faktörlere önlem alınmalıdır. Ayrıca yapılan havuzun gerçek bir denizi anımsatabilmesi için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kullanabilirsiniz.
Tuz Klor Jeneratörü Nedir?
Tuz Klor Jeneratörü havuz yapımı sonrasında havuzdaki suyun sağlıklı olmasını kirli ve kirlilik oluşturacak etmenden bir nebze olsun korunmasını sağlar. Tuz klor jeneratörü aynı zamanda havuz suyundaki tuz oranını ve klor oranını oluşturur, dengeler.