Sizinde bir iş Fikriniz olsun iş Fikirleri Yıllardır cevaplanması en zor sorulardan biri Ne iş yapsam,
Genelde insanlar çalışma hayatının zorluklarından sıkılıp daha iyi yaşama koşulları için
kendi işini yapmak fikrine her zaman sıcak bakmaktadır. Bu bağlamda her aklına geldikçe
Ne iş yapabilirim arayışı içinde yeni
iş fikirleri aramak ta bu genelde etrafı gözlemleme yoluyla gördüğü ticari yatırımları kendi kriterleri içinde yapıla biletesini değerlendirerek karar vermeye çalışılmakta. Tabi burum sektör içindeki zorlukları yapılan yatırımın gözle görülmeye risklerini analiz edilmesi bakımında oldukça büyük payda yanılgılara sebep olmakta, iyi bir araştırma yapmanın gerekliliği burada ortaya çıkmakta.
İş yeri Açmadan önce Dikkat Edilmesi Gerekenler.
1.yapılacak işle ilgili mutlak suretle bilgi ve tecrübe sahibi olmanız gerekir. En kötü ihtimalle yapacağınız işten anlayan biriyle ya ortak olun yada yanınızda çalıştırın size tecrübeleriyle yön verecek birinin olmasını istenmeyen gereksiz maliyetleri ilk etapta oldukça makul seviyelerde azaltmaya yardımcı olacaktır.
2.yapılacak iş için iyi bir maliyet araştırması yapın. Örneğin bir kasap açtığınızda göze ilk gelen dolaplar teşhir reyonları dekorasyon olabilir ancak asıl yan maliyet unsurlarını çok iyi analiz ediniz. Bu maliyet unsurlar alt alta toplandığında hatırı sayılır rakamlara ulaşabilmekte onuda bir örnekle anlatacak olursan mesala kıyma çekme makinası, elektrik kesintileri için jeneratör, vb gibi
3.yapılacak yatırımın maliyetinden fazla sermayeniz mutlaka olsun, sakın cebinizdeki paranın tamamını kullanmayın veya Getirisi kesin belli olmayan risk içeren bir işte malvarlığınızı aşan rakamlarda borçlanmayın istenmeyen kriz anlarında işyerinizi finanse edecek sermaye yedeğiniz mutlaka olsun
4.Risk almadan Başarı olmaz demeyin.risk almakla aptalca davranmayı karıştırmayın . Alınacak Riskin büyüklüğü istenmeyen bir şekilde kötü sona ermesi durumunda işletmenizin ortadan kalmasına sebep olacak kadar yüksek olmamasına dikkat edin.
5. EN ÖNEMLİSİ Birden büyüyüp Büyük işler yapmak yerine yavaş ve akılcı olarak hareket edin Tekrar belirtmekte fayda var Risk Almakla Aptalca Davranmak arasındaki ince çizgide kaybolanlardan olmayınız.
Kaynak;
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap