Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: İmplant.gen.tr | İstanbul İmplantoloji
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 313
Google Özel Arama

Gönderen Konu: İmplant.gen.tr | İstanbul İmplantoloji  (Okunma sayısı 313 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İmplant.gen.tr | İstanbul İmplantoloji
« : 27 Mayıs 2015, 02:06:46 »


 

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

İmplant dişlerin doğal görünümünü sağlayan implant diş köklerinin üzerine yapılan porselen esaslı dişlerdir. Özellikle ön dişler grubunda yer alan bu tarz uygulamalar implant dişin daha doğal görünmesini sağlar. Özellikle zirkonyum bazlı protezler daha estetik ve daha doğal görünüme sahip olduklarından ön dişler için tercih edilir. Azı dişlerinin olduğu alanda ise titanyum bazlı protezler daha kullanışlıdır. Çünkü hem bu dişler görünmezler hem de bu dişlerin besinlerin çiğnenip öğütülmesi işleminde diğer dişlere göre çok daha fazla çalıştıkları bir gerçektir. Bu sebeple azı dişlerinde titanyumdan oluşan protez dişlerin kullanımı çok daha yerinde olacaktır.

İmplant uygulamaları eğer ki ön dişler grubunda yapılıyorsa implantın alt yapısının gözükmesi mümkün değildir. Fakat üzerine kullanılan ve abandonment adı verilen parçaların bazen sıkıntılar oluşturduğu bir gerçektir. Ama günümüzde bunun da bir çözümü bulunmuştur. Kompozit esaslı maddelerden yapılan malzemeler üzerine uygulandıkların dişlerin altında röfle vermeyerek çok daha estetik bir görünüme izin vermektedir. Zirkonyum protezlerde ise üst yapısı çok estetik bir görüntüye sahip olduğu için implant uygulamalarında alt yapısında ne olduğu önemini yitirmektedir. Zirkonyum protezin maliyeti biraz yüksektir.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

İmplantların çeşitleri nelerdir?

İmplant çeşitleri eskiden çok farklıydı. Eskiden blade tipi bütün çeneyi saran implantlar vardı, mini implant denilen ince, çivi şeklinde implantlar vardı. Günümüzde ise genel anlamda implant dişin standardı bellidir. Standart implantlar silindirik titanyum alaşımlı yapılardır.

İmplant dişler nasıl ayrılmaktadır?

İmplant dişler artık yüzey özellikleri ile birbirlerinden ayrılmaktadırlar. İyi bir implantın yüzey özellikleriyle diğer implantlardan ayrılması söz konusudur.

Osseointegrasyon denilen, implantın çene kemiğine tutunma aşamasını hızlı ve düzgün geçirebilmesi için birçok farklı implant firması farklı farklı yüzey özellikleri mühendisliği geliştirmiştir. Bu yüzey özelliklerinin her biri farklı özelliğe sahiptir. Burada en ideal implantı ve en ideal yüzek özelliğini seçmek hekime kalmıştır.

İmplantın başarısı yüzey özellikleri kadar, kullanılan alandaki uyumuyla da çok ilişkilidir. Belirli çap ve boy sınırları içerisinde kalarak ön bölgede kullanılacak bir implantın çapı ve boyu arka bölgede kullanılacak implanttan çok farklıdır. Bu da implantın çeşitlerine girmektedir. Kullanılacak implantın çapı ve boyu diş hekimine farklı seçenekler sunabilmelidir. Ayrıca ileri dönemde implant ile ilgili herhangi bir komplikasyon, bağlantı vidalarında oluşabilecek herhangi bir probleme karşı o implantın kullanıldığı ülkede güçlü bir implant olması çok önemlidir. Diş hekimi için istediği implant materyalinin gerkeli olan doğru zaman da ulaşılabilir olması çok önemlidir. İmplant seçerken bu durum diş hekimi için 1. derecede seçim sebebidir. Hastanın bu seçimi yapabilmesi ve anlaması mümkün değildir. Ancak hasta implant diş yapacak hekim seçmini doğru bir şekilde yaparak bu açığı kapatabilir.

İmplantların uzun ömürlü olması için nelere dikkat edilmeli?

İmplant uygulamalarının uzun ömürlü olabilmesi için ağız bakımı iyi yapılmalıdır ve doktor kontrolleri de aksatılmamalıdır.

Ağız bakımı denildiğinde, her ne kadar implant bir metalden yapılsa da, diş gibi çürüme ihtimali olmasa da, bilinen diş eti hastalıklarının tamamı implant diş çevresinde de görülmektedir. İmplant çevresinde karşımıza çıkan dişeti ve kemik hastalıklarının en önemli sebebi iyi temizlenmemesi sonucu o bölgede bakteri oluşumudur.

İmplant çevresinin bakımı aynen doğal dişlerimizde olduğu gibi diş fırçaları ve dişlerinin aralarını temizleyen arayüz temizleyicileri ile gerçekleştirilmektedir. Bireyin tek başına evde yaptığı diş bakımı tek başına yeterli olmayabilmektedir. Kişi düzenli bir şekilde heklim kontrolünde olmalıdır ve diş hekiminin önerilerine uymalıdır.

Ağız gargaralarının önerildiği şekilde kullanılması yardımcı olmaktadır. Fakat ağız gargarası kullanmak tek başına ağız ve diş bakımı için yeterli değildir.

Sonuç olarak implantlar için ağız bakımı normal dişler için yapılan bakımdan pek farklı değildir. Hatta tamamen aynıdır. İmplantları kendi ana dişimiz gibi fırçalamak, implant çevresini temiz tutmak ve sürekli hekim kontrolünde olmak implant dişlerin uzun süreli kullanılabilmesi için çok önemlidir.

İmplant yapılmasına engel olan sağlık sorunları nelerdir?

İmplant cerrahisine engel olan veya implant cerrahisinde özel uygulama yapılması gereken hastaların başında diyabetik hastalar gelmektedir. Aslında düzenli kontrol edilen diyabetik bir hastaya implant yapılmasında engel yoktur. Fakat diyabetik kontrolleri yetersiz olan bireylerde iyileşme geç ve güç olacağı için implant uygulamaları konusunda mutlaka diş doktoruyla hastanın metabolizma uzmanının birlilkte çalışması gerekmektedir. Bu engel durumlara örnek olacak diğer bir durum ise hastanın sigara kullanımıdır. Aşırı sigara kullanan hastalarda implant tedavisinin başarı oranı içmeyenlere göre belirgin bir şekilde düşmektedir.

Kemik metabolizmasını etkileyen ilaç kullanan bireylerde implant uygulamalarında bir takım değişiklikler yapılması ve bu bireylerin doktorlarıyla konsültasyon yapıldıktan sonra implant tedavisi için yola çıkılması gerekmektedir.

Cerrahi uygulamaya engel olabilecek sağlık sorunlarının başında kana problemleri olan hastalar, özellikle ileri derecede kalp hastalıkları olan bireyler gelmeketdir. Bu bireylerde herhangi bir cerrahi işlem uygulanması uygun olmayacağı için implant uygulamaları da uygun değildir.

İmplant tedavisi ne kadar sürer?

Günümüzde implant tedavisi eskiye nazaran daha kısa sürelerde yapılabilmektedir. İmplant tedavisi konvansiyonel olarak alt çenede 3 ay, üst çene de ise 6 ay bir bekleme süresi gerektiren bir tedavidir. 2.000′li yılların başından itibaren implant diş tedavisi süreleri teknolojinin de gelişmesiyle birlikte ciddi anlamda kısalmıştır. İmmediat implant denilen ve 6 haftalık bir iyileşme süreci sonunda implantların üzerine protezlerin yapılarak işleve sokulması ve son 10 senede de immediat implant adı verilen implant diş tedavisi uygulamasında da aynı gün ölçüleri alınarak hastanın implant dişleri ağzına yerleştirebilmektedir. İmmediat implant bakalarında birkaç gün içerisinde vakalar neticelendirilmektedir.

İmplantların 1 aylık iyileşme süresi tamamlandıktan sonra 6. haftadan sonra yüklenmesi, bazı özel vakalarda, kemikte yeterli sıkışma elde edilebilmiş hastalarda ise implant dişlere immediat implant
Seo ve Backlink Hizmetleri


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
598 Gösterim
Son İleti 20 Temmuz 2012, 20:08:31
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
658 Gösterim
Son İleti 20 Temmuz 2012, 20:41:56
Gönderen: Laplace
0 Yanıt
335 Gösterim
Son İleti 08 Ekim 2015, 14:14:18
Gönderen: zubamba1
0 Yanıt
289 Gösterim
Son İleti 09 Ekim 2015, 08:14:26
Gönderen: zubamba1
0 Yanıt
37 Gösterim
Son İleti 31 Ağustos 2024, 10:36:00
Gönderen: aysuyigiter