Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Hukuk Sistemleri
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 549
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Hukuk Sistemleri  (Okunma sayısı 549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hukuk Sistemleri
« : 04 Eylül 2012, 17:30:18 »


 

Site Adresi: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

 

Kuruluş: 2011

 

Sektör: Hukuk

 

Hukuk nedir? Eminim birçok kişinin aklına gelmiştir bu soru. Hukuk dünyanın var olmasından bu yana var. Eski çağlardan günümüze gelişerek bu halini almış. Hukuk kelimesi de Arapça dilinden gelmektedir. Arapçada hukuk kelimesi "hak" kelimesinin çoğul kullanımıdır. Türk Dil Kurumunun sözlüğünü karıştırdığımızda da toplumu bir arada tutan ve devletin gücünü belirleyen yasa çeşitleridir yazmakta. Ayrıca halk arasında da dostluk, arkadaşlık anlamlarına gelecek şekilde kullanımı da yaygındır.

Hukuk insanlık tarihi boyunca her zaman sürekli değişmiş ve sürekli güncellenmektedir. Bu nedenlerden dolayı kapsamı sürekli artmaktadır. Mesela eski çağlarda yargılama sadece fakir insanlar, değersiz halk için yapılırdı. Ancak günümüzde herkes için bir devlet adamı, bir sıradan vatandaş için hukuk aynı işleyişe sahiptir. Bu da hukukun sürekli değiştiğini bizlere göstermektedir. İşte bu nedenlerden dolayı da hukukun amacını, tanımını yapacak bir cümle kurmamız mümkün değildir.

 

Her milletin farklı hukuk yapısı vardır.

 

Hukuk alanı da tıpkı öğrencilik gibidir. Ancak öğrencilik belli bir yaşta biterken hukuk mesleki hayat boyunca öğrencilik yaptırır insana. Hukuk sürekli değişmekte, yeni yasalar çıkmakta, birçok yargı kararları ortaya çıkmaktadır. Hal böyle olunca da hukukçu kişiler, avukat, hakim gibi kişiler bilgilerini sürekli güncellemek durumundadırlar. Biz de bunu öğrenciliğe benzetiyoruz ve buna mesleki hayat boyu süren öğrencilik diyoruz. Hukuk hakkındaki gelişmeleri sadece internetten, gazeteden veya çevredeki olaylardan tamamen öğrenebilmek mümkün değildir. Bu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap gibi gelişmelerini derleyip düzenli olarak kitap halinde yayınlayan çeşitli yayın evleri vardır. Bu  yayınlar sayesinde hukuk dünyasından rahatça haberdar oluruz. Bu yayınları internetten, bölgenizdeki kitapçılardan, tanıdığınız diğer hukukçu arkadaşlarınızdan tavsiyeler alarak edinebilirsiniz.

Şimdi yeni çıkan güncel hukuk yayınlarını genel olarak anlatalım.

1- İş hukukunun temel yasaları

Bu kitap adından da anlaşılacağı üzere iş hukuku hakkındaki tüm yasaları en güncel şekliyle tarafsız olarak anlatmaktadır. Bu kitap 445 sayfadan ibarettir.

2- Özel yaşamın bir parçası olarak telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin gizliliğine önleyici denetimle müdahale.

Bu kitapta son yıllarda oldukça fazla önem kazanan mobil iletişim ve bu iletişimde yasal olmayan yollarla insanların özel hayatlarına karışılması ile ilgili kanunlar yer almaktadır. Bu kitap 227 sayfadan oluşmaktadır. Doktor Saadet Yüksel tarafından kaleme alınmıştır.

3- Barış hakkı ve yaşama geçirilmesi

Bu kitapta yakın Türk tarihinde gerçekleştirilen barış harekatları, barış için yapılan işler anlatılmakta ve bu harekatların, işlerin nasıl yöntemlerin izlenerek hayata geçirilebileceğine yönelik bilgiler anlatılmaktadır. Bu kitap 270 sayfadan oluşmaktadır. Kitap Doktor Kıvılcım Turanlı Yücel tarafından yazılmıştır.

4-Ormanların hukuksal durumu

Kitapta ormanların 2B adı verilen arazilerin şu an ki Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap hukuk hali anlatılmaktadır. 523 sayfadan oluşmaktadır ve  Hakim Turan Ateş tarafından kaleme alınmıştır.

 

Eğer daha önceleri bir avukat bürosuna gitmişseniz veya oturduğunuz binada bir avukatlık bürosu varsa avukatın adresine gelen hukuk dergilerini elbette görmüşsünüzdür. Bu dergiler de bir hukuk yayınıdır. Bu dergilerin içeriğinde güncel hukuk kararları, yeni çıkan yasalar, yeni yapılmış bir mahkemenin sonucu, hukuk işi ile uğraşanlar için önemli bilgiler gibi çeşitli bilgiler mevcuttur bu dergilerde.

Ülkemizde çok sayıda düzenli olarak hukuk dergisi yayımlayan şirket mevcuttur.

 

Ülkemizde ve dünyada hayat hızla devam etmektedir. Hayat devam ettikçe suç işlenme sayısı artacaktır. Her milletin halkında belli bir hırsızlık oranı vardır. Hırsızlık oranı sıfır olan yani hırsızlık olmayan bir yer yoktur veya yok denecek kadar az sayıdadır.Bu nedenle geçmişten günümüze hukuk gelişmiş, hukuk adına yeni icatlar yapılmıştır. Mesela eski zamanlarda mahkeme yoktu ancak günümüze kadar oluşan yargılama ihtiyaçları ve artan suç oranları doğrultusunda bu gün ki şeklini almıştır.


« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 21:27:56 Gönderen: Backlinkforum »


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
724 Gösterim
Son İleti 16 Mart 2008, 17:21:05
Gönderen: iğneci
0 Yanıt
736 Gösterim
Son İleti 19 Ekim 2011, 11:52:04
Gönderen: tubakum1979
0 Yanıt
692 Gösterim
Son İleti 31 Ekim 2011, 16:02:01
Gönderen: tubakum1979
0 Yanıt
426 Gösterim
Son İleti 02 Temmuz 2015, 01:58:01
Gönderen: Tanitimreklam
0 Yanıt
518 Gösterim
Son İleti 02 Temmuz 2015, 02:00:41
Gönderen: Tanitimreklam