Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Hosting Nedir?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 179
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Hosting Nedir?  (Okunma sayısı 179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hosting Nedir?
« : 19 Ekim 2020, 14:44:33 »


 

Hosting vs Server: Arasındaki Farklar Nelerdir?
Yaşadığımız dünyada kendi arsası olan müstakil binalar ve ortak arsa kullanan apartmanlar vardır. Hosting hizmeti; bir apartmanın inşa edildiği araziye benzer. Bu arazide birden fazla web sitesi barındırılır. Web hosting hizmetinde; datacenter'da bulunan bilgisayar üzerinden birçok site barındırılmaktadır.

Server ise internetin müstakil arsalarıdır. Server; tek bir site için kullanılabileceği gibi, web hosting hizmeti sağlamak için birden çok siteye de tahsis edilebilir. Anladığınız üzere datacenter'da bulunan her bir bilgisayar aslında bir server'dır.  Eğer web siteniz tek başına  bir server (sunucu veya dedicated olarak da isimlendirilir) üzerinde barındırılıyor ise; internetteki araziniz müstakil demektir.

Genelde yüksek trafik (yani ziyaretçi sayısı) ve yüksek bant genişliği (bandwith, yani saniyede iletilmesi gereken veri miktarı) gerektiren projelerde server kullanılır. Fakat başlangıç aşamasındaki web sitelerinde server tercih etmek gerekli değildir. Zira server; normal bir web hosting hizmetinden oldukça pahalıdır.

Hosting Ne Amaçla Kullanılır?
Hosting buraya kadar anlattığımız üzere; sitenizin 24 saat erişilebilir olması için kullanılmaktadır. Fakat bunun dışında da farklı amaçlarla hosting kullanımı yapılmaktadır.

Hosting; aslında sunucu isimli bilgisayarda kiraladığınız bir alandır. Bu alanın doğal olarak bir depolama kapasitesi vardır. Dolayısı ile bir web hosting, aynı zamanda internet üzerinden sürekli erişebileceğiniz bir depolama alanı olarak da kullanılabilir.

Satın aldığınız bir hosting üzerine Windows veya Linux işletim sistemi kurarak uzaktan bağlantılı bir bilgisayar gibi kullanabilmeniz de mümkündür. Özellikle, yüksek boyutlu ve hızlı dosya transferleri için bu metot kullanılır. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken; hosting aldığınız firmanın bu duruma izin verip vermemesidir. Bazı firmalar upload/download için hosting kullanımına izin vermezler.

Hostinglerin bir diğer amacı da mail server olarak kullanılmalarıdır. Firmanıza ait mailleri göndermek, almak, arşivlemek için de internet üzerinde bir alana sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca Android ve IOS tabanlı bazı uygulamaların yönetim ve dosya depolama ihtiyaçları için de hosting gereksinimi bulunmaktadır.

Bir bilgisayara bağımlı kalmadan, internet erişimi olan her cihazdan bağlanmak istenilen uygulama ve programlar için de hosting kullanılır. Örneğin muhasebe programları, araç takip programları gibi programlar bir hostinge kurulur ise internete bağlanan her cihazdan bu programlara erişmek mümkün olur.

Hosting Seçenekleri Nelerdir?
Netice itibarı ile ticari bir ürün olan hosting; değişik özelliklere göre sınıflandırılmakta ve satışa sunulmaktadır. Aşağıda hosting çeşitleri ile ilgili başlıkları inceleyerek hosting seçenekleri hakkında temel bilgileri öğrenebilirsiniz:

Linux Hosting
Dünya üzerinde en çok satılan hosting hizmeti Linux özellikli hosting hizmetidir desek abartmış olmayız. Çünkü, dünyanın en çok tercih edilen CMS (içerik yönetim sistemi) olan Wordpress; Linux sunucularda tam kapasite ile çalışmaktadır.

Linux Hosting Avantajları
Linux hosting admin paneli; WHM, CPanel, Direct Admin gibi birçok sistem ile yönetilebilir. Bu paneller çok gelişmiş olduğundan dolayı yine birçok işlem kodlama bilgisi gerektirmeden birkaç tık ile yapılabilir.
Barındırılacak web sitesinin ihtiyaçlarına göre geliştirilebilir ve optimize ediliebilir. Açık kaynak kodludur.
Web siteleri tarafından en çok kullanılan kodlama dili olan PHP; en iyi Linux hosting üzerinde barındırılır.
Linux Hosting Dezavantajları
ASP tabanlı siteleri host etmek için elverişli değildir.
.Net Core 1.0 destekli web sitelerini host etmek için elverişli değildir.
Bir firma tanıtım sitesi, e-ticaret sitesi, hatta karmaşık özellikleri olan bir web sitesi için bile ideal bir  web hosting çeşididir.

Windows Hosting
Windows hosting paketleri; arkasındaki dünya devi markaya rağmen piyasada çok fazla tercih edilmemektedir. Ama yine de Windows işletim sistemli hosting paketlerinin kendine has avantajları vardır.

Windows Hosting Avantajları
.Net Core 1.0 destekli web sitelerini host etmek için avantajlıdır.
ASP kodlama dilimi ile yazılmış tüm yazılımlar Windows hosting paketlerinde sorunsuz host edilir.
Windows Hosting Dezavantajları
Hosting admin yönetim paneli Plesk panel ile sınırlıdır.
PHP kodlama dilinde yazılmış yazılımlar istikrarlı çalışmaz. Bu sebeple birçok CMS için (wordpress, Joomla, Opencart v.b.) rantabl değildir.
Optimize edilmesi Linux sunuculara göre daha zordur ve uzmanlık ister.
WordPress Hosting
Yer sağlayıcı firmalar (hosting firmaları) tarafından sunulan bir hosting çeşididir. Aslında bir Linux hosting olmasına rağmen; WordPress tarafından (trafik yoğunluğu olduğunda) fazla kaynak tüketildiğinden dolayı bazı optimizasyonlar yapılarak teslim edilir. Bu sebeple Linux Hosting adı ile değil, WordPress Hosting ismiyle satılır.

WordPress Hosting Avantajları
Sunucuya kurulan çeşitli eklentiler ile Wordpress tabanlı bir siteyi optimum verimde çalıştırır.
WordPress'te kullanılan bazı eklentiler için Linux Hosting'e yapılması gereken tüm optimizasyonlar yapılmıştır.
Aşırı kaynak tüketiminde sitenizin donmasını, kasmasını, ziyarete kapanmasını yüksek ölçüde engeller.
WordPress Hosting Dezavantajları
CMS yazılımınızı değiştirerek farklı bir PHP alt yapı kullanmak isterseniz bu alt yapıyı desteklemeyebilir.
Subdomainler'de farklı CMS yapıları çalıştırmaya izin vermeyebilir. Örneğin; anasite.com domaininizde WordPress tabanlı bir site kurulu iken; shop.anasite.com gibi bir subdomain'e Opencart alt yapılı bir e-ticaret sitesi kurmanız mümkün olmayabilir.
Reseller Hosting
"Reseller" kelimesi İngilizce "yeniden satılabilen" , "satıcı" ve "bayi" anlamlarına gelmektedir. Yani bir reseller hosting sahibi iseniz; sahibi olduğunuz hosting paketinde birden fazla site barındırabilirsiniz. Genelde webmasterlar tarafından tercih edilen bu hosting tipi; Linux Reseller Hosting (diğer adı Linux Bayi Hosting) şeklinde alıcı bulmaktadır. Bunun en önemli sebebi WordPress, Joomla, Opencart, Magento, PrestaShop ve benzeri onlarca yazılımı kullanan web sitelerini barındırmak için yeterli özelliklere sahip olmasıdır. Yani bir Linux Reseller Hosting ile onlarca farklı alt yapıdaki siteyi yayına almanız mümkündür.

Öte yandan Windows Reseller Hosting ya da Windows Bayi Hosting adı ile satılan hosting paketi; webmasterlar tarafından çok tercih edilmemektedir. Bunun en büyük nedeni daha evvel de anlattığımız gibi; PHP alt yapılı CMS sitelerinin Windows işletim sistemli hostinglerde kararlı çalışmamasıdır.

Reseller Hosting Avantajları
Aynı hosting hesabı üzerinden birbirinden farklı CMS yapılarını host edebilme.
Tek hosting panelinden tüm sitelere erişebilme.
Her siteye farklı classlar'da ip adresi atayabilme.
Reseller Hosting Dezavantajları
Seo amaçlı paravan blog çalışmalarında, c class ip kullanılsa bile istenilen sonuca ulaşamama riski taşır.
PHP ve ASP tabanlı iki farklı siteyi aynı hesap üzerinde istikrarlı bir şekilde çalıştırmanız çok olanaklı değildir.
Kurumsal Hosting
Kurumsal Hosting adı altında satılan paketler aslında bir Linux Hosting ya da Windows Hosting paketinden başka bir şey değildir. Kurumsal Hosting paketinin sıradan hosting paketlerinden tek farkı; sunucu içinde özel bir a class ip tanımlanmış olması ve mail trafiği için sorunsuz bir alt yapı sağlamasıdır. Hatta web sitesine ihtiyaç duymayan bazı firmalar; sadece kurumsal mail adresi kullanabilmek için bu hosting paketini tercih ederler.

Kurumsal hosting paketlerinin trafik ve depolama alanı genelde "sınırsız" olarak belirlenir. Sınırsız ile kasıt elbette, kurumsal bir sitenin dolduramayacağı büyüklükte web alanı ve bitiremeyeceği trafik değeridir. Kurumsal web hosting paketlerinin de bir sınırı vardır. Mesela; 5 TB veri saklayacak ve anlık 1000 ziyaretçisi olan bir site için kurumsal hostingin "sınırsız" seçeneği yeterli olmayacaktır. Böyle bir siteyi barındırmak için bir server gereklidir.

Kurumsal Hosting Avantajları
Trafik ve depolama alanı esnek olduğu için; anlık ziyaretçi yığılmalarında ve anlık depolama ihtiyacında site erişiminizi ve e-posta trafiğinizi sekteye uğratmaz.
Size özel A Class bir ip tanımlandığı için; aynı sunucuda bulunduğunuz diğer siteler ile organik bir bağ kurulamaz. Komşu sitelerin olası spam hareketleri ve saldırıya uğramaları size zarar vermez.
Kuracağınız CMS sitesi veya özel yazılımınız ile bire bir uyumlu çalışır.
Kurumsal Hosting Dezavantajları
İstisna paketler hariç olmak üzere ikinci bir site barındırmaya izin vermez.
Farklı kodlama dillerine ait ikinci bir siteyi subdomain üzerinde barındırmaya müsaade etmez.
Sitenizin yazılım dilini değiştirdiğinizde kullanılmaz hale gelebilme olasılığından dolayı yeni bir hosting paketi almak zorunda kalabilirsiniz.
Hosting İle Satın Alabileceğiniz Diğer Hizmetler
Kuşkusuz bir web sitesi kurmak için hosting hizmeti tek başına yeterli değildir. Bir adet domain adresi ve bir adet scirpt; site kurmanız için zorunlu gereksinimlerdendir. Bunun yanında zorunlu olmayan ama olduğu takdirde sitenize faydası dokunacak bazı temel hizmetlerde vardır.  Bu hizmetleri hosting sipariş ettiğiniz firmadan ya da piyasadaki başka satıcılardan temin etmeniz mümkündür. Dilerseniz şimdi hosting hizmetinin yanında almanız gereken hizmetleri de başlıklar halinde inceleyelim.

Domain Kayıt ve Transfer
Sanal dünyadaki sanal sitenizin bir de sanal adresi olması gerekmektedir. Evet. Şu http:// ile başlayan adresten bahsediyoruz. Bu adres internet dünyasında "domain" olarak isimlendirilir. Türkçe karşılığı ise "alan adı" şeklindedir.

Domainler genel itibarı ile "ilk gelen satın alır" düsturu ile satışa sunulurlar. Yani almak istediğiniz domain hali hazırda kullanımda ise kullanım süresi dolmadan satın almanız imkansızdır. Dikkat ederseniz "kullanım süresi" diye bir ibare kullandık. Zira internette satışa sunulan hiçbir domaini bir defa ücret ödeyip sonsuza kadar kullanamazsınız. Alan adları uzantı çeşitlerine göre ve domain register (alan adı kayıt) firmasının satış politikasına göre 1 yıl ila 10 yıl arasındaki sürelerde kiralanmaktadır. Kira sözleşmesi bitmeden 1 gün öncesine kadar kiralama döneminizi uzatmanız mümkündür. Yani sizin yönetiminizde olan bir alan adının kirasını düzenli ödeyerek ömür boyu kullanabilirsiniz.

Alan adı kadar uzantı seçimi de önemlidir. Şu an satışa sunulan yüzlerce alan adı uzantısı vardır. Bunlardan en bilinenleri .com, .net ve .org uzantılarıdır. İstediğiniz alan adının popüler uzantısı boş ise diğer uzantılarını kontrol edip satın alabilirsiniz.

Domainleri telefon hatlarına, domain register firmalarını da telefon operatörlerine benzetebiliriz. Bu benzetme neticesinde sizin de tahmin edeceğiniz üzere, size ait olan bir domain adresini başka bir alan adı kayıt firmasına transfer edebilmeniz de mümkündür. Tıpkı "hat taşıma" olarak bilinen telefon operatörü değiştirmek gibi.

Eğer bir firmadan aldığınız hizmetten memnun değilseniz ya da domaininizi herhangi bir sebepten dolayı başka bir firmaya taşımak istiyorsanız; pratikte bu mümkündür. Bazı register firmaları bu talebinizi ücretsiz gerçekleştirirken; bazıları bir yıllık ekstra yenileme ya da farklı bir ücret talep edebilir. Bu konu tamamen hizmet alınan firmaların inisiyatifindedir.

Size tavsiyemiz müşteri hizmetlerine sorunsuz ulaşabildiğiniz, gerektiğinde fiziksel olarak da ulaşabileceğiniz (yani Türkiye'de hizmet veren),  anadilinizi konuşan bir firma ile çalışmanızdır. Olası bir sorunda domaininizin ellerinizden uçup gitmemesi için bu tavsiyemize uymanızı şiddetle tavsiye ederiz.

SSL Sertifikası
SSL sertifikası; site yayıncısının kimliğini doğrulayan ve siteye girilen bilgilerin şifrelenerek iletilmesini sağlayan bir güvenlik hizmetidir. Bir sitede SSL sertifikası olduğunu veya olmadığını tarayıcının sol köşesindeki kilit işaretine tıklayarak görebilirsiniz. SSL sertifikası olan site %100 güvenlidir anlamına gelmez. Fakat SSL sertifikası olmayan sitenin veri akışı açısından güvensiz olduğunu söyleyebiliriz. Şu örnekle pekiştirmeye çalışalım; kamera ve alarm sistemi kurulmuş bir mağazada hırsızlık olmayacağı %100 garanti edilemez ama mağazanın hırsızlığa karşı bir güvenlik önlemi yoksa riski daha büyüktür. SSL sertifikası %100 bilgi güvenliği sağlamayacak olsa da bilgilerinizin korunmasını büyük ölçüde sağlayacaktır.

Piyasada "encrypt" gibi ücretsiz sunulan SSL sertifikaları olduğu gibi; Comodo SSL gibi değişik fiyatlarda sunulan SSL sertifikaları da bulunmaktadır. Size tavsiyemiz (projenizi de bir nebze ciddiye alıyorsanız) ücretli sertifikaları tercih etmenizdir. Hatta bu iş için ayırabilecek ciddi bir bütçeniz var ise "Ev SSL" gibi sertifikaları da satın alabilirsiniz.

Hosting panelinize SSL sertifikası kurmak oldukça basit bir işlemdir. Eğer hosting aldığınız kurumdan SSL sertifikası edinirseniz yüksek ihtimal ile size ekstra bir kurulum ücreti ödetmeden SSL sertifikasını aktif hale getirme işlemini tamamlayacaklardır.

Hazır Web Sitesi
Bir web sitesi kurmak için hosting ve domainden sonraki gereksinim ise kuşkusuz bir scripttir. Script bir sitenin ziyaretçi tarafından görünen yüzü ile ziyaretçinin görmediği taraflarını oluşturur. Site yönetim paneliniz, temanız, arka planda çalışan kodlamaların tamamı scriptin içindedir.

Gelişen teknoloji ile script yerine; CMS içerik yönetim sistemleri ve hazır web sitesi paketleri kullanılmaya başladı. Aslında "yerine" demek çok da doğru bir kullanım değil. Zira CMS içerik sistemleri de, hazır web siteleri de temelde birer web scripttir.

Özellikle, hosting firmaları hem tek tıklama ile kurulabilecek WordPress, Joomla, Opencart gibi CMS içerik yönetimi sistemlerini; hem de kendi geliştirdikleri farklı kodlama dillerindeki hazır web sitesi yazılımlarını kullanıcılarına ücretli veya ücretsiz şekilde sunarlar.

Bu sistemlerin kurulumları oldukça basit, yönetici paneli Türkçe ve yönetimi sosyal medya kullanmak kadar basittir. Hadi gerçekçi olalım, sosyal medya kullanmaktan bir kademe daha zor J

Çalıştığınız hosting firması genelde bu başlıkta sayılan hizmetler için bir kurulum ücreti talep etmez. Yönetim panelinin kullanımının basit oluşundan dolayı; sizin de bu konuda azami bir teknik bilgiye haiz olmanız gerekmez.

Hosting Teknik Destek Nereden Alabilirsiniz?
Aslında bu soruyu; sektörü hiç tanımayan ya da yeni tanımaya başlayan birine sorsanız cevap olarak "hosting satın aldığım firmadan" cevabını alırsınız. Ama maalesef ki web dünyasında işler tam olarak böyle yürümüyor.

Bir hosting hizmeti aldığınızda; datacenter ve server kaynaklı olmayan tüm sorunları kendiniz halletmeniz gerekir. Yani sitenizin yedeği alınması gerekiyorsa bunu siz yapmalı, siteniz bir saldırıya uğradı ise bunu siz bertaraf etmeli, hosting üzerinde yapmış olduğunuz bir ayardan dolayı bir hata alıyorsanız bunu siz düzeltmelisiniz. Hiçbir hosting firmasının kendisinden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı teknik servis verme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yukarıdaki paragraf sizi korkutup şevkinizi kırmasın. Size sadece işleyişin nasıl olduğunu ve hosting firmasının sorumluluk alanı tarif ettik. Aslında hosting tarafında çıkabilecek teknik problemleri çözebilmek asgari teknik bilgi ile de mümkündür. Alacağınız her türlü hatanın nasıl düzeltilebileceği internet üzerinde videolu ver resimli içerikler ile defalarca anlatılmıştır. Yapmanız gereken sadece bir miktar zaman harcayarak kendinizi geliştirmek.

Ayrıca ister Linux Hosting kullanın, isterseniz Windows Hosting kullanın; hosting yönetim paneli Türkçe dilini desteklediğinden dolayı karşılaştığınız basit hataları; sadece paneldeki yönlendirmeler ile çözebileceksiniz. Eğer yine de üstesinden gelemeyeceğiniz bir sorun ile karşı karşıya iseniz; internet üzerinden sunucu konusunda uzman bir yazılımcı ile uygun fiyatlara sorununuzu halledebilirsiniz. Belki de karşılaştığınız sorun sizin için büyük, ama hosting firmanız için küçük bir sorundur ve herhangi bir ücret ödemeden, "müşteri memnuniyeti kapsamı" dahilinde sorununuzun çözümünü hosting hizmeti aldığınız firmada bulabilirsiniz J

Hosting Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Bir hostingin güvenli olabilmesi için hem servis sağlayıcı firmanın, hem de hosting hizmetini kullanan kişinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Hosting firması eğer işini ciddi yapan ve rüştünü ispatlamış bir firma ise; genelde son teknolojileri ve güvenlik önlemlerini takip ederek lüzumlu tedbirleri alır. Hosting güvenliğini tehlikeye atan durumlar genelde kullanıcı kaynaklı yaşanır. Hosting firması kaynaklı güvenlik sorunları rastlanır bir durum değildir. Zira hemen hemen tüm ciddi hosting firmaları aynı güvenlik önlemlerini alır. BTK tarafından tanınmayan ve Yer Sağlayıcı belgesi olmayan firmaları elbette ayrı tutuyoruz. Bu firmalar ile çalışmanız halinde yaşayacağınız tüm problemler ile baş başa kalacağınızın altını çizmek isteriz.

Peki hosting kullanıcısı ne yaparak hosting güvenliğini tehlikeye atabilir? Tabi ki sitesini mevcut teknolojiye göre revize etmez ve güvenilir kaynaklardan satın alınmayan lisanssız programları hostingi üzerinde çalıştırır ise tehlikeye davetiye çıkarır. Genelde warez, crak, null adı altında piyasada dağıtılan programların tamamı hostinginizi ele geçirme ve içerideki özel bilgileri elde etme amacı güder. Neticede "bedava peynir fare kapanında" olur. Sizin 3-5 dolar vermekten kaçındığınız lisanslı bir programın warez versiyonu; bir yıllık emeğinizi bir anda çöpe atabilir.

"İyi de; hosting hizmeti paylaşımlı bir hizmet, sonuçta aynı sunucu üzerinde yüzlerce komşu hosting var, peki ben değil de onlar sunucu güvenliğini tehlikeye atarsa? O zaman bu durumdan benim sitemde (hiç hatam olmamasına rağmen) zarar görmeyecek mi?" sorusu beyninizi kurcalayabilir. İşte tam da burada hosting hizmeti veren firmanın güvenlik önlemleri devreye girer. Aynı bilgisayardaki farklı hosting hesaplarından birisi saldırıya uğrasa bile makinedeki diğer hosting hizmeti alanlar bu saldırıdan etkilenmezler. Elbette, ciddi hosting firmalarında böyledir.

Hosting Saldırıları Nasıl Engellenir?
Sunucu yönetimi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilseniz; sürekli güvenlik açıkları kapatılan, güncellenen CMS yazılımlarını tercih edin. Örneğin; WordPress, Joomla, Magento, Opencart gibi. Bu yazılımlar dünya üzerindeki on binlerce insan tarafından her gün geliştirilmekte ve güvenliği sağlanmaktadır.
İçeriğini bilmediğiniz yayıncılara ait yazılımları hostinginize kurmayın. Yüzlerce dolara satılan bir yazılımı kim, neden size bedava versin ki? Evinizdeki bilgisayarınızda lisanssız kullandığınız Windows işletim sistemlerinin bile aslına sizin sosyal medya hesaplarınızdan beğeni, takip v.b. yapılması amacı ile ücretsiz dağıtıldığını unutmayın. Eğer ortadaki ürün bedava ise ürün genelde sizsiniz.
Hosting paneli ve admin paneli şifrelerinizi bilgisayarınızda depolamayın. Mümkünse bunları yazılı olarak saklayın ve ihtiyacınız olduğunda elinizle girin. Tahmin edilmesi zor şifreler seçin.
En Uygun Hosting Nasıl Seçilir?
Öncelikle hostinginizi web barındırma (yani bir site yayınlama) işi için kullanacaksanız; yayınlamak istediğiniz sitenin türüne göre bir seçim yapmanız gerekir. PHP kodlama dili ile yazılan bir site için Linux işletim sistemli bir hosting seçmeniz; sitenizin daha stabil çalışmasını sağlayacaktır. Eğer ASP tabanlı bir yazılım kullanacaksanız Windows işletim sistemli bir hosting tercih etmeniz daha iyi olacaktır.

İşletim sistemine karar verdiyseniz ikinci belirlemeniz gereken faktör depolama alanıdır. Yani kuracağınız scriptin, yazacağınız yazıların, ekleyeceğiniz fotoğrafların ne kadar yer tutacağını az çok tahmin etmelisiniz. Eğer bu konuda bir fikriniz yok ise hosting satın almayı planladığınız firmadan satış öncesi destek almanızda fayda var. Ama unutmayın ki küçük bir paket satın alırsanız ve bu paket size zaman içinde yetmezse; aradaki fiyat farkını ödeyerek bir üst pakete her zaman geçebilirsiniz. Fakat büyük paketinizi küçülterek geri ödeme almanız hiçbir hosting firmasında mümkün değildir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Depolama alanı ile alakalı da kararınızı verdiyseniz, bir sonraki karar vereceğiniz konu trafik paketidir. Web site trafiği; siteye giren ziyaretçi sayısı ile alakalıdır. Birçok hosting firmasının başlangıç paketlerindeki trafik; yeni kurulan bir web sitesi için yeterlidir. Demin de dediğimiz gibi, zaman içinde trafik paketiniz yeterli gelmez ise ek trafik paketi ile ürününüzü büyütebilirsiniz.

Eğer Linux bir hosting satın alacaksınız; CPanel lisanslı olmasını tercih etmenizi öneririz. Zira CPanel kullanıcı dostu ara yüzü ile birçok işlemi birkaç tık ile halletmenizi sağlar. Üstelik olası hatalarda paneliniz size bu hataları nasıl çözeceğiniz konusunda yönergeler gösterir.

Hostinginizin kurulu olduğu server'da ki yüzlerce siteden ayrılmak için C Class bir ip adresi tercih edebilirsiniz. Birçok hosting firması çok küçük bir yıllık ücret farkı ile bunu sağlayabilmektedir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Bu kadar yazıyı okumuş olmanıza rağmen hala işinize yarayabilecek bir hosting için ekstra bilgilere ihtiyacınız olabilir. Bu sebeple hosting satın almak istediğiniz firmanın satış öncesi desteği ile mutlaka irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

Hosting Yönetimi İçin Teknik Bilgi Gerekli midir?
Bu sorunun cevabını verebilmek için "hosting yönetimi ile ne kastettiğiniz" konusu önemlidir. Eğer bir server'ı reseller halinde parçalayıp, farklı hostinglere bölüp, tüm güvenlik sistemini kurmayı kastediyorsanız; kesinlikle ileri derecede teknik bilgiye ihtiyacınız var.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Fakat kastınız; kendinize ait sitelerle alakalı ufak tefek modifikasyonlar yapmak ise teknik bilgi ihtiyacınız yok denecek kadar az. İnternette yayınlanan videolar, resimli anlatımlar; basit hosting yönetiminde alınabilecek tüm hataları, çözümleri ile anlatıyor.

Bu yazımızda öğrendiğiniz "hosting ve hosting yönetimi ile alakalı temel bilgiler" umarız ki internet yaşantınıza güzel bir başlangıç olur. Web teknolojilerine dair her şeyi öğrenebileceğiniz bu blogu sık kullanılanlara eklemeyi unutmayın.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
291 Gösterim
Son İleti 03 Eylül 2018, 18:42:41
Gönderen: kevser25
0 Yanıt
266 Gösterim
Son İleti 24 Mayıs 2019, 09:57:24
Gönderen: delaporta444
0 Yanıt
252 Gösterim
Son İleti 28 Mayıs 2019, 12:40:30
Gönderen: delaporta444
0 Yanıt
252 Gösterim
Son İleti 28 Mayıs 2019, 13:07:58
Gönderen: delaporta444
0 Yanıt
169 Gösterim
Son İleti 18 Ekim 2020, 22:09:39
Gönderen: delaporta444