Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: HERKESE LAZIM
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 757
Google Özel Arama

Gönderen Konu: HERKESE LAZIM  (Okunma sayısı 757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    orkide

  • Özel Üye
  • *

  • İleti: 5263
  • Nerden: Almanya
  • Rep: +1521/-1
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
HERKESE LAZIM
« : 26 Kasım 2008, 18:40:46 »


 


Tavuk Pisirmenin Püf Noktalari!

Haslayacaginiz tavugun içine 1 dis sarimsagi soymadan ativerin. Sizin tavugunuzun lezzeti herkesinkinden farkli olacaktir.

Tavugu firindan çikardiniz. Eger hemen yenmeyecekse, firindan çiktigi anda folyo kagidina sikica sarin. Bu da yumusacik kalmasi için bir hile.

Firina konacak tavugun tepsisi, tavuk büyüklügünde olmali. Daha büyük bir tepside, eriyen yaglar bos kalan kisimlara akip yanar.

Firinda tavugun beyaz gögüs etinin kurumamasi için butlari birbiri üzerine çapraz koyun. Ancak pisme süresi yarilaninca sirt üstü yatirin.
Tavuk alirken nasil pisireceginizi önceden planlayin. Firinda pisecek tavuk yagli olursa kurumaz. Ama tencerede pisireceksiniz yagsiz olmali. Dört kisiden fazlaysaniz, bir büyük yerine iki küçük tavuk alin. Böylece herkese tavugun "iyi yeri" gelir.

Sogan Ve Gözyaslari


Sogani keserken gözleriniz hem yasariyor hem de yaniyor mu? Soganin kabuklarini ayiklarken ve sogani keserken daha az "aglamak" için, sogani önceden buzdolabinda sogutun. Ayrica elinizde kalan sogan kokusunu çikartmak için, paslanmaz çatal veya kasigi sikica kavrayip, akan soguk suyun altinda birkaç dakika tutun.

Sebzeler Piserken Kötü Kokuyorsa

Bazi sebzeler piserken etrafa pek de hos olmayan kokular saçabilir. Özellikle de sogan, sarmisak, karnabahar ve lahana gibi içinde keskin koku veren kükürtlü maddeler bulunanlar… Pisirme esnasinda sogan ve sarmisakta bu koku hafifler ancak lahana ve karnabaharda pisirme süresi uzadikça koku da artar. Aslinda bu problemi çözmenin yolu oldukça basittir. Yemeginizi pisirirken içine çok az miktarda damlatacaginiz sirke bu sorunu çözmeye birebirdir. Ayrica bu tip sebzeleri fazla bekletmemeye, tazeyken kullanmaya özen göstermeye ve sebzeleri fazla pisirmeyip yumusayip ezilmeye basladiklarinda atesten indirmeye de dikkat etmelisiniz.

Sarimsak Kokusunu Çikarmak Için:


Ellerdeki sarimsak kokusunu çikarmak için avucunuza biraz tuz alip, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayin. Sabunla da iyice yikarsaniz sarimsak kokusunun çikmis oldugunu göreceksiniz. Hatta sogan ve balik kokusunun da.

Sebzelerin Vitaminlerini Kaybetmemesi Için.


Sebzeler vitamin degerini çok çabuk kaybeder. Bunu önlemek için bir-iki küçük ipucu bilmek yeterli. Sebzeleri yemeyi yapmaya baslamadan hemen önce yikamali, dograma islemini yikadiktan sonra yapmalisiniz. Pisirme sirasinda kullandiginiz suyun sicakligi da vitamin açisindan oldukça önemlidir. Yemeyi soguk su ekleyerek pisirmenin vitamin ve lezzet kaybina yol açacagini aklinizdan çikarmayin.

Taze Sebzeleri Saklarken


Satin aldiginiz sebzelerin, uzun süre taze kalmasini mi istiyorsunuz? Çok kolay! Bunun için, yesil biber ve sogan haricindeki birçok sebzeyi derin dondurucuda saklamadan önce kaynar suya birkaç dakika atip çikarmaniz yeterli.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

            AÇIK KALPLE KONUŞAN DÜŞMAN, İÇİNDEN PAZARLIKLI DOSTTAN DAHA iyidir.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
10 Yanıt
3701 Gösterim
Son İleti 18 Mayıs 2007, 14:01:00
Gönderen: ђ๏Ŧєєz
4 Yanıt
1475 Gösterim
Son İleti 26 Ağustos 2008, 10:31:05
Gönderen: sevcan turğut
4 Yanıt
1246 Gösterim
Son İleti 16 Mayıs 2008, 17:50:48
Gönderen: edepli
2 Yanıt
1269 Gösterim
Son İleti 19 Şubat 2009, 16:10:21
Gönderen: PERİ
8 Yanıt
1972 Gösterim
Son İleti 25 Haziran 2009, 12:24:07
Gönderen: @@@kalpsiz@@@