Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Heinrich Rudolf Hertz için özel Logo DOODLE YAŞAM GÜNCEL
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 1149
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Heinrich Rudolf Hertz için özel Logo DOODLE YAŞAM GÜNCEL  (Okunma sayısı 1149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    sevdaligul

  • Administrator
  • *

  • İleti: 13121
  • Nerden: Konya
  • Rep: +6511/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • GüLe SeVDaLı Bir GeNç
    • MSN Messenger - sevdaligul@gmail.com
    • Profili Görüntüle GüLe SeVDaLı BiR GeNçLiK
  • Çevrimdışı


 

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Heinrich Rudolf Hertz kimdir? Heinrich Rudolf Hertz kaç yılları arasında yaşadı. Heinrich Rudolf Hertz'in yaşamı. Heinrich Rudolf Hertz yaşama neler kattı. Heinrich Rudolf Hertz için google neden logo değiştirdi. Heinrich Rudolf Hertz haberleri Heinrich Rudolf Hertz'in bugün doğum günü. Heinrich Rudolf Hertz kaç yılında öldü. Heinrich Rudolf Hertzn dalgası. Heinrich Rudolf Hertz çizgisi işte Heinrich Rudolf Hertz haberleri;

Heinrich Rudolf Hertz 22 Şubat 1857'de doğdu. Berlin Üniversitesi'nde uzun süre fizik çalıştıktan sonra Karlsruhe Üniversitesi'nde Fizik Profesörü unvanını aldı.

En önemli ve en büyük buluşu olan radyo dalgalarını 1888'de orada keşfetti. Aynı zamanda saniye başına titreşim olarak tanımlanan ''Hertz'' onun ismiyle anılmaktadır.

1 Ocak 1894 yılında, 36 yaşındayken hastalığa yakalanarak hayatını kaybetti.

Google'ın ünlü fizikçinin doğum gününe özel hazırladığı doodle'ına tıklayarak, fizikçinin hayatı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Google'dan Heinrich Rudolf Hertz için özel bir logo bugün yayında. Ünlü kişilerin ve özel günlerin anısına ana sayfasından logolar yayınlayan Google, bu sefer de, Heinrich Rudolf Hertz için bir logo hazırladı. Heinrich Rudolf Hertz için hareketli / özel bir logo hazırlayan Google, hazırladığı logoyo da kendi renklerini verdi. - Heinrich Rudolf Hertz kimdir? -

(Heinrich Rudolf Hertz)  Berlin Üniversitesi'nde Helmholtz ve Kirchoff'un yönetimi altında fizik çalıştı. 1885'de Karlsruhe Üniversitesi'nde Fizik Profesörü unvanını aldı. Orada, 1888'de kendisinin en önemli başarısı olan radyo dalgalarını keşfetti. 1889'da Bonn Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Rudolf Clausius'un yerine geçti. Katot ışınlarının belli metal filmlerden geçişini içeren deneyleri, katot ışınlarının parçacık olmaktan çok dalga tabiatlı oldukları sonucu doğurdu. Radyo dalgalarının keşfi, oluşumlarının gösterilmesi ve hızlarının tayini Hertz'in çok sayıdaki başarılarından bazılarıdır. Bir radyo dalgasının hızının ışık hızı ile aynı olduğunun bulunmasından sonra, Hertz, radyo dalgalarının ışık dalgaları gibi yansıma, kırılma ve girişim yapabildiklerini gösterdi. Kısa yaşamı boyunca bilime birçok katkı yaptı. Saniye başına titreşim olarak tanımlanan hertz, onun ismi ile anılmaktadır. Yapmış olduğu deneylerde laboratuvarlarının bir tarafındaki elektrik kıvılcımının yaymış olduğu manyetik dalganın bir tel halka tarafından hissedildiğini gözlemledi. Elektromanyetik ışımının başka bir türü olan radyo dalgalarının varlığını kanıtladı. Işığın toplanıp yansıtıldığı gibi radyo dalgalarının da aynı şekilde işlev gördüğünü gösterdi. Hertz'in yapmış olduğu çalışmalar, Maxwell'in daha önce ortaya attığı, elektromanyetik dalgaların elektrik dalgalarıyla aynı davranışları gösterdiği biçimdeki kuramını kanıtlamış oldu.

-(Heinrich Rudolf Hertz)   Bazı sözlük yazarları Heinrich Rudolf Hertz hakkında şunları yazdı -

- (Heinrich Rudolf Hertz)  22 şubat 1857 - 1 ocak 1894 tarihleri arasında yaşayan ve radyo dalgalarını üreterek bunları yayınlamayı ve almayı ilk kez başaran alman fizikçidir.

- (Heinrich Rudolf Hertz)  aynı zamanda o zamanlarda bilimsel bir çekişme içinde olan ve fizikte hangi matematiksel formulasyonun kullanılacağı üzerine tartışan alman ve ingiliz bilimadamlarının tartışmasını sona erdiren ve durumu almanların lehine çeviren adamdır. fiziksel ifadeler için ingilizler hamilton'un congruent classını ve almanlar vector calculusu kullanmaktaydı. işte biz bugün vektörleri kullanıyorsak hertz öyle istedi diyedir...

-(Heinrich Rudolf Hertz)   hertz meşhur bir bilim adamı iken, çocukluğunda yanında çalıştığı ustaya: çırağın bir profesör oldu denince 'yazık olmuş, mükemmel bir tornacı olabilirdi' dediği anlatılır.

-(Heinrich Rudolf Hertz)   karlsruhe üniversitesinde fizik profesörüydü, radyo dalgalarının ışık dalgaları gibi yansıma, kırılma ve girişim yapabildiklerini kanıtlamış muhterem bilim adamı.

-(Heinrich Rudolf Hertz)   Google Doodle nedir? -

Bazı özel günlerde kullanıcılarına farklı logo tasarımlarıyla hizmet veren Google'ın Türkiye'deki kullanıcıları, daha önce Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bazı özel günlerde çeşitli özel logolarla karşılaşmışlardı. "Doodle" olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.

(Heinrich Rudolf Hertz)  Özel logo uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

(Heinrich Rudolf Hertz)  Heinrich Rudolf Hertz 22 Şubat 1857'de doğdu. (Heinrich Rudolf Hertz)  Berlin Üniversitesi'nde uzun süre fizik çalıştıktan sonra Karlsruhe Üniversitesi'nde Fizik Profesörü unvanını aldı. (Heinrich Rudolf Hertz)

(Heinrich Rudolf Hertz)  En önemli ve en büyük buluşu olan radyo dalgalarını 1888'de orada keşfetti. (Heinrich Rudolf Hertz)  Aynı zamanda saniye başına titreşim olarak tanımlanan ''Hertz'' onun ismiyle anılmaktadır. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

(Heinrich Rudolf Hertz)  1 Ocak 1894 yılında, 36 yaşındayken hastalığa yakalanarak hayatını kaybetti. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

(Heinrich Rudolf Hertz)  Google'ın ünlü fizikçinin doğum gününe özel hazırladığı doodle'ına tıklayarak, fizikçinin hayatı hakkında bilgi edinebilirsiniz. (Heinrich Rudolf Hertz)

(Heinrich Rudolf Hertz)  Google'dan Heinrich Rudolf Hertz için özel bir logo bugün yayında. (Heinrich Rudolf Hertz)  Ünlü kişilerin ve özel günlerin anısına ana sayfasından logolar yayınlayan Google, bu sefer de, Heinrich Rudolf Hertz için bir logo hazırladı. (Heinrich Rudolf Hertz)  Heinrich Rudolf Hertz için hareketli / özel bir logo hazırlayan Google, hazırladığı logoyo da kendi renklerini verdi. (Heinrich Rudolf Hertz)  - Heinrich Rudolf Hertz kimdir? -

 

(Heinrich Rudolf Hertz)  Berlin Üniversitesi'nde Helmholtz ve Kirchoff'un yönetimi altında fizik çalıştı. (Heinrich Rudolf Hertz)  1885'de Karlsruhe Üniversitesi'nde Fizik Profesörü unvanını aldı. (Heinrich Rudolf Hertz)  Orada, 1888'de kendisinin en önemli başarısı olan radyo dalgalarını keşfetti. (Heinrich Rudolf Hertz)  1889'da Bonn Üniversitesi'nde fizik profesörü olan Rudolf Clausius'un yerine geçti. (Heinrich Rudolf Hertz)  (Heinrich Rudolf Hertz)  Katot ışınlarının belli metal filmlerden geçişini içeren deneyleri, katot ışınlarının parçacık olmaktan çok dalga tabiatlı oldukları sonucu doğurdu. (Heinrich Rudolf Hertz)  Radyo dalgalarının keşfi, oluşumlarının gösterilmesi ve hızlarının tayini Hertz'in çok sayıdaki başarılarından bazılarıdır. (Heinrich Rudolf Hertz)  Bir radyo dalgasının hızının ışık hızı ile aynı olduğunun bulunmasından sonra, Hertz, radyo dalgalarının ışık dalgaları gibi yansıma, kırılma ve girişim yapabildiklerini gösterdi. (Heinrich Rudolf Hertz)  Kısa yaşamı boyunca bilime birçok katkı yaptı. (Heinrich Rudolf Hertz)  Saniye başına titreşim olarak tanımlanan hertz, onun ismi ile anılmaktadır. (Heinrich Rudolf Hertz)  Yapmış olduğu deneylerde laboratuvarlarının bir tarafındaki elektrik kıvılcımının yaymış olduğu manyetik dalganın bir tel halka tarafından hissedildiğini gözlemledi. (Heinrich Rudolf Hertz)  Elektromanyetik ışımının başka bir türü olan radyo dalgalarının varlığını kanıtladı. (Heinrich Rudolf Hertz)  Işığın toplanıp yansıtıldığı gibi radyo dalgalarının da aynı şekilde işlev gördüğünü gösterdi. (Heinrich Rudolf Hertz)  Hertz'in yapmış olduğu çalışmalar, Maxwell'in daha önce ortaya attığı, elektromanyetik dalgaların elektrik dalgalarıyla aynı davranışları gösterdiği biçimdeki kuramını kanıtlamış oldu. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

-(Heinrich Rudolf Hertz)   Bazı sözlük yazarları Heinrich Rudolf Hertz hakkında şunları yazdı -

 

- (Heinrich Rudolf Hertz)  22 şubat 1857 - 1 ocak 1894 tarihleri arasında yaşayan ve radyo dalgalarını üreterek bunları yayınlamayı ve almayı ilk kez başaran alman fizikçidir. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

- (Heinrich Rudolf Hertz)  aynı zamanda o zamanlarda bilimsel bir çekişme içinde olan ve fizikte hangi matematiksel formulasyonun kullanılacağı üzerine tartışan alman ve ingiliz bilimadamlarının tartışmasını sona erdiren ve durumu almanların lehine çeviren adamdır. (Heinrich Rudolf Hertz)  fiziksel ifadeler için ingilizler hamilton'un congruent classını ve almanlar vector calculusu kullanmaktaydı. (Heinrich Rudolf Hertz)  işte biz bugün vektörleri kullanıyorsak hertz öyle istedi diyedir. (Heinrich Rudolf Hertz) . (Heinrich Rudolf Hertz) . (Heinrich Rudolf Hertz)

 

- (Heinrich Rudolf Hertz)  hertz meşhur bir bilim adamı iken, çocukluğunda yanında çalıştığı ustaya: çırağın bir profesör oldu denince 'yazık olmuş, mükemmel bir tornacı olabilirdi' dediği anlatılır. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

- (Heinrich Rudolf Hertz)  karlsruhe üniversitesinde fizik profesörüydü, radyo dalgalarının ışık dalgaları gibi yansıma, kırılma ve girişim yapabildiklerini kanıtlamış muhterem bilim adamı. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

- Google Doodle nedir? -

 

(Heinrich Rudolf Hertz)  Bazı özel günlerde kullanıcılarına farklı logo tasarımlarıyla hizmet veren Google'ın Türkiye'deki kullanıcıları, daha önce Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi bazı özel günlerde çeşitli özel logolarla karşılaşmışlardı. (Heinrich Rudolf Hertz)  "Doodle" olarak nitelendirilen bu özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı. (Heinrich Rudolf Hertz)

 

(Heinrich Rudolf Hertz)  Özel logo uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkat çekmeyi amaçlıyor. (Heinrich Rudolf Hertz)  Ayrıca internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ve konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor. (Heinrich Rudolf Hertz)
Aklımdaki sensin
Fikrimdeki Sen
Sen tekderdimsin
Gülüm Benim


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
2 Yanıt
1710 Gösterim
Son İleti 16 Mayıs 2008, 14:23:19
Gönderen: alemkız_tğç
0 Yanıt
347 Gösterim
Son İleti 23 Ekim 2014, 22:29:59
Gönderen: TanitimTanitim
0 Yanıt
452 Gösterim
Son İleti 15 Temmuz 2015, 11:33:25
Gönderen: photoman
0 Yanıt
439 Gösterim
Son İleti 16 Temmuz 2015, 09:58:33
Gönderen: photoman
0 Yanıt
349 Gösterim
Son İleti 24 Mart 2017, 14:24:04
Gönderen: fyzyc