Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Güvercinler Sık Hasta Olur Mu?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 95
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Güvercinler Sık Hasta Olur Mu?  (Okunma sayısı 95 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Güvercinler Sık Hasta Olur Mu?
« : 15 Mart 2022, 10:01:10 »


 

    Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
    Ülkemizde güvercin yetiştiriciliği yapan pek çok kişi bulunmaktadır. Bu sebeple yetiştirme yöntemlerini ve dikkat edilmesi gerekenleri bilmek gerekmektedir. Yalnızca yem vermek ile bakımını sağlamak mümkün olmadığı gibi güvercinleri izleyerek, sağlık kontrollerini de yapmak önemlidir. Birçok insan tarafından bakımının yapılması da güvercinlere olan merakın artmasına sebep olmaktadır. Özellikle de son derece narin olunması gereken bu hayvanların hastalıklarını bilmek gerekmektedir. Yaklaşık olan 15 yıl kadar ömürleri olan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap sağlıklı bir şekilde ömürlerini tamamlayabilmesi için, bizlerin yakalanabileceği hastalıklara ve tedavilerine hakim olmamız önemlidir. Bizler de sizler için bu yazımızda güvercinlerde görülen hastalıkları ve güvercin hastalık tedavisini anlattık.


    Güvercinlerde Görülen Hastalıklar
    [list=1]
    • Streptococcosis: Güvercinlerin kanatlarında ve ayak bölgelerinde görülen iltihaplanma ve buna bağlı olarak oluşan yaralardır.
    • Pasteurelosis: Oldukça dikkat edilmesi gereken bu hastalık güvercinlerde kendini ishal, ateş iştahsızlık ile göstermektedir. Hızlı bir şekilde ilerlediği için hemen tedaviye başlanması gerekmektedir.
    • Tuberculosis: Bu hastalığın maalesef henüz bir tedavisi bulunamamıştır. Güvercinlerde hastalık kendisini kilo kaybı, soluk renk ile göstermektedir.
    • Salmonella: Eklemlerdeki şişlik, kafayı sabit tutamama durumu, ishalde görülen köpükler bu hastalığa işaret etmektedir. Oldukça ciddi bir hastalık olduğu için vücudun tamamına mikrop yayılmadan tedaviye başlanması gerekmektedir.
    Güvercin Hastalıkları Tedavisi


    Hastalıklara göre tedavileri de elbette değişiklik göstermektedir. Bu sebeple bir uzmana danışmak oldukça önemlidir. Ancak bir uzman doktor hastalığın tam olarak tespitini yapabilir ve tedavisine başlayabilir. Bu sebeple evde yapılabilecek herhangi bir yanlış müdahale güvercinin hayatını tehlikeye sokabilmektedir. Fakat hastalığın yayılması önlemek ve kontrol altına almak amacıyla yapabileceğimiz bazı şeyler bulunmaktadır. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap yapılmadan önce bizim alabileceğimiz önlemler şu şekildedir;


    Öncelikle güvercin diğer hayvanların yanından ayrılmalıdır. Bu sayede hastalığın yayılması önlenecektir. Daha sonra ise kümeste kalan hayvanlar için temizlik yapmalı ve yemleri ile sularını tazelemelisiniz. Hasta güvercinin de hastalığı net bir şekilde belli olmadığı için yüksek uçuş yapmasına izin vermemelisiniz. Böylelikle hem hastalığın ilerlemesini önlemiş hem de diğer hayvanlara bulaşmasına engel olmuş olacaksınız.


    Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
     

    Benzer Konular

      Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
    1 Yanıt
    1443 Gösterim
    Son İleti 28 Ocak 2013, 19:33:48
    Gönderen: sevdaligul
    0 Yanıt
    399 Gösterim
    Son İleti 25 Kasım 2016, 18:46:21
    Gönderen: b.a.f.
    0 Yanıt
    783 Gösterim
    Son İleti 05 Nisan 2017, 16:56:58
    Gönderen: kavazaki
    0 Yanıt
    318 Gösterim
    Son İleti 14 Aralık 2018, 22:11:42
    Gönderen: Laplace
    0 Yanıt
    418 Gösterim
    Son İleti 06 Ekim 2019, 23:14:36
    Gönderen: enesk001