Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: güçlendirme
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 498
Google Özel Arama

Gönderen Konu: güçlendirme  (Okunma sayısı 498 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    dj_ibo_g_h

  • Sevdalı Üye
  • *****
  • Avatar Yok

  • İleti: 1043
  • Nerden: adana
  • Rep: +1638/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
güçlendirme
« : 18 Mayıs 2013, 00:14:51 »


 

Web Adresi: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Sahibi: guclendirme
Hosting Sağlayan Firma: kendi sunucumuz
Web Master ve ya Teknik Sorumlu: guclendirme
Kullanılan sistem hakkında bilgiler: Özel yazılım
Site içeriği hakkında detaylı bilgiler:


FİRMAMIZ 1995 YILINDA DİNARDA OLAN DEPREM SONUNDA DİNARDA OLUŞAN ORTA HASARLI BİNALARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İŞİNDE İTÜ-ODTÜ VE BOĞAZİÇİ ÜNÜVERSİTELERİNİN DENETİMİNDE TÜM BETONARME VE YIĞMA BİNALARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İŞİNİ AT YÜKLENİCİ OLARAK YAPMIŞTIR.

DAHA SONAR 2009 GÖLCÜK DEPREMİNDE BAYINDIRLIK BAKANLIĞINCA GEÇMİŞ TECRÜBELERİNDEN DOLAYI GÜÇLENDİRME PROJE VE İMALATI YAPABİLMA YETKİ BELGESİ OLAN PROJE KONTROL MÜŞAVİRLİK BELGESİ VERİLMİŞTİR.


Depreme karşı yapılan ilk Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap çalışması 1968 yılında Orta Doğu Teknik üniversitesince hocamız Prof. Uğur ERSOY Başkanlığında Bartın çimento fabrikasının güçlendirilmesi ile başlamıştır.

1983 yılında Erzincan’da 5.6 büyüklüğünde bir deprem olmuş ve depremde can kaybı olmamıştır.Ancak birçok binada hafif hasarlar oluşmuştur.Bu deprem adeta 1992 depreminin uyarıcısı olmuştur.Ne acıdır ki 1983 depreminde hafif hasar gören binaların tamamı 1992 depreminde göçmüştür.

Erzincan’daki 1983 depremi nedeniyle Afet İşleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Raporda’’Bu boyuttaki bir depremin her on yılda bir tekrar etme olasılığı yüksektir.İlerde büyük hasarların ve can kaybının olmaması için binaların yatay deplasmanlarını kısıtlayıcı tedbirlerle güçlendirilmesigerekmektedir.’’Denilmesine rağmen hiçbir önlem alınmamış ve 9 yıl sonra yüzlerce can kaybı olmuştur.

Bundan çok değil 3 yıl sonra Dinar’da deprem olmuş yüzlerce insanımız ölmüştür.Maalesef depremden önce yapılması gereken Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap çalışmaları onca can kaybından sonra yapılmış ve 1995 yılında tüm orta hasarlı binalar 3 büyük üniversitemizin denetiminde tarafımızca ,alt yüklenici olarak güçlendirilmiştir.

Yine bundan çok değil 5 yıl sonra ki arada Adana Ceyhan (1998) depremi olmuştur. 1999 yılında asrın felaketi olarak nitelenen büyük Marmara depremi olmuştur. İzmit körfezi civarında tarihte kayıtlı 3 büyük depremin kaydına rastlanmaktadır. İlki 1719 yılında olmuş ve 6000 kişi ölmüştür. (O günkü nüfusa göre çok büyük rakamlardır)  İkincisi 1754 de olmuş ve dakikalarca sürmüştür. 1000 kişi ölmüş ve binlerce kişide yaralanmıştır. Üçüncüsü ise 1766 yılında olmuş İstanbul’da pek çok bina yıkılmış ve 5000 kişi ölmüştür.

1999 yılında ise hepimizin bildiği Marmara depremi olmuş 17 000 bin kişi ölmüş binlerce yaralı olmuştur. Burada da Erzincan ve Dinardaki gibi önceden yapılması gereken bina güçlendirmeleri binlerce can kaybından sonra yapılmıştır maalesef.

Büyük Marmara depreminden sonra Dinar tecrübemizden dolayı Bayındırlık Bakanlığınca Bina güçlendirmelerinde Yetki belgesi olan Proje Kontrol Müşavirliği belgesi Tarafımıza verilmiştir.Bolu, İzmit, Gölcük, Değirmendere, Karamürsel ve Yalova’da 200 den fazla bina tarafımızca güçlendirilmiştir.

Tecrübe ve Yapı Davranışı bilgisi gerektiren yapı güçlendirmesi dışında inşai hiçbir faaliyette bulunmayarak Bina Güçlendirme Projeleri ve imalatı konusunda 12 yıldır çalışmaktayız. Bu deneyimlerimiz sonucu İstanbul Şişli Büyükdere caddesinde 12 katlı bir iş hanını Şişli’de ilk defa yine İzmir Bornova’da 10 katlı iki bloğu İzmir’de ilk defa güçlendirmiş bulunmaktayız.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
460 Gösterim
Son İleti 18 Mayıs 2013, 00:47:36
Gönderen: dj_ibo_g_h