Gerçek bir interaktif savaş
Oyuna ilk girdiğimizde karşımıza profil yaratma ekranı çıkıyor. Profilimizi yarattıktan sonra ise oyunun menüsü ile karşılaşıyoruz. Menüde kontrol edilmesi gereken en önemli bölüm, Options bölümü. Options bölümünde oyunun kontrol, grafik, ses ve benzeri teknik ayarları bulunuyor. Ayrıca şunu da belirtmeden edemeyeceğim; oyun, GeForce 4MX 440’ta dahi çok rahat bir şekilde çalışıyor. Fakat bunun için Graphics bölümü altındaki birçok özelliği en alta çekmeniz veya tamamen kapatmanız gerek. Bu da oyunun grafik kalitesinin epeyce düşeceği anlamına geliyor.
Oyunda 3 farklı campaign(kampanya) mevcut. İlk kampanya Rus kampanyası, bu kampanyayı bitirdikten sonra İngiltere kampanyasını, son olarak da Amerika kampanyasını oynuyoruz. Her kampanyada farklı askerleri kontrol ederek, farklı hayatları yaşıyoruz. Rus kampanyasında Vasili Ivanovich adındaki askeri, İngiltere kampanyasında John Davis adındaki çavuşu ve David Welsh adındaki komutanı, Amerika kampanyasında ise Bill Taylor adındaki onbaşıyı kontrol ediyoruz.
Oyuna başladığımızda gözümüze çarpan ilk şey, oyunun atmosferi ve grafikleri oluyor. İlk oyuna nazaran grafikler çok daha detaylı tasarlanmış, fakat ilk oyunda olduğu gibi bu oyunda da fizik motoru vasatın altında kalmış. Maalesef bazı varilleri patlatmanın dışında hiçbir obje ile birebir etkileşime geçemiyoruz.
Oyunun savaş atmosferi, istikrarını bozmadan, tam gaz yoluna devam ediyor. İlk oyundaki etkileyici savaş atmosferinin birkaç kat daha iyisini düşünün; eğildiğinizde yanı başınızdan geçen mermilerin seslerini duyuyorsunuz; yakınınızda bir yerde bomba patladığında zaman yavaşlıyor, tam bu sırada hayatta kalmak için sığınacak bir yer arar hale geliyorsunuz; arkadaşlarınız birçoğu yanı başınızda teker teker yere yığılıyor; uçaklar ve tanklar bulunduğunuz alana bomba yağdırıyor ve bir yandan da hayatta kalan arkadaşlarınızın acı bağırışlarını duyuyorsunuz. Tüm bunların yanında, oyunun genelinde sisli ve boğuk bir hava hakim oluyor. Böylece ister istemez kendinizi gerçek bir savaşın içindeymişçesine germeye başlıyorsunuz. Bundan daha iyi bir savaş atmosferi beklenemezdi. Diğer oyun firmalarının, bu konuda Infinity Ward’dan öğrenmeleri gereken çok şey var gerçekten.
Savaş atmosferini bir kenara bırakıp, oyunun seslerine geçelim. Şimdiye kadar duyup duyacağınız en başarılı ses efektlerine sahip oyunlardan biri, Call of Duty 2. Patlamalardan tutun, silahlardan çıkan mermi seslerine kadar her şey gerçeğinin ta kendisi gibi. Yürürken çıkan ayak sesleri, yüzeye göre farklılık gösteriyor. Karlı bir alanda yürürken çıkan ayak sesi ile, taşlarla dolu bir alanda yürürken çıkan ayak sesi, birbirlerinden tamamen farklı oluyor. Aynı zamanda boş bir odanın içinde bomba patlattığımızda veya silahla ateş açtığımızda, çıkan sesler odanın içinde yankılanma yapıyor.