Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapGebelikte Bulaşici Hastaliklar
gebelikte hastalıklar
Anneyi en korkutan şeylerden biri de, bulaşıcı hastalıklara yakalanmak ve bunun dölüte zarar vermesi, sakathıklara neden olmasıdır
Bebeğe Hastalığın Bulaşması
Annenin bedenindeki bakteri ya da virüslerin, bebeği de etkileyeceği temel bir varsayımdır.Bu maddeler, anne kanından plasentaya oradan da bebeğe geçerler. Ancak, yerel dokuları ilgilendiren idrar yolu enfeksiyonu, zatürre gibi bazı mikroplu hastalıklarda mikroorganizmalar organlara yerleşip kalırlar. Embriyonun ya da bebeğin zarar görmesi çeşitli etkenlere bağlıdır:
Annenin Vücut Sıcaklığı ; Eğer annenin ateşi 39°'yi geçer ve birkaç gün bu durumda kalacak olursa fazla yüksek ateş dölyatağına ve dölüte de aktarılır; gebelik için hiç de elverişli olmayan bir ortam oluşturarak düşüğe yol açar.
Hastalığa Yakalanma Dönemi ; Çeşitli organların oluşup geliştiği ilk üç ay, dölütün en duyarlı olduğu dönemdir. Öndölütün yakalandığı hastalık, yaşamasına olanak vermiyorsa , düşük olur. Hastalık o kadar ağır değilse gebelik sürer; ancak bebek, az çok ciddi organik bozukluklarla doğar. Dölütün uğradığı zarar, bulaşıcı hastalığın, gebeliğin kaçıncı haftasında başladığına bağlıdır. İkinci üç aylık dönemde mikroplu hastalıklar, dölütü genellikle etkilememekle birlikte doğum sırasında tehlikelere yol açabilirler: Bebeğin, hastalık sürerken doğduğu durumlarda bağışıklık düzeneklerinden yoksun olmasından ileri gelen, son derece ağır hastalık belirtileri görülebilir.