Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Evde doğal hayata dönmeye ne dersiniz?
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 823
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Evde doğal hayata dönmeye ne dersiniz?  (Okunma sayısı 823 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    hayat güzel

  • Sevdalı Üye
  • *****

  • İleti: 2263
  • Nerden: İZMİR
  • Rep: +70/-4
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
  • Çevrimdışı
Evde doğal hayata dönmeye ne dersiniz?
« : 04 Ağustos 2008, 18:20:33 »


 

Evde doğal hayata dönmeye ne dersiniz?     
Şehir hayatı belki birçok şeyi imkansız kılıyor olsa bile doğal ürünlerle beslenmek yine de mümkün.
Kahvaltı mı yapılacak, markete gidilmeli. Akşam yemeği için malzeme mi lazım mutlaka markete uğranılmalı. Artık sofralarımız kutu kutu yiyeceklerden oluşuyor.

Salçalar, yoğurtlar, reçeller, konserveler... Halbuki geçmiş yıllarda yazın bu mevsimi hummalı çalışmaların olduğu zaman dilimleriydi. Bir yanda domates ve biberden salça yapılırken diğer yanda evlerin balkonlarında tarhana, erişte kurutulurdu. İpe dizilen bamyalar, patlıcanlar kışın en güzel yemekleri oluştururdu. Ama artık büyük şehirlerde bunları yapmak neredeyse imkansız. Artık evlerde yoğurt bile mayalanamıyor. Çünkü paket sütünden yoğurt olmuyor. Yazın en güzel meyvelerinden reçeller de yok. Hazır reçeller bir market uzaklığında çünkü. Ama doğal olana dönmeye her zaman için bir fırsat vardır. İşte size birkaç öneri:

Ev yoğurdunu unuttunuz mu?

Yeni nesil çocuklar yoğurdun nasıl yapıldığını bilmiyor. Çünkü anneleri evlerde yoğurt mayalayamıyor. Yoğurt denince akla bakkal ve marketten alınan bir ürün geliyor. Halbuki ev yoğurdunun tadı da lezzeti de bir başkadır. Belki kutu yoğurtları gibi hacimli ve kıvamlı olmayabilir. Bu, doğal olmasındandır. Evde yoğurt yapabilmek için öncelikle mandıra sütüne ihtiyacınız var. Paketlenmemiş, açık süt bulamazsanız ikinci tercihiniz cam şişelerde satılan "günlük süt" olsun. Bunu bulduğunuz takdirde evinizde yoğurt yapmayı deneyebilirsiniz.

Meyve suyu evde yapılır mı?

Yazın en bereketli aylarındayız. Meyveler en doğal halleriyle pazarlarda. Birazcık zahmete girerek en doğal ve en leziz meyve sularını yapmak mümkün. En azından yazın birkaç ayında çocukları gazlı ve aromalı içeceklerden uzak tutmak elinizde. Şeftali suyu, kayısı suyu, erik suyu, üzüm suyu bu mevsimde yapılabilecek en güzel meyve suları. Üstelik sıkıp misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.

Zeytinyağını daha fazla kullanalım

Zeytinyağı evlerde kullanılması gereken en sağlıklı besinlerden biri. Genelde damak tadı oluşmadığı için yemeklerde kullanımı çok olmasa da zeytinyağını en azından salatalarda kullanabilirsiniz. Ama zeytinyağının faydası sadece beslenmede değil. Zeytinyağını vücut bakımında, saç bakımında, ev temizliğinde de kullanabilirsiniz.

Zehirsiz temizlik mümkün

Evlerimizde kullandığımız temizlik ürünleri aslında çok tehlikeli kimyasal ürünlerdir. Bunların solunması, değmesi ya da yutulması ölümcül sonuçlara yol açar. Bu açıdan temizlik ürünlerinin çocukların ulaşamayacağı yüksek ya da kilitli dolaplarda muhafaza edilmesi gerekir. Peki kimyasal ürün kullanmadan da temizlik yapılamaz mı? Evde çamaşır sodası, sirke, karbonat, uçucu bitkisel yağlar, bitkisel kaynaklı sıvı sabunlar kullanabilirsiniz.

Hormonlu gıdalar, vücudun kimyasını bozuyor

Fatih Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kaftan, hormonlu gıdaların sürekli alınması halinde ergenlik sorunları, kanser gibi hastalıklara sebep olabileceğini belirterek, "Meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesine önem gösterilmeli." dedi. Prof. Dr. Osman Kaftan, tarım ürünlerinin verimini artırmak amacıyla bilinçsizce hormon kullanıldığına dikkat çekti. Kaftan, "Bu kullanım sonucu her sebze ve meyve her mevsimde bulunmakta. Çocuklar hangi mevsimde hangi meyve ve sebze yetişir, bilmez durumda." diye konuştu. Hormon kullanılarak üretilen bitki ve gıdaların sürekli tüketilmesi halinde, vücuttaki hormon dengesinin bozulduğunu aktaran Kaftan; bunun sonucu yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, konsantrasyon eksikliği, bağışıklık sisteminde zayıflık, kalp, damar hastalıkları, kanser, obezite, ergenlik sorunları gibi hastalıkların ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
1095 Gösterim
Son İleti 28 Ocak 2008, 20:42:22
Gönderen: scorpions
2 Yanıt
1225 Gösterim
Son İleti 08 Mayıs 2008, 17:15:07
Gönderen: sevde34
1 Yanıt
1239 Gösterim
Son İleti 05 Kasım 2008, 23:28:55
Gönderen: PERİ
0 Yanıt
535 Gösterim
Son İleti 30 Ocak 2012, 21:34:19
Gönderen: cafeizel
0 Yanıt
314 Gösterim
Son İleti 29 Ekim 2013, 01:43:41
Gönderen: b.a.f.