Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Ehliyet sınav soruları
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 365
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Ehliyet sınav soruları  (Okunma sayısı 365 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

    vlkyldz

  • Yeni Üye
  • *
  • Avatar Yok

  • İleti: 10
  • Rep: +0/-0
    • Profili Görüntüle E-Posta
  • Çevrimdışı
Ehliyet sınav soruları
« : 25 Ekim 2018, 12:18:47 »


 

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çözmek istiyorsanız 444forum.com web sitemizi ziyaret edin sitemizde çıkmış ehliyet sınav soruları ile kendini deneyebilirsiniz.tüm derler ve tüm konuların yer aldığı
sınavlarda ehliyet sınavını başarıyla geçmenize yardımcı olacak binlerse  ehliyet sınav soruları bulunmaktadır.

bunların dışında çözümlü ehliyet sınav soruları nı PDF olarak çıktı alabilirsiniz.güncel konular ve tüm değişiklikleri takip edebilirisiniz.sınavla ilgili tecrübelerinde palaşıldı web sitemizde sınav için gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz.

web sitemizde
-   motor ve araç bilgilisi Ehliyet sınav soruları
-   
-   trafik ve çevre Ehliyet sınav soruları
-   
-   ilkyardım Ehliyet Sınav soruları
-   
-   Trafik Adabı Ehliyet Sınav soruları

Ayrı Olarak Sınav olup kendinizi Deneyebileceğiniz gibi
tüm derlerden kendinizi deneyebilirsiniz.

Tüm Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları web sitemizde yer almaktadır.

sınava hazırlanırken mutlaka web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın sizlere gerekli olan tüm desteği sağlamaktadır.

18’i yaşa girer girmez herkesin öncelikli planları arasında ehliyet almak yer alıyor. Araba sürmenin tutku haline geldiği ve aracın lüks olmaktan çıkıp, ihtiyaca dönüştüğü bir dönem içerisinde ehliyet belgesine sahip olmamak, eksiklik olarak görülebilir. Bu nedenle, ehliyet almak için geçilmesi gereken aşamaları tamamlamak lazımdır. Bunlardan en önemlisi de, hem teorik hem de pratik olarak yapılan sınavlardan başarılı olmaktır.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.
Ehliyet Sınavı Soru Dağılımları

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Ehliyet sınavını soru dağılımları  ilki, teoriktir. Teorik sınavlarda şu sorular yer almaktadır.
12 ilkyardım soruları,
23 trafik ve çevre soruları
9 Motor ve Araç Tekniği Soruları
9 Trafik Adabı Soruları
olarak  Toplam 50 adet soru yöneltiliyor. Bunların en azından 35’ine doğru cevap verilmesi şarttır. Geçme notu, 70 puandır. Bu puanı alabilmek için 35 soruya doğru cevap verilmesi gerekiyor.

Teorik sınavı geçemeyen kişilerin pratik, yani direksiyon sınavına girme hakları söz konusu değildir. 70 puanın altında kalan kişilerin tekrardan teorik sınava girmelidir.

Ehliyet sınav tarihleri ne zamandır?

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Ehliyet sınav tarihleri MEB tarafından organize ediliyor.
Her sene, beş adet sınav tarihi belirleniyor. İhtiyaç olması halinde sınav sayılarının arttırılması da söz konusu olabiliyor. Bu sınavlar, her senenin Şubat, Nisan, Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında düzenleniyor. Ancak bu takvimin her sene değişme ihtimali de vardır. Kesin [color="#ff0000"]ehliyet sınav tarihleri[/color] için MEB duyurularını incelemek gerekiyor.


Ehliyet sınavına hazırlanmak sanıldığının aksine oldukça kolaydır. Bazı kişiler ehliyet sınavı kaygısı yaşayabilirler. Bunun nedeni, kayıt olunan sürücü kursun derslerine gitmemiş olmak veya sınav tarihi yaklaşmış olmasına rağmen henüz çalışmaya başlamamış olmaktır. Bunların bir önemi yoktur. Sadece yapmanız gereken Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
 üzerine yoğunlaşmaktır.


Çözümlü ehliyet sınavları sayesinde sınava bir hafta kala çalışmaya başlasanız bile, 70 puan almanız mümkündür. Çünkü çözümlü sorular üzerinden çok kısa sürede trafik, ilkyardım ve motorla ilgili önemli bilgiler edinebilirsiniz. Çıkmış ehliyet soruları yanında, ders kitabını da birkaç kez okumanızın faydası vardır.

Şunu asla unutmamalısınız. Ehliyet sınavı trafik ve ilkyardım soruları başarılı olmanızı sağlayıcı iki önemli derstir. En çok soru, iki dersten çıkıyor. Dolayısıyla, sınava az bir süre kala çalışmaya başlayan birinin her dersi baştan sona çalışması ve yetiştirmesi mümkün olmaz. Bu tip kişilerin trafik ve ilkyardım derslerine odaklı çalışmaları daha doğrudur.


Adım adım ehliyet sınavına hazırlanma programı


1.   Öncelikle gün içerisinde kendinize çalışacağınız bir zaman dilimi belirleyin. Belirlediğiniz zaman dilimine içerisinde kimseyle görüşmeyin, telefonunuzla oynamayan ve mümkünse bir odaya kapanın.

2.   Sürücü kursunun verdiği kitabı okuyun, önemli yerlerin altının çizin ve mümkünse ezberlemeye çalışın.


3.   Sürücü kursun verdiği kitabı okuduktan sonra deneme çözmeye başlayabilirsiniz. Böylece, soru tiplerine aşına olabilir ve soru çözme pratiği kazanabilirsiniz.

4.   Ehliyet sınavından geçmek için daha önceki ehliyet sınavı soruları çöz


5.   Çözümlü ehliyet sınavı soruları pratik yapmanız ve yeni bir şeyler öğrenmeniz için çok önemlidir. Ayrıca, kitaptan öğrenilen bilgilerin pekiştirilmesi açısından da gereklidir.
Şunu asla unutmayın: sınava en az bir hafta önceden hazırlanmaya başlayın. Bir gün öncesinden sınava hazırlanmanın bir anlamı olmaz. Eğer, hafızanız zayıf ve öğrenme konusunda güçlük çekiyorsanız, sınav çalışma takvimini daha geniş bir zamana yaymalısınız. Ancak sınavdan dolayı endişe etmemeniz gerekiyor. Çıkmış ehliyet sınavı sorularınızı çözmeniz,


ehliyet sınavının ilk aşamasını geçmenizi sağlar. Çünkü önceki imtihanlarda çıkan sorular tekraren soruluyor ve sınava girenler kolay bir şekilde imtihanı geçebiliyor.
Ehliyet sınavının birinci aşamasını geçtikten sonra sıra direksiyon sınavına geliyor. Bu sınav, diğerine göre daha zordur. Geçebilmek için sürücü kursu tarafından verilen direksiyon eğitimlerine katılmak zorunludur. Bu eğitimlere katılmayan kişilerin direksiyon sınavına girme hakkı bulunmuyor. Eğitime katılmayan kişilerin başarılı olma ihtimali de düşüktür. Sürücü kursu tarafından verilen direksiyon eğitimleri yeterli gelmediğinde ek ders talebinde bulunabilirsiniz.

Daha önce araba kullanmayan kişilerin ilk direksiyon dersleri oldukça heyecanlı ve tedirgin geçebilir. Bu heyecan ve tedirginlik halinin birkaç katı fazlasını direksiyon sınavı gününde yaşamanız anormal bir durum değildir. Ehliyet almaya az bir mesafe varken direksiyon sınavından kalacak olmanın kaygısı her şeyi birbirine karıştırmanıza neden olabilir. Bu nedenle, ilk olarak nefes egzersizlerine odaklanmanız ve rahatlamanız gerekiyor.


Heyecan faktörünü asla atlamamanız gerekiyor. Çünkü birçok kişi aşırı heyecandan dolayı vücuduna hakim olamıyor. Vücutta meydana gelen kasılmalar nedeniyle hem direksiyon hem de pedallara olan hakimiyet azalabiliyor. Bu hatırlatmadan sonra direksiyon sınavı hakkında biraz bilgi verelim. Sınav, ortalama 35 dakika kadar sürebilir. Bunun ilk beş dakikasını araç tanıma ile ilgili sorular oluşturuyor. Ancak bazı hocalar tarafından bu kısmın atlandığını söyleyebiliriz.


Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Direksiyon sınavında dikkat edilecek en önemli hususları not edeceğiz. Not edeceğimiz hususlara önem verilmesi halinde direksiyon sınavını kazanma ihtimalinizi artırabilirsiniz. Kendinize güvenin, sakin olun ve başarıya odaklanın.


1.   Her şey ilk izlenim üzerine kuruludur. Başka insanlarla tanışma sırasındaki ilk izlenimin öneminin direksiyon sınavı için de geçerli olduğunu ifade edebiliriz. Öncelikle, sınav hocalarına sınava ve araç sürmeye hakim olduğunuzu işin başında hissettirmelisiniz. Bunun için de araca biner binmez, heyecanın verdiği etkiyle ne yapacağınızı bilmiyor hissi yaratma malısınız. Artık kokpitte siniz ve kontrolün sizde olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız.

2.   Heyecanlanan kişiler komutla hareket etme eğilimindedir. Araca biner binmez, far görmüş tavşan gibi kalabilirler. Bu eksi bir puandır. Yapmanız gereken, emniyet kemerini takmak, camları kontrol etmek. Ardından koltuğunuzu kendinize göre ayarlamak ve son olarak dikiz aynalarını kontrol etmektir. Bunları yaparken heyecanınız da yatışacak ve sınav baskısını biraz hafifletmiş olacaksınız.


3.   Direksiyon sınavında dikkat edilecek diğer bir husus ise, aracın vitesidir. Eğer boşta ise, aracı çalıştırabilirsiniz. Ancak viteste ise, boşa aldıktan sonra çalıştırma işlemine geçebilirsiniz. Kalkış yapmanda önce yapılan en önemli hata ise, sinyal vermemektir. Bazıları ise, sinyal verme işlemini yapabilir; ama aynasından yolu kontrol etmeden sürmeye başlar. Yapmanız gereken şey, sinyal verdikten sonra yola da dikkat ettiğinizi hocalara hissettirmektir.

4.   Diğer önemli bir husus ise, direksiyonla ilgilidir. Mutlaka direksiyonun iki elle tutulması lazımdır. Bu kural dönüşlerde esnetilebilir. Çünkü iki elle kavranan bir direksiyonu döndürmek zordur. Bir elle döndürürken diğer el, destekleyici olmalıdır.


5.   Şimdi gelelim en çok hatanın ve belki de heyecanın yapıldığı noktaya; kavrama… Sınav hocaları kavrama olayına oldukça önem verirler. Bu nedenle, direksiyon sınavında dikkat etmeniz gereken hassas süreçlerden biri, kavramadır. Elbette ki araç kullanma tecrübesi az olan bir kişi için aracı yokuşta kaydırmadan kaldırabilmek kolay bir şey değildir. Burada yapılan en önemli hata, el freniyle kalkış yapmaya çalışmaktır. Öncelikle, el frenini unutun. Sadece debriyaj ve frene basın. Vites birde kalsın. Aracı çalıştırın… Her aracın kavrama noktası vardır. Bu genel olarak, yarım debriyaj hattıdır. Debriyaj yarıya getirdiğinizde aracın titremeye başladığını hissedebilirsiniz. Bu aşamadan sonra freni bırakıp gaz verin ve kalkışı başarıyla devam ettirin.

6.   Direksiyon sınavının yapıldığı alanda birden fazla sınav olan kişi olabilir. Bu kişilerin de tecrübesiz olduğunu asla unutmayın. Bu nedenle, takip mesafesine her zaman dikkat edin. Kimseyi sollamaya çalışmamalısınız ve gerekmedikçe şeridinizden çıkmamalısınız. Bir başka kişinin sınava tabi tutulduğu araçla mesafenizi korumadığınız da öndeki aracın istop etmesiyle, siz de panik olabilir ve aracı istop ettirebilirsiniz.


7.   Işıklara önem vermelisiniz ve U dönüşlerinde veya kavşaklara girdiğinizde yolun boş olup, olmadığına dikkat etmelisiniz. U dönüşlerinde yapılan en önemli hata, gazı kesmemek ve vitesi düşürmeden dönüş yapmaktır. Bu durum, sınav hocaların sarsılmasına neden olabilir. Böyle bir şey, puan kaybettirir.

8.   Trafikte seyrederken vites değiştirmeme gibi bir yanlışa düşülebilir. Motordan gelen sese rağmen vitesi değiştirmeyi unutan ve yanındaki hocasının ikazından sonra bunu yapanların puanı kesilebilir. Bu nedenle, trafikte ilerlerken birden ikiye, ve son olarak üçe kadar çıkılabilir. Ancak vitesi büyüttükten sonra küçültmeme gibi bir hataya düşülüyor. Kırmızı ışıkta durduktan sonra mutlaka vitesin bire düşürülmesi lazımdır. Düşürülmeden hareket edildiği için araç istop ediyor ve puan kesilebiliyor.


9.   Direksiyon sınavında yaptığınız hatalar söylenmez. Ancak sınav esnasında nerede hata yaptığınızı anladığınız noktalar vardır. Mesela, kırmızı ışıkta durduktan sonra birici vitesle kalkılmadığı için aracın istop etmesi, size de malum olucu bir hatadır. Böyle bir durumda, heyecana kapılmadan olayı toparlamanız gerekiyor. Yaptığınız hataya odaklanmanız, daha fazla hataya neden olabilir.


Son olarak şunu ifade edelim. Direksiyon ehliyet sınav soruları gibi ders çalışarak değil çok sayıda pratik yaparak hazırlanılmalı Direksiyon sınavına girmeden önce birden fazla dersle tecrübe kazanılabilir. Ancak bu tecrübe, sınav günündeki heyecandan dolayı su üzerindeki köpük mahiyetinde olabilir. Dolayısıyla, heyecanınızı yenmeniz için nefes egzersizi konusunu önemseyin. Bir de, hocalarla biraz sohbet edip, sınav stresini ve heyecanını azaltın. Böylece, daha rahat bir sınav geçirebilirsiniz.

Ehliyet Sınavına Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  2018-2019-2020 PDF indir, çıkmış ehliyet soruları, direksiyon sınavı, ehliyet, ehliyet çıkmış sorular,ehliyet deneme sınavı, ehliyet sınav sonuçları, ehliyet sınav soruları, ehliyet sınav soruları çöz, ehliyet sınavı 2017, excell, word
Ehliyet almak için geçilmesi gereken sınavlardan ilki, teorik sınavdır. Ehliyet sınav soruları  soru dağılımı,trafik ve çevre, ilkyardım, Motor teknik bilgi ve trafik adabı Soruları şeklinde olup  toplam 50 soru var. Sınavdan geçer not alabilmek için en az 35 soruya doğru cevap verilmesi önemlidir. Bunun için çok çalışmak gerekmez. Disiplinli çalışıldıktan sonra sınava son bir hafta kala bile geçer not almak mümkündür. Ancak ehliyet sınavı hataları nedeniyle bazı kişiler ikinci kez teori sınavına girmek zorunda kalıyor. Peki bu hatalar nelerdir?


1.    Sınavı asla küçümsemeyin.

Süper zeki olabilirsiniz, ancak trafik ve çevreye dayalı bilgi sorularını cevap vermeniz için zeka yetmiyor. Daha önce ilkyardım eğitimi almamış kişinin bilgiye dayalı ilkyardım soruları nı çözebilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, her ne olursa olsun sınav için çalışma programı hazırlamalısınız. İyi bir hafıza ve öğrenme gücüne sahip olabilirsiniz, yine de sınava çalışmak için en az bir haftanızı ayırmalısınız.


2.    Uykunuzu iyi alın.
Sınav gecesi çalışmanın pek bir anlamı olmaz. O gün, iyi şekilde dinlenebilmeniz için kafein içeren meşrubatlardan uzak durmalısınız. Erkenden yatağın yolunu tutarak, dinlenmeli ve sınav sabahı dinç bir şekilde kalmalısınız. Kahvaltı yapmadan sınava gitmek doğru değildir. İyi bir kahvaltı beyin fonksiyonlarını çalıştırır ve hafızanın etkin şekilde kullanılmasını sağlayabilir. Ancak kahvaltı konusunu geçiştirmeniz halinde dikkat ve odaklanma sorunu yaşamanız mümkündür.

3.    Kendinize aşırı güvenmeyin.
Bazı kişilerin kendilerine olan güveni hata yapma risklerini artırıyor. 50 soruyu bir an önce bitirip, güne kaldığı yerden daha az stres yaratıcı şeylerle devam edebilmek için Ehliyet sınav soruları acele şekilde çözülüyor. Bu ise, sorunun tam olarak anlaşılmamasına ve yanlış cevabın işaretlenmesine neden oluyor. Yapılması gereken acele etmemektir. 50 soru için 60 dakika zamanınız var. Bu zamanı iyi ve verimli kullanmak lazımdır. Acele etmeden ve soruları tam okuyarak testler cevaplanmalıdır.

4.    Bildiğiniz yerden çözmeye başlayın.
Eğer teknik konularda çok iyi değilseniz, ilkyardımdan veya iyi olduğunuz taraftan soruları çözmeye başlamalısınız. Böylece, bildiğiniz testlerin cevabını kısa sürede vererek, daha az bilgi sahibi olduğunuz kısımlara kafa yorabilirsiniz. Ancak tersini yapan kişiler oluyor. Bilmediği konuları çözmek için aşırı zaman harcıyor ve bildiği konulara gelemeden sınav süresi sona eriyor. Böyle bir gaflet içerisine kesinlikle düşmemelisiniz.
5.    Çözümlü ehliyet sorularına bakın.
Sınava çalışacak zamanı olmayan bazı kişilerin sadece sürücü kursunun verdiği kitabı okumakla yetindiklerini ifade edebiliriz. Bunun yerine çözümlü sorulara bakmak ve soru tiplerine aşina olmak daha doğru bri çalışma modelidir. Az bir süre kala her şeyin kitaptan öğrenilmeye çalışılması, ayrıntılar içerisinde boğulmanıza ve dolayısıyla çalışma azminizin düşmesine neden olabilir. Ehliyet sınavı soruları üzerinden çalışmanız halinde ise, her çözebildiğiniz soru motivasyonunuzu artırabilir. Üstelik, konuları da öğrenmiş olursunuz.

6.    Dikkatinizi toplayın ve sınava odaklanın.
Bazı okullar, caddelere yakındır. Caddeden gelen araç sesleri ve korna gürültüsü, dikkat dağıtıcı bir etkendir. Böyle bir okulda sınava girmeniz dezavantajdır. Özellikle dikkati çabuk dağılan ve odaklanma konusunda zayıf olan kişiler için durum daha da kötüdür. Ancak her şeye rağmen sınava odaklanma konusuna eğilmelisiniz.
7.    Heyecanı kontrol altına almalısınız.
Hayatınızda birden fazla sınav deneyimi yaşamış olabilirsiniz, ancak yine de sınav günü gelip çattığında bir heyecan yaşamanız mümkündür. Bu heyecanı kontrol altına alma konusunda ilerleme kaydetmiş değilseniz, hata yapma riskiniz artabilir. Aşırı heyecan, odaklanmaya ve düşünmeye engeldir. Bu nedenle, derin nefes egzersizleriyle heyecanı kontrol altına almalısınız. Bazı kişiler aşırı heyecan nedeniyle soruları yanlış okudukları için doğru cevaplar veremiyor.
8.    Kodlamaya dikkat edin.
Aceleci olmak veya aşırı heyecan içerisinde sınava girmek, hata yapma riskini artırıyor. Ehliyet sınavı hataları içerisinde en çok yapılanlardan birisi, kodlama konusundaki hatalardır. Gerek isim, gerekse de, cevaplarda yapılan hatalar nedeniyle bazı kişiler tekraren sınava girmek zorunda kalıyor. Yapmanız gereken şey, her sonunun cevabını doğru yere kodlamak ve asla kaydırma yapmamaktır.

9.    Görseller de soruya dahildir.
Özellikle trafikle ilgili sorularda görsellere çok fazla yer veriliyor. Bu görsellerin dikkate alınmadan sorunun cevaplanması mümkün değildir. Çizilen bir caddedeki şeritlerin kesik olması veya olmaması bile soruyu etkiliyor. Dolayısıyla görselleri dikkate almak ve soruyu bütüncül bir yaklaşımla okumak lazımdır.
Bu tür hatalar yapmamanız için birden fazla deneme çözmelisiniz. Çıkmış ehliyet soruları üzerinden sınava hazırlanmanızın önemi buradadır. Sınav formatına ve soru tiplerine alışırsınız. Hatalarınızı önceden görebilir ve düzeltebilirsiniz. Tüm bunlar, ehliyet sınavında başarılı olmanızı sağlayabilir.



Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.









Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
0 Yanıt
807 Gösterim
Son İleti 03 Haziran 2011, 18:33:50
Gönderen: nullsix
0 Yanıt
513 Gösterim
Son İleti 14 Temmuz 2013, 18:55:20
Gönderen: oo7
0 Yanıt
291 Gösterim
Son İleti 02 Mart 2019, 23:17:22
Gönderen: Darkanzali
0 Yanıt
202 Gösterim
Son İleti 04 Temmuz 2019, 11:03:20
Gönderen: vlkyldz
0 Yanıt
122 Gösterim
Son İleti 25 Şubat 2022, 05:06:22
Gönderen: Sendebiliyorsun