Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ülkemizde geçinmekte zorlanan, yardıma muhtaç insanlara Belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bazı özel kuruluşlar tarafından verilen karşılıksız yardım kardır. Bu yardımlar genellikle çalışmayan, muhtaç olan vatandaşlara ve muhtaçlık sınırının altında olan vatandaşlara verilmektedir.
Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar askeri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanabiliyorlar, bu durumda taraflarına devlet yardımları sunuluyor. Devlet yardımları genellikle insanlara Vakıflar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyeler, kaymakamlıklar ve valilikler, devlete bağlı dernek ve vakıflar gibi kuruluşlar tarafından verilmektedir. Ülkemizde kaymakamlıklar, valilikler tarafından elektrik yardımı, kira yardımı ve farklı birçok sosyal yardım sunulmaktadır. Aynı zamanda Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da başvuru sonrasında yardım sahiplerine birçok destek imkanı sunuluyor.
Sosyal YardımlarLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kapsamında genellikle insanlara kuru gıda yardımı, eğitim bursu yardımı, vakıf evi hizmeti, yoksul, engelli vatandaşlara destek aşevi yardımı gibi farklı yardımlar sunulur. Bu yardımlar genellikle kimsesi olmayan, gelir seviyesi düşük olan vatandaşlara verilmektedir. Ülkemizde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak adına dernekler ve vakıflar kuruluşlardır. Bu vakıflar kişilere sosyal anlamda yardım sunmaktadırlar.
Örneğin bunlar; sanatçılar tarafından ya da özel olarak kurulmuş dernekler tarafından eğitim yardımı, para yardımı, ilaç yardımı gibi yardımlar vardır. Sosyal yardımlar, devlet yardımlarına başvuran kişilerin başvurularının olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasına göre kişilere sunulmaktadır. Sosyal yardım yapan kurumlar ise Vakıflar Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kaymakamlık, Valilik, dernekler, ünlü iş adamları, ünlü sanatçılar, Kızılay belediyeler gibi kurumlardır.
Katılım BankalarıLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap elde edilen karları ya da payları miktarlar üzerinden hesaplama yaparak size kar oranı sunan bankalardır. Bu bankalar ülkemizde aktif olarak faaliyet göstermekte ve ülkemizde gerek devlet gerekse özel olarak farklı katılım bankaları bulunmaktadır. Katılım bankaları mevduat, havale, internet bankacılığı EFT gibi temel işlemlerin tamamı yapılabilen bankalardır. Katılım Bankası müşterileri olan vatandaşlar genellikle bankanın kar ve zarar ortaklığına razı olan ve belirlenmiş vade dönemi içerisinde para transferi gerçekleştirme imkanı sunan kişilerdir. Bankaların nakit para transferi yapabilmesi için ticari nitelik taşıyacak olan bir malı veya hizmeti bankaya göstermeniz gereklidir.