Gördüğünüz gibi şu anki yazıları okuduğunuz sistemin adı DCP Portal'dır. Bir türk web yazılımı firması (Pronet) tarafından geliştirilen bu sistem ile içeriklerinizi post ve php nuke sistemlerine oranla çok daha güvenilir ve düzgün bir arabirim ile bir arada toplayarak yönetebilirsiniz.
Oldukça stabil bir altyapı üzerine kurulan bu sistemde yapamayacağınız şey yok gibi. Ayrıca php ve post nuke gibi sistemlere oranlar bu sistemin tasarımını kişiselleştirmeniz tamamiyle html tecrübenize oranla sınırlı.PHP ve POST nuke sistemlerinde ise bunun tersine php bilginizin olması kesinlikle şarttır. Bu sistemde üye yönetimi,içerik denetimi, giriş çıkışlardaki kontroller ve kategorizasyon gerçektende oldukça kolay ve içerik yoğunlaştığında erişilebilirlik pratikleşmektedir. Bu sistemin çalışması için serveriniz php dilini desteklemeli, MySQL database desteklemelidir. DCP Portalı kurduğunuzda içinde otomatik olarak PHP MyAdmin kurulacaktır ki buda hostunuzdaki tüm veritabanı otomasyonlarınızı yapmanızı sağlarki gerçekten iyi düşünülmüş bir trik.
özellikleri;
Tümden müdahaleli üyelik sistemi , Banlama, De-Aktif etmek
Kendi içine senkrnoize forum sistemi. Med Level özellikli.
Kategorize edilen içerik sistemi.
Word Match yazı sistemi. Yani html copy/paste edin aynen kaydeder.
Banner yönetim sistemi ki çok kaliteli. Tıklama sayısı, gösterim tarihi.
İçerik habercisi, yeni içerik eklenince üyelere mail atar.
Haber Bülteni, siteyle ilgili haberleri otomatik olarak her hafta yollar.
Gelelim kurulum işlemimize.
DCP portalın web sitesinden indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı açıyoruz. Ardından bu dosyanın içerisinde bulunan klasörde bir adet Beni Oku dosyası var ister buna göre ayarlıyoruz isterseniz benim anlattığıma göre kuruyoruz. Neyse başlıyoruz.
Adım 1: Açtığımız zip dosyasının içinden çıkan klasördeki adı dcp-portaldır. Web sitenizdeki istediğiniz bir klasöre yüklüyoruz. Yüklediğimiz dosyalardan klasör olanları, alt klasörleriyle birlikte CHMOD ayarlaması yapıyoruz. (Arama Motorumuzda Aratınız: CHMOD) Klasör ayarlamalarımızın CHMOD değerlerini 777 olarak değiştiriyoruz. (CHMOD yazımıza bakınız) Ardından config.php adlı dosyamızın CHMOD ayarınıda 666 yapıyoruz.
Ek bilgi: Klasörlere CHMOD ayarları 777 olarak verilir. Buda bu klasör ve alt klasörlerin içeriklerine web üzerinden müdahale (okuma yazma ve çalıştırma) hakkı vermemizi sağlar. Ancak tekli dosyalarda 666 kullanırız. Buda 666 chmod verdiğimiz dosyanın üzerine sistem gerektiğinde bilgi işleyebilir (yazabilir) anlamına gelmektedir.
Adım2: Yukarıdaki dosya yükleme işlemlerini ve CHMOD ayarlarınızı tamamladıktan sonra;
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapörü/install.php adresimize girerek tüm php scriptlerinde standart olan database sorguları ve admin kullanıcı adı ve şifresinin ayarlandığı bir sayfa çıkıyor. Burada işlemlerimiz 4 adımdan oluşmaktadır.
Kurulum Adım 1:
Database host: localhost <----aynı kırmızı yazıdaki gibi yazınız.
Database username: veritabanim <- --- Sizin kendi yaratmış olduğunuz veritabanı ismi.
Database pass: şifreniz <-- Database yaratırken sizin kendi verdiğiniz şifreniz.
Database name: veritabanim <---- Databasenizin içinde yine aynı isimle yaratacağınız veritabanı.
Ardından okey diyin ve 2. Adıma geçin. Burada size onaylandı işlemleri çıkacak. Dil seçiminizi Türkçe falan yapın ve kurulumunuz bitmiş olacaktır.
Gerçekten kurulumu falan hepsi çok kolay olan bir sistem. Gerçekten benim çok hoşuma gitti ve kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap adresinden dosyayı indirebilirsiniz. Unutmayın versiyon 5.5
Not: DCP-Portal - 5.5'in kurulumudur.
Bu yazı:www.horozz.net adresinden faydalanılarak hazırlanmıştır.
alıntı