Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapÇaya şeker yerien bu bitkiyi katın. Hem çaya lezzet katmış hem de şekeri azaltmış olursunuz.
Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, "Sağlıklı bir bireyin gün içinde 3 ana 2-3 ara öğün olmak koşuluyla 2.5 - 3 saat arayla 6 öğün beslenmesi gerekiyor. Ramazan ayında öğün sayısını neredeyse 2'ye düşürmemizle metebolizma hızı yavaşladı. Ramazan ayından sonra amacımız her zaman metabolizmayı hızlandırmak ve vücudun biyoritmini yakalamasına destek olmaktır" dedi.
KAHVALTISIZ OLMAZ
Bayram sabahı yapılacak kahvaltıyla sağlıklı beslenmeye ilk adımın atılması tavsiye eden Keservuran, "Kahvaltı; az yağlı beyaz peynir, keçi peyniri vb gibi peynirler, tam tahıllı ekmek, yeşil çay veya siyah çay, mevsim yeşilliklerinden oluşmalı" diye konuştu.
SOSİS SALAM YEMEYİN
Gün içinde tüketilecek besinler ve ikram edilen tatlılar da düşünülerek bayram sabahı kahvaltıda sosis, salam, sucuk ve pastırma gibi yağlı gıdalardan uzak durulmasını öneren Keservuran, "Zeytin tüketimi ise kişinin kilo problemi, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları yoksa 5-6 adet ile sınırlanmalı. 5-6 adet zeytinin 1 tatlı kaşığı sıvı yağa eşdeğer enerjide olduğu unutulmamalıdır" ifadesini kullandı.
KAN ŞEKERiNiZi DÜZENLEYiN!
Bayramlarda tüketilen şekerli gıdalarla birlikte çayın da şekerli içilmesinin sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Keservuran, "Misafirlerinize ikram edeceğiniz çayı demlerken demliğe 1 adet çubuk tarçın ekleyin. Böylece hem şeker kullanımını azaltmış, hem de kan şekerleri üzerinde olumlu etkiler yaratmış olacaksınız" şeklinde konuştu.