Çatlaklar vücut fonksiyonlarını hiç bir şekilde etkilemeyen, ancak insanları oldukça mutsuz eden kozmetik problemlerden bir tanesidir.
Deri çatlakları (yani strialar) dermişin, yani orta tabakasının yırtılması sonucu oluşur, ilk evrelerinde leke tedavilerinde uygulanan yöntemler ile ortadan kaldırılması mümkün iken, ileri evrelerde skar tedavisi gerektirmektedir. Çatlaklar, genellikle aşırı kilo alıp verme durumlarında, gebelikte, bazı ilaçların kullanımında ve hormon tedavileri sonrası oluşmaktadır. Çatlakların en sık görüldüğü bölgeler ise karın, göğüsler, bel bölgesi, üst kollar, bacakların ve dizlerin iç kısımlarıdır. Özellikle doğum sonrası kadınların % 80 ‘inde çatlak oluşumu gözlemlenmektedir.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapÇatlak tedavisinde birincil hedef çatlak oluşumundan hemen sonra müdahale olmalıdır. Özellikle ilk 6-12 ay içerisinde tedavisine başlanan çatlaklarda başarı oldukça yüksektir. Henüz skar oluşumuna kadar ilerlememiş çatlaklarda leke tedavilerine benzer tedavi protokolleri yeterli olmaktadır; kimyasal peeling uygulamaları, dermaroller uygulamaları, glikolik asit, glutatyon , hyaluronik asit, retinoik asit, multivitamin ve multimineral solüsyonları ve
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap ile yürütülen tedaviler yeterli ile olabilmektedir. Ancak ileri evrelerde bulunan, derinleşmiş, skar yapısına yakın çatlakların tedavisinde, PRP (Platelet Rich Plasma) ve dermaroller ile mezoterapi ajanlarının kombineli kullanımı başarılı sonuçlar sunmaktadır. Çatlakların yapısına bağlı olarak PRP (Platelet Rich Plasma) yerine PRF (Platelet Rich Fibrin) tercih edilebilmektedir. Bunlara ek olarak dermabrazyon ya da çeşitli lazer ile fotorejuvenasyon uygulamaları kullanılabilmektedir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap ve Doğru yaklaşımlar ile; etkin bir PRP Tedavisinin (kandaki trombosit yoğunluğunun 3-4 katı daha yoğun trombosit eldesi sunan PRP Tedavisinin) , konsantre mezoterapi ürünleri ile kombineli kullanımı çatlak tedavilerinde 4-6 seans uygulama sonrası neredeyse % 100 başarı sunmaktadır.
Günümüzde PRP tedavisi yada mezoterapi tedavisi gördüğü halde sonuç alamamış birçok hasta bulunmaktadır. Bunun temel nedeni yanlış ürünler ve yanlış tedavi yöntemleridir. Çünkü PRP Tedavi Kiti yada PRP Tüpü diye sunulan bir çok ürün PRP tedavisi sunamayan oldukça riskli ürünlerdir; trombosit eldesi sağlayamamakta sadece plazma eldesi sunmaktadır, ayrıca sağlık açısından çok da uygun olmayan , sadece yüksek miktarda sitrat içeren basit laboratuvar tüpleridir. Gerçek bir PRP tedavisinin, özel jel teknolojileri ve iç yüzeyleri özel olarak kaplanmış PRP Tüpler ile yapılması mümkündür. Gerçek PRP Tüpler % 94-98 oranında platelet eldesi sunan ve bu plateletleri belirli bir hacme hapsederek, kandaki platelet yoğunluğunun en az 3 katı daha yoğun PRP eldesi sunabilen, sağlık açısından risk değerlendirmesi yapılmış ürünlerdir. PRP tedavisinde kullanılacak ürünlerin gerekli tüm biyouyumluluk ve toksisite testlerinden geçtiğinden, kanın ayrıştırıldıktan sonra hastaya güvenle enjekte edilebileceğinden emin olunmalıdır ve bu ön koşulları sağladığından emin olmak adına Medikal CE Class IIb onayı mutlaka aranmalıdır.
Mezoterapi ürünleri ise seyreltik olabilmekte yada aktif ajanların kaynağı yetersiz kalabilmektedir. Mezoterapi tedavilerinde doğru mezoterapi ilaçlarının seçimi oldukça önemlidir; etkin formulasyona ve yüksek konsantrasyona sahip ürünlerin doğru protokoller ile uygulanması başarılı sonuçlar sunmaktadır. Gerçek bir mezoterapi tedavisi uygulandığında başarı kaçınılmazdır.
Çatlak, tedavisi en zor kozmetik problemlerden bir tanesi olarak görülmektedir; ancak kaliteli ürünlerin, etkin tedavi protokolleri ışığında düzenli bir şekilde uygulanması ile bu tedavilerde başarı oldukça yüksektir.
Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle,