Ayrıntılı Konu Bilgileri
Sayfa BaşlığıKonu: Burun Estetiği Öncesi, Sonrası ve Fiyatı
Mesaj SayısıMesaj Sayısı: 0 cevap var
OkumaGösterim: 579
Google Özel Arama

Gönderen Konu: Burun Estetiği Öncesi, Sonrası ve Fiyatı  (Okunma sayısı 579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burun Estetiği Öncesi, Sonrası ve Fiyatı
« : 26 Nisan 2018, 13:26:03 »


 

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap diyince ne anladığımız çok önemli. Yüzü sadece burundan ibaret olarak değerlendirerek, kitabı bir buruna sahip olup çirkin görünmek mi? Yoksa yüzünüze giden burnu bu konuda uzman biriyle tespit ederek güzel görünmek mi? Bu konu son derece önemlidir, çünkü burun ameliyatlarından sonra hasta memnuniyeti ve ameliyat başarısını etkileyen en önemli faktör her konuda olduğu gibi burda da Planlama (Ameliyat öncesi planlama) dır. Kişinin yüz analizi yapılarak, cilt kalitesi, kalınlığı, kıkırdakların gücü ve ameliyattan sonra herhangi bir nefes alma sorununa neden olmamak için hava yolu açıklığı değerlendirerek yapıldığında yani iş kitabına uygun yapıldığında sorunsuz bir iyileşme süreci ve güzel bir burun sizi beklemektedir. Burun estetiğinde, kişinin yüz analizinden sonra, burun sırtı değerlendirilir ve olması gereken yer tespit edilir eğer kemerli bir burun ise bu bölgedeki kemik çıkıntının alınması yada törpülenmesi yapılır. Daha sonra geniş burunlu hastalarda burun genişliği daraltılırken bunun tam tersini de yapmak mümkündür. Burunun sırtı ile burun ucu arasındaki ilişki değerlendirilerek cinsiyetine göre buradaki açı düzeltilir. Erkekler de bu geçiş düz yada düze yakın olması istenirken, Kadınlarda bir miktar Supratip break point dediğimiz bir geçiş verilir buda burun ucunun sırttan daha yukarıda yani kalkık görmesini sağlar. Sanılanın aksine burun ucunun kalkıklığı buradan değil de Nasolabial açıyı aşırı arttırarak yapılırsa (yani üst dudağı yukarı çekerek) o zaman halk arasında ‘domuz burnu’ görüntüsü denilen burun deliklerinin karşıdan bakıldığında görünmesine neden olarak estetik olarak yandan güzel görünse de karşıdan pek te hoş görünmeyen bir buruna sebep olur. Burun ucuna dokunarak buranın keskin kenarlardan daha çok yumuşak bir ovalımsi yapı olması sağlanarak daha estetik bir görünüm elde edilebilinir. Burun kanatları çok geniş olan hastaların kanatları daraltılabileneceği gibi, burun delikleri de çok büyükse küçültülebilinir. Tüm bu girişimler esnasında hava yoluna da müdahale ederek, mevcut olan nefes alma problemi de çözülebilir. Bu işlemler esnasında aşırıya kaçılırsa yada başarısız olunursa o zaman komplikasyondediğimiz istenmeyen sonuçlar oluşur. Bunlar Parrot nose dediğimiz papağan burnu görünümü, Saddle nose dediğimiz burun sırtı çöküklüğü, nefes alma güçlükleri, burun ucunun ameliyat sonrası düşmesi, burun sırtı irregüleriteleri, burun asimetrileri ve yamukluklarıdır.

Burun Estetiği Ameliyat Öncesi


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Burun ameliyatı öncesi, hasta ile yapılan görüşmede hastanın istekleri ve şikayetleri dinlendikten sonra detaylı bir fizik muayene yapılır. Bu muayanede hastanın burnu hem estetik açıdan hemde nefes problemi açısından değerlendirilir. Çünkü nefes problemi olan hastaların bu problemi aynı ameliyatta biz plastik cerrahlar tarafından düzeltilmektedir. Estetik açıdan hastanın fotografları çekilerek detaylı bir yüz analizi yapılır ve yüzüne gidecek olan burun tespit edilir. Ben kişisel olarak, her hastamın ameliyat öncesi fotografını inceleyerek bilgisayar ortamında ameliyat sonrası yaklaşık olarak oluşacak görüntüyü göstermekteyim. Çünkü bu sayade hastamın tam olarak nasıl bir burun istediğini de anlamış olmaktayım, tabi hastada bu fotografı görerek kafasındaki birçok soru işaretinden ve endişesinden kurutulmaktadır. Ameliyat öncesi, sigara kullanan hastaların yara iyileşmesini bozması, ameliyattan uyanırken oluşturduğu problemler ve diğer birçok sağlığa zararlı sonuçlarından dolayı bu tür ameliyatlardan en az 4 hafta önce sigarayı bırakmaları gerekmektedir ve ameliyat sonrasında da uzunca bir süre kesinlikle içmemelidirler.

Burun Estetiği Ameliyat Süreci

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Ameliyat hastaya yapılacak işlemlere bağlı olarak lokal anestezi yada genel anestezi altında yapılabilir. İple asarak burun ucunu kaldırma (Mini-rinoplasti) gibi işemler haricinde klasik rinoplasti/septorinoplasti ameliyatı için 2 farklı teknik bulunmaktadır. Biri ‘Açık teknik’ diğeri ise ‘Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap' dir. Açık teknikte kolumella dediğimiz burun ucu kesilerek ameliyat yapılırken Kapalı teknikte tamamen burun içinden girilerek ameliyat yapılır. Açık teknik cerrah için daha kolay olduğundan daha yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak, kişisel olarak ben ‘Kapalı tekniği’ tercih etmekteyim, çünkü açık teknikte burun ucunda olan ameliyat izi, kapalı teknikte olmamakta böylece dışardan bakıldığında kişinin estetik ameliyat olduğu anlaşılmamaktadır. Ayrıca, Kapalı teknikte burun ucundan geçen damarlar kesilmediğinden ameliyat sonrası iyileşme süreci daha hızlı olmakta, burun çok daha az şişmekte ve oluşan şişlikler de daha hızlı geçmektedir. Sadece nefes alma problemi olan hastalar için de endoskopik burun ameliyatı teknikleri ile daha az travma oluşturarak ameliyat gerçekleştirikmektedir. Ameliyat ortalama 30 dk -2 saat arasında sürmektedir. Bu süre tabiki de dışarda hastayı bekleyen hasta yakınlarının hep sorunu olmuştur. Hastayı dışarda bekleyen hasta yakınları bu sürenin aşılması durumunda endişeye kapılarak bir sorun olduğunu düşünmeye başlaralar. Ancak ameliyat bir uçak yolculuğuna benzer. Nasıl ki; istanbul’dan ankara’ya uçağın uçuş süresi 1 saat olsa da sizin uçağa binmezden yapmanız gerekn işlemler ve uçaktan indikten sonra bagajınızı almak için beklediğiniz süreleri kattığınızda bu süre 3 saatı buluyosa, her ameliyatta da bizim de ameliyat öncesi hastanın uyutulma, ameliyat sonrası uyandırılma ve daha sonrasında da kendine iyice gelene kadar ayılma odasında bekleme sürelerini kattığımızda bu süre dışarda bekleyen hasta yakını için daha uzun olmaktadır. Ben o yüzden hasta yakınlarına bu detayı anlatarak kesinlikle endişeye kapılmamalarını anlatırım. Burun ameliyatı olmayı düşünen ve gerçekten çok sıkıntı yaşayan bir başka hasta grubu ise ameliyat korkusu olan insanlardır. Bu hastalara da, kesinlikle günümüz teknolojisi ve ilerlemeleri sayasinde, burun ameliyatının gerçekten hem ameliyat, hem de ameliyat sonrası döneminin çok kolay olduğunu ve bu endişeleri taşımalarının gereksiz olduğunu söylemek isterim.

Burun Estetiği Ameliyat Sonrası


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Hasta ameliyat olduğu gün ya da dilerse ertesi gün taburcu olabilir. Buradan da burun ameliyatının korkulacak kadar büyük olmadığını anlayabilirsiniz. Yurt dışından yada uzak bir mesafeden gelen hastaların da yine yolculuk yapmalarında bir sakınca yoktur. Hastaya estetik girişim yapılmışsa, hastanın burnu 1 hafta süre ile atele alınır, nefes alma problemi nedeniyle ameliyat yapılmışsa 2 gün süre ile burun içine tampon konulur. Ben kişisel olarak bu 1 hafta atel süresinden sonra hastaya tekrar herhangi bir bandajlama yapmam yada hastaya ameliyat sonrası masaj önermem. Aksine burnunu kollamasını ve dış darbelerden korumasını öneririm. Hastanın evde yapacaklarından bahsedecek olursak; ameliyattan sonraki gün duş alabilir. Ancak, burnunda ateli varsa, ateli ameliyattan 1 hafta sonra alınana kadar, saçlarını kuaför usulu yıkayarak burun bölgesine su değmemesini sağlamalıdır. Baş bölgesinden aşağısını da rahatlıkla yıkamasında bir sakınca zaten yoktur. Ameliyattan sonraki ilk 48 saat, normal yara iyileşme sürecinde olduğu gibi, burun bölgesindeki şişlik giderek artar, zaten ateli de bu şişliğin fazla olmasını önelemek için yapmaktayız. Ancak sonraki 5 gün içerisinde yani 7.gün atel alınana kadar bu şişliğin yaklaşık %90 kaybolacaktır. O yüzden ateli 7. Gün alırız. Daha sonrasında burunda çok minimal bir şişlik kalır, bu kalan yaklaşık %10 şişlik ise ameliyat sonrasındaki 1-2 ay içersinde tamamen çözülür. Hasta burnundaki ateli alınana kadar yani 1 hafta süre ile başının altına 2 yastık koyarak eleve etmelidir. Bu sayade daha az şişlik olucaktır. Aynı şekilde ameliyat sonrası yüze soğuk uygulama yapılarak şişliğin daha az olması sağlanabilinir. Hasta burun ameliyatı sonrası ertesi gün günlük yaşantısına dönebilirken, burnundaki atelin yaptığı görüntüden ise ameliyattan 1 hafta sonra kurtulacaktır. Atel alındıktan sonra hastanın sosyal hayatından yada iş hayatından da kendisini alıkoyacağı bişey artık kalmamıştır. Yani ameliyattan 1 hafta sonra insanların anlıyabileceği yüzünde bir şişlik yada morluk yoktur. Tabiki bu süreler buruna yapılacak işlemin ağırlığı, ameliyatı uygulayan cerrahin kullanıdığı atravmatik teknik ve hastanın yara iyileşme kapasitesine göre değişebilmektedir. Septoplasti Burun boşluğunu 2 ye ayıran kıkırdak yapıya septum denir. Bu kıkırdağın doğuştan yada daha sonradan buruna alınan darbeler ile kırılıp, yamularak hava yolu boşluğunu kapatması sonucu oluşan nefes darlığının giderilmesi ameliyatına septoplasti denir. Rinoplasti Burun dış görünümünden rahatsız olan hastaya yapılan burun estetiği ameliyatına rinoplasti(Rhinoplasty) ameliyatı denir. Ameliyat sorunları bölgelere yönelik olduğundan sadece burun ucu düzeltilecek ise Tiplasti/Mini-Rinoplasti diye adlandırılır. Septorinoplasti Hem nefes alma problemi hemde burunda şekil bozukluğu olan hastaya yapılan ameliyata denir. Plastik cerrahların en çok yaptığı ameliyattır.
 
Burun Estetiği Fiyatı

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap bizlere sorulan soruların en başında yer almaktadır. Bu nedenle, sizlere fikir vermesi için bu yazı hazırladık. Burun ameliyatı sadece estetik değil aynı zamanda hava yolunu da içermek zorundadır. Rahat nefes alabilen fakat güzel görünmeyen bir burun ile nefes alamayan ama estetik açıdan güzel olan bir burun; her ikisi de kabul edilmeyecek bir durumdur. Dolayısıyla mevcut deformiteniz (sorununuz) yapılacak tedaviyi belirleyen ana unsurdur. Burun estetiği fiyatı da bu deformitelere göre belirlenmektedir. Detaylı bir fiziki muayene sonrasında sahip olduğunuz sorunlar ortaya konulabileceğinden, kesin burun estetiği fiyatı, muayene sonrası netleşmektedir. Fiyatı belirleyen diğer  unsurlar ise;
 
•         Operasyonun yapılacağı hastane,
•         Kullanılacak olan malzemeler ,
•         Genel anestezi altında yapılan ameliyatlarda anestezi süreci ,
•         Hastanede kalış süresi ,
•         Refakatçi ücreti ,
•         Ameliyat öncesi yapılan testler, tahliller ve
•         Ameliyat öncesi & ameliyat sonrası hastanın takip ve tedavisi için doktorunun ayırması gerektiğini öngördüğü süredir.
 
Buradan da anlaşılıyor ki burun estetiği fiyatını belirleyen unsurları; harcanacak emek ve maddi giderler olarak 2 ana başlıkta toplayabiliriz.
Doktorunuz muayene sonrası, size yukarda bahsettiğimiz maddeleri göz önünde bulundurarak bir burun estetiği fiyatı belirleyecektir. Kişiyi görmeden fiyat belirlemek doğru olmayacaktır.
 
Fakat kişisel tavsiyem , ilk konuşulması gereken şey olarak görülen, burun  estetiği fiyatlarını önceliklerinizin  arasında en son sıraya yerleştirmenizdir. Ameliyata karar vermeden önce fiyattan ziyade ameliyatı yapacak hekimin seçtiği hastane , kurduğu ekip , bu işi ne kadar sıklıkla yaptığı , bu işi ne kadar süredir yaptığı , sizin deformitenize  benzer hastalarından göstereceği öncesi ve sonrası sonuçlar ve alınabilecek sonucun tahmini, ameliyat sonrası ve öncesi size sunabileceği psikolojik destek ve kontrollerinizi aksatmadan gerçekleştirebilmesi daha çok önem arz etmelidir. Kısacası bu işe, fiyattan ziyade; ‘Emek, bilgi, tecrübe ile harmanlanan bir hizmet ile,yüzünüzün ortasında taşıyacağınız görsel ve fonksiyonel bir yapı temin edilmesi amaçlanmaktadır’ gözü ile bakmak gerekir.
 
Her zaman bana muayeneye gelen hastalara bile söylerim; en az 3 doktor gezin, içinize sinen, sizi tedavi edeceğine  inandığınız, enerjisini aldığınız bir meslektaşımıza ameliyatınızı olun. Doktor seçimi aşamasını en güzel böyle tamamlayabileceğinizi düşünmekteyim.
 
Sağlıklı güzellikler dilerim.

Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap


Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Benzer Konular

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
1 Yanıt
1273 Gösterim
Son İleti 23 Ocak 2011, 22:44:52
Gönderen: sevdaligul
0 Yanıt
582 Gösterim
Son İleti 25 Temmuz 2018, 12:06:00
Gönderen: drsuleymantasestetik
0 Yanıt
598 Gösterim
Son İleti 27 Ağustos 2018, 10:47:19
Gönderen: drsuleymantasestetik
0 Yanıt
596 Gösterim
Son İleti 14 Kasım 2018, 19:42:07
Gönderen: drsuleymantasestetik
0 Yanıt
627 Gösterim
Son İleti 11 Ağustos 2020, 12:13:49
Gönderen: drsuleymantasestetik